Līdz šim darbu atraduši 70 bijušie LM darbinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No februāra beigām pakāpeniski pārtrauktas darba attiecības ar vairākiem desmitiem maksātnespējīgā „Liepājas metalurgs” (LM) uzņēmuma „Liepājas osta LM” darbiniekiem. Lielākā daļa no viņiem jau ir reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiālē. Aģentūras sniegtā informācija liecina, ka darbu līdz šim atraduši 70 bijušie LM strādnieki.

Maksātnespējīgā „Liepājas metalurgs” meitasuzņēmuma „Liepājas osta LM” vadība Latvijas Radio plašākus komentārus par cilvēku atbrīvošanu sniegt nevēlējās, uzsverot, ka cilvēki aiziet no uzņēmuma, abpusēji vienojoties. Tikmēr Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane skaidro, ka līdz šim aģentūrā reģistrējušies 56  „Liepājas osta LM” darbinieki: ”Tie ir stividori, dokeri, celtņu operatori – visvairāk no tiem 56. Mēs redzam,  ka jau reģistrācijas dienā vai marta laikā viņiem ir izteikti darba piedāvājumi.  Mums ir vajadzīgi gan celtņu operatori, gan auto iekrāvēju vadītāji, kravas automobiļu vadītāji, loģistikas speciālisti. Paskatāmies, ko viņi vēlas – 10 vēlas apgūt traktortehniku, četri vēlas sagatavot CV ar mūsu palīdzību. Divi vēlas apgūt latviešu valodu, acīmredzot nav pietiekamas valodas zināšanas.” 

Tikmēr vairāki simti bijušo metalurgu ir iesaistījušies dažādās apmācībās un ir jau tās pabeiguši, norāda filiāles vadītāja. Visvairāk cilvēki vēlējušies apgūt tieši valsts valodu. Darbā iekārtojas tikai retais. 

Šobrīd uzskaitē ir 1243 bijušie metalurgi, precīzāk – bijušie „Metalurga” darbinieki. Līdz šim darbu atraduši 70 darbinieki. Ar darba meklēšanu viņi īpaši nesteidzas, ņemot vērā arī to, kāda ir viņu specialitāte un kādu darbu viņi meklē. Liela daļa joprojām cer, ka „Metalurgs” vasaras beigās vai rudenī atsāks darbu,” stāsta Baumane.

Pašlaik Liepājā bezdarba līmenis sasniedzis 13,7 %. Pēc ilgāka pārtraukuma šonedēļ vērojams neliels bezdarba līmeņa samazinājums par 0,1% punktu. Tas saistīts ar pavasara iestāšanos un darba tirgus aktivizēšanos. Martā Liepājā darbā iekārtojušies 408 bezdarbnieki. Vakances ir saistītas ar ēku siltināšanu un citiem darbiem.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti