Simanovičs, Kalniņš, Pauls, Keišs. Vīru dominēta koncertu izlase maija tveicē

Tas vairs nav nekāds pavasaris, bet kārtīga vasara. Jādomā, ka lielākie ieguvēji būs tie koncertu organizētāji, kuri riskējuši plānot pasākumus un ballītes ārā. Taču gana daudz vēl būs pasākumu arī iekštelpās. Tikai no klausītājiem ir atkarīgs, ko izvēlēsimies baudīt. Un, starp citu, iet vaļā arī pilsētas svētku izšķērdības. Šonedēļ ar "Mazo princi", "Musiqq", Žoržu Siksnu un "A-Eiropu" startē Salaspils, bet "Klaidoni", "Sesto jūdzi", "Sudden Lights", "Lādezeru" un Fiņķi sola Ādaži. Kurš sola vairāk?

Simanovičs, Kalniņš, Pauls, Keišs. Vīrišķīga koncertu izlase maija tveicē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Igo, Ainis Zavackis, Jānis Strazds

24. maijs, Mujānu biedrības nams, Kocēnu pagasts, Valmieras novads

Gan jau, ka Igo ar Aini Zavacki un Jānis Strazdu aizvedīs uz Mujāniem ne vienu vien klausītāju, kurš šajā vietā vēl nekad nav bijis. Un es to tiešām iesaku – Mujānu biedrības namu izstaigājiet pat tad, ja koncerts, kā sola organizētāji – labu laika apstākļu gadījumā –, notiks ārā. Es nešaubos, ka lielu daļu no koncerta sastādīs Igo atpazīstamākās dziesmas no dažādiem laikiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Laika suns"

24. maijs, "Palladium" Rīga

Arī Arnis Račinskis un "Laika suns" ir gatavi pamēģināt to, ko šajā sezonā darīja teju visas Latvijas grupas un izpildītāji, tas ir: pārbaudīt sevi un savu auditoriju – vai mūsu pietiks "Palladium" gana ietilpīgajai zālei? Es pavisam noteikti varu apgalvot, ka "Laika suns" tam ir gatavi, jācer, ka arī viņu klausītāji. Enerģisks poproks, skaļas ģitāras, nepārspīlēti lipīgas melodijas un patīkami svaigs skatījums uz roka enerģiju.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Raxtu raxti" un "Sinfonietta Rīga"

25. maijs, "Lielais dzintars", Liepāja

"Lielais dzintars" finišē pavasara sezonu ar košu koncertu, kur tautas mūzika sastopas ar mūsdienām un akadēmisko mūziku. Normunda Šnē vadītā "Sinfonietta Rīga" ne jau pirmo reizi kāpj ar pīpi uz jumta. Šajā reizē skaņdarbu aranžējumus veidojis Emīls Zilberts, un es esmu pārliecināts, ka šāds koncerta piedāvājums var ievilināt telpās ne vienu vien vasaras karstuma mīļotāju. Vasara pagaidīs! Bet, ja nu tomēr, tad "Pūt vējiņos" (turpat Liepājā) šajā pašā laikā varat veldzēties "Credo" šlāgerīgi roķīgo dziesmu ritmos.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Daumants Kalniņš, Kaspars Zemītis – "Kamēr vien gliemeži skrien"

25. maijs, Aizkraukles kultūras centrs

Aizkraukles koncertu un kultūras piedāvājums iepriecina. Visas sezonas garumā HESa pilsētā tiek organizēti kvalitatīvi pasākumi. Rau, arī šajā nedēļas nogalē Daumants un Kaspars vedīs savus klausītājus muzikālā pastaigā pa Imanta Kalniņa daiļradi. Ne velti es uzsveru – pastaigā – jo koncertuzveduma režisore ir Māra Ķimele, kura palīdzējusi atklāt mūziķiem Imanta Kalniņa dziesmu dažādās šķautnes.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Juris Simanovičs un "Bez grēka ieņemtie"

25. maijs, "M/Darbnīca", Rīga

Vietā, kur parasti mājo džezs, iespraucas īsts indie. Juris ir īpašs gadījums, un ne viens vien no Latvijas neatkarīgās mūzikas darboņiem ir pasludinājuši viņu par spilgtāko šī brīža attiecīgās mūzikas pārstāvi. Uldis Rudaks droši vien teiktu, ka šis gods pienāks Keitijai Bārbalei, tomēr es atļaujos minēt, ka Juris ir spožāka parādība uz mūzikas skatuves. Ja nu pēkšņi ir vēlme uzzināt, kas tad tas Simanovičs ir par putnu, tad es ieteiktu kādā no mūzikas straumēšanas platformām paklausīties, piemēram, dziesmu "Gaismas narkomāni".

Pauls un Keišs – "Vīrieši labākos gados"

28., 29. maijs, "Mūzikas nams "Daile"", Rīga

Pateicoties straujajam vasaras sākumam, beidzot man ir izdevies pieķert Paula un Keiša muzikālo humora šovu vēl neizpārdotu. Lieki teikt, ka daudz biļešu nav atlicis. Ja pie biļetēm tomēr tiksi, tad atceries ar labu vārdu Latvijas Radio! Kas īsti ir vīrieši labākos gados? Tas ir Maestro pie klavierēm un smalki asprātīgais un bezgalīgi talantīgais Keišs pie mikrofona. Skaidrs, ka rezultāts ir tīra bauda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti