«Citadelei» atļauj pievienot tās meitasbanku Lietuvā 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu atļaut Latvijas akciju sabiedrībai "Citadele banka" veikt bankas reorganizāciju, pievienojot tai piederošo Lietuvas AB "Citadele" banku, informē komisijā.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus, komisija ir guvusi pārliecību, ka plānotajā reorganizācijā, pievienojot Lietuvas meitas sabiedrību, bankas stabilitāte un maksātspēja netiek ietekmēta, tāpat arī ieguldītāju un noguldītāju kolektīvo interešu aizsardzība tiek nodrošināta. 

Reorganizācijas laikā ir plānots atvērt līdzšinējā meitas uzņēmuma vietā akciju sabiedrības "Citadele banka" filiāli Lietuvā, kura pārņems pašlaik AB "Citadele" bankas sniegtos pakalpojumus, aktīvus un ar tiem saistītos pienākumus un tiesības.

FKTK ir piekritusi, ka ''Citadeles bankas'' Lietuvas filiāles vadītāja arī turpmāk būs līdzšinējā meitas uzņēmuma vadītāja Jūrate Jazukevičiene. 

Līdz ar šo reorganizāciju akciju sabiedrībai "Citadele banka" būs filiāle gan Igaunijā, gan Lietuvā, un galvenā šīs bankas darbību uzraugošā institūcija Baltijā būs Latvijas finanšu sektora uzraugs - FKTK.

Bankas "Citadele" peļņa 2017.gadā bija 2,216 miljoni eiro, un pēc aktīvu apmēra "Citadele" pērn bija sestā lielākā banka Latvijā.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti