Rīta Panorāma

Mākslas projekts "Urbānie pilsētstāsti"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Inu Druvieti

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Skaidrība par «Citadeles» pārdošanu ASV investoram gaidāma septembra vidū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 9 mēnešiem.

Valdība ir lēmusi radīt izņēmumu vienam pretendentam saistībā ar bankas “Citadele” pārdošanu un skaidrība par to varētu būt septembra vidū, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Straujuma apstiprināja iepriekš LTV raidījuma „Panorāma” ziņoto, ka „Citadele” bankas pārdošanā valdība ir vienojusies radīt ekskluzīvu izņēmumu vienam pretendentam - ASV fondam „Ripplewood Holdings”. Tika noteikts datums 25.augusts, taču tas vēl var tikt pagarināts par desmit dienām.

Investori šajā jautājumā strādā ļoti nopietni, norādīja premjere, piebilstot, ka skaidrība par pārdošanu varētu būt septembra vidū.

Straujuma gan nekomentēja ne nosaukto investoru, ne arī iespējamo pārdošanas summu. Iepriekš izskanējis, ka „Ripplewood Holdings” izvērtē iespējas iegādāties banku par 113 miljoniem eiro. Tā ir mazākā summa, kāda nepieciešama, lai valsts neciestu zaudējumus.

Valdības vadītāja piebilda, ka ar „Citadeles” pārdošanu ir svarīgi piesiastīt investoru, kas dažādos Latvijas banku sektoru.

Kā ziņots, banka "Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai "Citadele". Darījuma finanšu konsultants investīciju banka "Societe Generale" uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas "Citadele" stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Gala lēmumu par investoru piesaisti valdība plāno pieņemt šovasar.

Tomēr jūnija vidū valdība neakceptēja Privatizācijas aģentūras ziņojumu par valstij daļēji piederošās bankas “Citadele” pārdošanu. Aģentūras vadītājs skaidroja, ka ministri lūguši detalizētāku informāciju, kas tikšot sagādāta tuvāko nedēļu laikā.

Privatizācijas aģentūra atteicās nosaukt potenciālās summas, kādas investori gatavi maksāt par "Citadeli", vien norādot – apkopotie piedāvājumi ir valstij izdevīgi.

Iepriekš „Panorāma”, atsaucoties uz tās rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ziņoja, ka "Citadeles" bankas pircēju vidū ir „Rietumu banka”, divi ASV fondi, no kuriem viens ir saistīts ar Latvijas uzņēmēju kapitālu, „Norvik” banka un krievu miljardieris, AS „Latvijas Balzams” pastarpināts īpašnieks Jurijs Šeflers.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti