Daugavpils teātrī izrāde par sievietēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Par godu sievietēm un viņu ģimenēm, un nevis bērniem, bet tieši sievām un vīriem, Daugavpils Valsts teātris iestudējis jaunu izrādi „Ekstrasensa cīņa” .

Izrādē darbojas tikai trīs aktieri, un galvenais tās stāsts ir par vienkāršu ģimeni, pelēkās ikdienas, vispārējās neapmierinātības un sadzīves nogurdinātu laulāto pāri. „Tā ir smieklīga izrāde par jūsu kaimiņiem,” tā jauniestudējumu raksturo šīs izrādes režisors Ivars Lūsis. „Taču drosmīgākie tajā spēs saskatīt arī sevi."

Svētku gaisotnē jāļaujas smiekliem, tā par sieviešu dienas priekšvakarā tapušo izrādi stāsta šajā iestudējumā iesaistītie. 

Viņi, tie ir Ilgonis un Mirdza, ģimenes pāris, kādu mums līdzās nav mazums vai arī mēs paši esam tie, par kuriem ir šis stāsts, 8. marta priekšvakarā tapušo izrādi - „Ekstrasensa cīņa” raksturo tās režisors Ivars Lūsis.

"Daugavpils teātris, kā daudzas iestādes droši vien Latvijā, gatavojas gada lielākajiem svētkiem - 8. martam. Daugavpils teātris arī domājis par saviem skatītajiem, par skaistu šo svētku ieskaņu, un tas ir mūsu veltījums šim 8. datumam. Tā ir ļoti ģimeniska izrāde, kas nav domāta bērniem, tā veltīta papiem un mammām, vīriem un sievām. Izrāde ir par mīlestību, par lielu un neiespējamu mīlestību, par diviem cilvēkiem, kas viens bez otra nekādi nevar, bet kopā nevar vēl jo vairāk. Nu tad mēs varam vērot visu, kas notiek viņu ģimenē," stāsta Lūsis.

"Lai arī kā tā izpaužas, tā tomēr ir mīlestība," par savu vīra un sievas lomu uz skatuves saka aktieri Ritvars Gailums un Kristīne Veinšteina. Līdzās šim ģimenes pārim un izrādē darbojas arī ekstrasenss, kurš palīdz atklāt daudzas lietas, ko cilvēks, pats sev nezinot, noslēpis. "Vīriešiem tā ir izplatīta īpašība," par savu tēlu stāsta lomas atveidotājs aktieris Jānis Jarāns, pirms izrādes sūtot sveicienus visām sievietēm šodienas svētkos.

"Kungs kādreiz kunga prātā kaut ko no sievas noslēpj un noslēpj tā, ka pēc tam nevar atrast. Mums pašiem ar kolēģiem ir tā bijis, ka aizbraucam uz citu pilsētu un pēc darba aizejam uz kādu restorānu, un tad jānoliek mašīna, un tad jau gribas to novietot kādā sētā, lai nestāv acīs un tad divas dienas jāmeklē, kurā sētā, tad to mašīnu nolikām. Nu, vīrieši īpatnēji cilvēki ir. Tāpēc, mīļās dāmas, 8. martā, jūs esiet kā rozes - smaržīgas, krāšņas, un jūs plaukstiet, un viss atkarīgs no tā ūdens vāzē. Jūs esat kā rozes, bet mēs vīrieši - kā ūdens vāzē, kas dod jums spēku un enerģiju, lai jūs varētu vēl vairāk krāšņākas būt un vēl vairāk smaržot. Tāpēc, mīļās dāmas, biežāk mainiet ūdeni vāzē," stāsta teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti