Notiks teātra festivāls/darbnīca «Telpa Daugavpils»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 2. līdz 15.septembrim Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā norisināsies teātra festivāls/darbnīca „Telpa Daugavpils”, informē Daugavpils teātris.

Paredzēts, ka darbnīcu laikā jaunie un topošie teātra profesionāļi kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs piecas 15 minūtes garas teātra performances. Katrā komandā būs režisors, scenogrāfs un dramaturgs un katrai komandai būs piešķirta viena telpa hospitāļa ēkā, kurā ļauties teatrālam eksperimentam, iedvesmojoties no konkrētās vides.

Festivāla noslēgumā visus piecus darbus var redzēt kā vienotu izrādi. Tiesa, tā būs pieejama tikai kritiķiem un lūgtajiem viesiem.

Plānots, ka festivālā viesosies ukraiņu dramaturģe Natālija Vorožbita, krievu kustību režisors un prestižās skolas MXAT pasniedzējs Andrejs Urajevs, kā arī krievu kino un teātra režisore Valērija Surkova.

Tāpat kopā ar Marka Rotko mākslas centrā notiekošās starptautiskās mākslinieku rezidences „Marks Rotko” dalībniekiem jaunie mākslinieki veidos instalācijas – „pieminekļus” festivāla ietvaros radītajām performancēm un tajās skartajām tēmām.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir jaunais režisors Georgijs Surkovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti