Krievija ierobežos aviosatiksmi ar ES «Covid-19» dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai ierobežotu "Covid-19" vīrusa izplatību, Krievija no pirmdienas, 16.marta, ierobežos aviosatiksmi ar Eiropas Savienību (ES), paziņojušas Krievijas varasiestādes.

Ierobežojumi noteikti, lai "nodrošinātu valsts drošību, aizsargātu sabiedrības veselību un novērstu jaunā koronavīrusa izplatību Krievijā," informēja varasiestādes.

Ierobežota tiks arī aviosatiksme ar Šveici un Norvēģiju.

Taču lidmašīnas turpinās kursēt starp Maskavu un ES galvaspilsētām, kā arī uz Oslo un Ženēvu.

Krievija jau ir slēgusi robežas ar Ķīnu un ierobežojusi iebraukšanu no Irānas un Dienvidkorejas.

Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” piedāvā avioreisus ne tikai uz Maskavu, bet arī citām Krievijas pilsētām – Sanktpēterburgu, Kazaņu un Sočiem, no kuriem divus pēdējos īsteno ar pārsēšanos Maskavā un tālāk reisu nodrošina Krievijas lidsabiedrība “Aeroflot”. Tāpat “airBaltic” plānoja no maija sākt lidojumus uz Kaļiņingradu, bet no jūnija – uz Jekaterinburgu, ziņo Rus.lsmlv.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija norāda, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, kā arī slēgtas skolas un citas iestādes, lai ierobežotu "Covid-19" izplatīšanos.

Krievijā ir apstiprināti 45 inficēšanās gadījumi ar "Covid-19". Neviens nāves gadījums nav reģistrēts.

"Covid-19" konstatēts arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. Cerībā ierobežot vīrusa izplatību Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija - no 13.marta līdz līdz 14. aprīlim spēkā stājas ierobežojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti