Panorāma

Tiesa apķīlā žurnāla "Ir" aktīvus

Panorāma

Ukrainas ekonomika cieš lielus zaudējumus

V.Dombrovskis nekomentē valdības lēmumu par "Citadeli"

LTV: Valdība nolemj radīt izņēmumu vienam no potenciālajiem «Citadeles» pircējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdības ministri šonedēļ konfidenciāli vienojušies radīt ekskluzīvu izņēmumu vienam pretendentam saistībā ar bankas “Citadele” pārdošanu. Mēneša laikā ASV fondam „Ripplewood Holdings” jāpieņem lēmums, vai tas vēlas iegādāties banku par vairāk nekā simts miljoniem eiro. Tā liecina Latvijas Televīzijas raidījuma „Panorāma” rīcībā esošā neoficālā informācija.

Ministru vienošanās notikusi otrdien, uzreiz pēc valdības sēdes. Sanāksmē, no kuras izraidīti ministri, kuriem nav pielaides valsts noslēpumam, pieņemts lēmums radīt izņēmumu un dot iespējas mēneša laikā ASV fondam „Ripplewood Holdings” izvērtēt iespējas iegādāties “Citadeles” banku par – 113 miljoniem eiro. Tā ir mazākā summa, kāda nepieciešama, lai valsts neciestu zaudējumus.

Neoficiāli zināms, ka lielāko summu no iepriekš iesniegtajiem pretendentiem - 105 miljonus eiro par bankas iegādi bija solījis Krievijas uzņēmējs Jurijs Šeflers. 

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atzina, ka šonedēļ valdība slēgtajā sēdē tiešām lēmusi par "Citadeles" pārdošanu. Taču ministrs atteicās komentēt, kas sēdē tika izlemts.

Kā ziņots, banka "Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai "Citadele". Darījuma finanšu konsultants investīciju banka "Societe Generale" uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas "Citadele" stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Gala lēmumu par investoru piesaisti valdība plāno pieņemt šovasar.

Tomēr jūnija vidū valdība neakceptēja Privatizācijas aģentūras ziņojumu par valstij daļēji piederošās bankas “Citadele” pārdošanu. Aģentūras vadītājs skaidroja, ka ministri lūguši detalizētāku informāciju, kas tikšot sagādāta tuvāko nedēļu laikā.

Privatizācijas aģentūra atteicās nosaukt potenciālās summas, kādas investori gatavi maksāt par "Citadeli", vien norādot – apkopotie piedāvājumi ir valstij izdevīgi.

Iepriekš „Panorāma”, atsaucoties uz tās rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ziņoja, ka "Citadeles" bankas pircēju vidū ir „Rietumu banka”, divi ASV fondi, no kuriem viens ir saistīts ar Latvijas uzņēmēju kapitālu, „Norvik” banka un krievu miljardieris, AS „Latvijas Balzams” pastarpināts īpašnieks Jurijs Šeflers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti