Konkurences padomes locekļu amatos apstiprina Druvieti, Ščeulovu un Selgu

Konkurences padomes locekļu amatos apstiprināti Inese Druviete, Deniss Ščeulovs un Ēriks Kristiāns Selga, paredz valdībā apstiprinātie rīkojuma projekti. 

Druvietes darba pieredze saistīta ar juridiski un administratīvi organizatoriskiem līgumdarbiem. Tāpat Druviete bijusi Rīgas Juridiskās augstskolas programmu direktore, docente, projektu vadītāja un pētniece, kā arī kādreizējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta padomniece juridiskajos jautājumos. Druviete ir ieguvusi doktora grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē.

Ščeulovs ir Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktors, vadošais pētnieks, kā arī profesors ekonomikas un uzņēmējdarbības nozarē. Tāpat Ščeulovs ir Latvijas Zinātnes padomes eksperts politikas zinātnē. Viņš ir ieguvis ekonomikas zinātņu doktora grādu RTU.

Selga kopš 2021. gada strādājis kā riska analītiķis Finanšu izlūkošanas dienestā, bijis stažieris starptautiskajā finanšu institūcijā Eiropas Stabilitātes mehānisms, kā arī iepriekš bijis jurists zvērinātu advokātu birojā "PricewaterhouseCoopers Legal". Selga Rīgas Juridiskajā augstskolā ir ieguvis maģistra grādu starptautiskajās un Eiropas tiesībās, Templa (Temple) Universitātē ASV maģistra grādu transnacionālajās tiesībās un šobrīd studē doktorantūrā Honkongas Universitātē.

Konkurences padomes locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā uz pieciem gadiem apstiprina Ministru kabinets, un tos izraugās atklātā konkursā. Valsts kanceleja pēc Ekonomikas ministrijas lūguma organizēja atlases konkursu uz trīs Konkurences padomes locekļa amata vietām, kurš noslēdzās 2. februārī, konkursa komisijai pieņemot lēmumu atzīt Druvieti, Ščeulovu un Selgu par atbilstošākajiem amatam. 

Ņemot vērā, ka vairākus mēnešus Konkurences padome darbību nodrošina nepilnā sastāvā, Ekonomikas ministrija mudināja pēc iespējas ātri apstiprināt Druvietes, Ščeulova un Selgas kandidatūras Konkurences padomes locekļu amatiem.

Pērnā gada 13. novembrī beidzās Konkurences padomes locekles Līgas Daugavietes pilnvaru termiņš, bet šā gada 7. janvārī beidzās Konkurences padomes locekļa Jāņa Račko pilnvaru termiņš. Tāpat viens no Konkurences padomes locekļa amatiem bija vakants.

Konkurences padomes priekšsēdētājs ir Juris Gaiķis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti