Panorāma

Brexit sarežģījis muitas procedūras un preču saņemšanu

Panorāma

Arī mazie uzņēmēji grib tirgoties klātienē

Seņkovs: viss ir vaļā, bet igauņi ievēro noteikumus

Režisors Seņkovs gatavojas pirmizrādei Igaunijā, kur teātris ir vaļā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau drīzumā Igaunijā pirmizrādi piedzīvos latviešu režisora Elmāra Seņkova iestudētā izrāde "Divas garāžas". Tā notiks ar skatītājiem, jo ļauts pārdot biļetes pusei no zāles ietilpības. Igaunijā ir vaļā arī skolas, baseini, veikali un restorāni, taču saslimstības ziņā Latvijas un Igaunija ir līdzīgās pozīcijās. Kā tas iespējams? Latvijas Televīzija to vaicāja režisoram, kurš šobrīd daudz laika pavada tieši kaimiņzemē.

Dzīve ar divām Covid-19 pasēm un ļoti daudziem Covid-19 testiem. Tāda šoziem ir režisora Elmāra Seņkova dzīve. 

"Ir ļoti svarīgi, ka ir darba līgums. To jāuzrāda, protams, apgrūtina tas, ka visu laiku jātaisa testi. Un pie robežas vienmēr pārbauda, vai tests ir. Atpakaļ braucot – jā, līdzīgi. Atkal taisi testu, kovidpase ir arī viņiem. Tas ir jādara," pastāstīja Seņkovs.

Igaunijā 20. februārī paredzēta pirmizrāde viņa izrādei "Divas garāžas", jo Igaunijā atļauts 50% zāles aizpildījums, ieturot distanci. Skatītāju zālē starp krēsliem nav aizsargstiklu, bet tiek ievērota distance – tukši divi krēsli blakus diviem piepildītiem, tirgojot vietas zālē. Arī pārējā dzīve Igaunijā krietni atšķiras no tās, kāda ir Latvijā. 

Seņkovs pastāstīja, ka kafejnīcas ir vaļā līdz plkst.21 un cilvēki cītīgi ievēro noteikumus. Režisors gan atzīst, ka restorānos nesēž. 

"Es maksimāli izvairos. Tas apdraud manu darbu. Ja es saslimstu, nav izrādes. Es mēģinu distancēties, nevis izmantot visas iespējas, ko piedāvā Tallina. Kovids jau nekur nav pazudis. Bet svarīgi, ka dod to iespēju skatīties dzīvu teātri," norādīja Seņkovs.

Braucot pa klusajām un tukšajām Rīgas ielām, režisors nobijies, vai nav jau sākusies mājsēde. 
Arī igauņiem visvairāk jautājumu esot tieši par mūsu komandantstundu. Viņi joprojām nespējot noticēt, ka kaut kas tāds vispār ir iespējams.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, kuras laikā bija stingrāki ierobežojumi. Tā tika pagarināta līdz 7. februārim, ieviešot arī "mājsēdi" nedēļas nogalēs, kas nozīmē, ka no plkst.22 līdz 5 katram jāatrodas savā dzīvesvietā. Tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinās, ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot arī Lieldienu brīvdienas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti