Dizaina balvas «Grand Prix» un prēmiju saņem dizaineres par biotekstilu «Pre-Loved»

Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) pasniegšanas ceremonijā "Grand Prix" un Kultūras ministrijas prēmiju 2000 eiro apmērā saņēma dizaineres Sarmīte Poļakova un Māra Bērziņa par biotekstilu "Pre-Loved", informēja pasākuma rīkotāji.

Par komunikācijas dizaina kategorijas uzvarētāju atzīta komunikācijas kampaņa "Rīgas Drosmes un prieka vasara 2023". Darba autori ir Valters Kalsers un biedrība "Mākslas birojs". Darba pasūtītājs bija Rīgas dome.

Vides dizaina kategorijas uzvarētājs ir ekspozīcija "Kosmiskais dejotājs". Darba autore – Dace Sūna, bet darba pasūtītājs – Eindhovenas Dizaina akadēmija.

Par pakalpojumu dizaina kategorijas uzvarētāju atzīta LMA Dizaina vasaras skola "Dizaina aktīvisms: intervences eko-sociāliem izaicinājumiem". Darba autores Rūta Jumīte un Ieva Laube, bet darba pasūtītājs – Latvijas Mākslas akadēmija.

Savukārt par digitālo risinājumu dizaina kategorijas uzvarētāju atzīts ziedojumu platformas Ukrainas atbalstam "Stopify" risinājums. Darba autori pēc brīvprātīgas iniciatīvas ir Māris Upenieks, Mārcis Miķelsons-Germs, Miks Miķelsons.

Vides dizainā balva piešķirtas par Dailes teātra priekšlaukumu, darba autori — "MADE arhitekti" sadarbībā ar Evelīnu Ozolu un Edgaru Zvirgzdiņu. Darba pasūtītājs — "Valsts nekustamie īpašumi" un Rīgas domes Īpašuma departaments.

Savukārt pakalpojumu dizainā pasniegta balva par viesuļvētras simulatora atrakciju "Beat The Storm". Idejas autors — Ingus Augstkalns, projekta vadītājs — Rihards Dziedātājs, projektētājs — SIA "WeMPS", galvenais mākslinieks — Kristians Rukuts, arhitekte — Līva Kalniņa. Darba pasūtītājs — "Universe Science Park", Dānija.

Žūrijas speciālās balvas piešķirtas par elektroskūteri "Bee Electric", grāmatu "Kad karš kļūst personisks", kampaņu "Riga Pride 2023 – Atplauksti".

"Latvijas Dizaina gada balvai 2024" kopumā tika iesniegti 127 darbi, no kuriem dalībai konkursa otrajā kārtā atlases žūrija izvirzīja 58 darbus, ko spraigās diskusijās vērtēja fināla žūrijas locekļi, lai finālā atlasītu 19 darbus.

Latvijas Dizaina gada balva ir augstākais apbalvojums dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību. Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu dibināta 2017. gadā. Līdz 2025. gada maijam to organizē Latvijas Dizaina centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti