Konkurences uzraugi atļauj skandināvu uzņēmumam iegādāties riepu tirgotāju «Latakko»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Konkurences padome atļāvusi skandināvu uzņēmumam  "Nordic Tyre Group" iegādāties SIA "Latakko", UAB "Latakko", OÜ "Latakko" un SIA "Latakko Serviscentru tīkls".

Konkurences uzraugi secināja, ka apvienošanās dēļ būtiski nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū Latvijā, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki.

AB "Nordic Tyre Group" pamatdarbības veids ir riepu vairumtirdzniecība Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Latvijā. Savukārt SIA "Latakko" pamatdarbības veids ir riepu, disku, akumulatoru un motoreļļas imports un vairumtirdzniecība Latvijā.

SIA "Latakko Serviscentru tīkls" pamatdarbības veidi ir riepu, motoreļļu, akumulatoru un citu dzinēja piederumu mazumtirdzniecība, kā arī mehānisko transportlīdzekļu remonta pakalpojumi Latvijā. UAB "Latakko" un OÜ "Latakko" saimniecisko darbību Latvijā neveic.

Tādējādi apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus ir vieglo pasažieru transportlīdzekļu jaunu rezerves riepu vairumtirdzniecības tirgus Latvijā.

"Lattako" pārstāvji oktobrī, informējot par darījumu, vēstīja, ka līdz ar apvienošanos "Nordic Tyre Group" un "Latakko" kopējie ieņēmumi būs vairāk nekā 320 miljoni eiro, pārdodot vairāk nekā trīs miljonus riepu gadā.

Līdz ar darījumu "Latakko" dibinātājs un vadītājs Jevgēnijs Kopilkovs kļūst par vienu no "Nordic Tyre Group" partneriem ar aktīvu lomu jaunā holdinga vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti