Dienas ziņas

Latvijai dzimšanas dienā vēlas dāvināt karogus

Dienas ziņas

Viļakas slēgto skolu audzēkņi gatavi mācībām

Sola, ka “Liepājas metalurgs” darbu atsāks novembrī

«Liepājas metalurga» pircējs kļūs zināms piektdien

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Liepājas metalurga" (LM) pircējs kļūs zināms piektdien, ceturtdien pavēstīja uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Tāpat skaidrs, ka līdz nākamā gada februāra izskaņai tiks pārdotas ar uzņēmuma pamatražotni nesaistītie LM īpašumi.

Pēc tam pretendenta izvēle tiks saskaņota ar LM nodrošinātajiem kreditoriem. Līdzko saskaņojums tiks saņemts, notiks darījuma slēgšana. 

Pašlaik  vēl notiekot pēdējie darbi, lai izvēlētos pretendentu. Pats darījuma līgums par ražotnes pārdošanu tiks noslēgts septembrī. Kā Velmers bija minējis agrāk, no četriem pēdējiem pretendentiem kā visgatavākos viņš redzējis divus. Kopumā saistošos piedāvājumus iesniedza seši pretendenti, nesaistošos 10.

Viens no būtiskākajiem kritērijiem pircējam ir spēja atjaunot ražošanu. Šim mērķim ir nepieciešami 50-60 miljoni eiro.  Sīkākas ziņas par pamatražotnes pircēju Velmers nesniedza. Vien zināms, ka ražotnes atjaunošanai būs vajadzīgs vairāk cilvēku, nekā pašlaik strādā „Metalurgā”. Pagaidām tur darbs ir aptuveni 250 cilvēkiem. 

Kreditoru sapulcē ceturtdien kreditori lēma pagarināt līdz nākamā gada 27.februārim tās mantas pārdošanas plānu, kas nav saistīta ar pamatražotni, piemēram, Ledus halli.

Par LM finanšu problēmām publiski kļuva zināmas pērn janvārī. Uzņēmuma akcionāri un toreizējie saimnieki Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans sākotnēji vērsās pie valdības pēc palīdzības, taču tā atteica. Ministri uzsvēra, ka valstij nav jāiegulda līdzekļi privātā uzņēmumā, kuram turklāt ir necaurredzama finanšu kārtība un kurā investori savstarpēji strīdas, nespējot vienoties par uzņēmuma tālāku attīstību.

Jūlijā valsts atmaksāja 67,4 miljonus eiro lielo kredītu LM vietā, ko bija garantējusi Itālijas bankai „UniCredit”. Tikmēr akcionāri, kas pauda, ka aktīvi meklē investorus, uzņēmumu zaudēja un investorus neatrada. Bez darba palika vairāk nekā 1000 strādnieku.

2013.gada novembrī tiesā tika iesniegta pieteikums, kurā lūdza atzīt LM par maksātnespējīgu, un sākās jauna investora meklējumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti