Aviokompānijas Covid-19 dēļ cieš milzu zaudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija “easyJet” šā gada otrajā ceturksnī strādājusi ar aptuveni 360 miljonu eiro zaudējumiem. Tā iemesls ir Covid-19 pandēmija un ar to saistītie ceļošanas ierobežojumi.

Uzņēmuma pārstāvji informēja, ka  “easyJet”  no 30. marta līdz 14.jūnijam  pilnībā pārtrauca lidojumus, bet jūnija pēdējās divās nedēļās veica tikai 709 reisus un pārvadāja 117 000 pasažieru. Savukārt kopējie ieņēmumi šajā laika periodā bija 7 miljoni mārciņu. 

Arī tuvākajā nākotnē situācija būtiski neuzlabosies, un septembra beigās varētu notikt tikai 40% no plānotajiem reisiem.

Lielus zaudējumus cieš arī citas pasaules aviokompānijas, tai skaitā Lielbritānijas nacionālā aviokompānija “British Airways” un Spānijas nacionālā lidsabiedrība “Iberia”. Abi uzņēmumi ietilpst vienā holdingkompānijā, kas šā gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 3,8 miljardu eiro zaudējumiem.

Uzņēmuma pārstāvji prognozē, ka pieprasījums pēc lidojumiem līdz līmenim, kas bija pirms Covid-19 pandēmijas, varētu atjaunoties tikai 2023.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti