“Veselības aprūpes un izglītības darbinieki ir jāvakcinē vispirms, bet mēs uzskatām, ka prioritārā kārtībā vajadzētu vakcinēt arī vīndarus un someljē (vīnziņus), jo viņu profesionālo darbību sevišķi smagi ietekmē ožas un garšas zudums,” vēsta Francijas Vīndaru savienības prezidents Didjē Fažē.
Viņš atsaucas uz starptautisku pētījumu, kas pagājušogad veikts 37 valstīs ar 2625 vīna nozares profesionāļu līdzdalību. No tiem, kas Covid-19 dēļ zaudējuši smaržas vai garšas izjūtu, 38% nevarēja turpināt darbu profesijā. No tiem, kas inficējušies ar Covid-19, vairāk nekā divas trešdaļas (68%) zaudēja smaržas izjūtu un 56% bija grūtības ar garšas atšķiršanu.
Francijā iedzīvotāju vakcinācija pret Covid-19 rit diezgan gausi, pašlaik vismaz vienu vakcīnas devu ir saņēmuši tikai ap 10% iedzīvotāju, ziņo AFP.