Kultūras ziņas

Tuvojas šova "Radīti mūzikai" otrā sezona

Kultūras ziņas

Pētījums: kultūras pasākumus apmeklē daudzi, bet reti

Radošs izaicinājums Daugavpils teātra skatītājiem

Daugavpils teātra izrāde «Pie mums viss kārtībā» - pārbaudījums skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvojusi luga "Pie mums viss kārtībā" jaunās poļu režisores Lucinas Sosnovskas režijā. Izrāde posmodernisma stilā mēģina ielūkoties cilvēka patiesajā būtībā un sajūtās. Stāsts un tā atainojums nav no vienkāršākajiem, kas savukārt skatītājiem dod iespēju nodoties nopietnām pārdomām.

Realitāte saplūst ar iedomām, tagadnes un pagātnes robeža savijas vienā plūdumā, dialogi vairāk notiek ar sevi, ne apkārtējiem, pēkšņi un negaidīti pavērsieni, kas iet ārpus loģisku pieņēmumu rāmjiem - izrādes "Pie mumss viss kārtībā" forma uz Daugavpils teātra skatuves ir pārsteigums un pārbaudījums skatītājiem.

Lugas autore, režisore, scenogrāfs un kostīmu māksliniece ir poļi. Tā ir jauna un drosmīga komanda, kura mēģina netradicionālā veidā parādīt cilvēka iekšējo pasauli.

"Šis postmodernisms - tas ir dažādu pasauļu, valodu, teoriju sajaukums. Visā šajā jūklī atrast sevi nav viegli, bet  es ticu, ka mēs varam atrast sevi," saka izrādes režisore Lucina Sosnovska.

Izrāde ilgst gandrīz divas stundas. Kā pēc pirmizrādes atzina skatītāji, vietām stāstā  trūkst dinamikas un enerģijas, taču kopumā redzētais un sajustais raisa nopietnas pārdomas.

"Man tagad vajadzēs visu nakti domāt, bet iespaids ir spēcīgs. Manuprāt, ļoti neparasta izrāde, kāda šai teātrī nav bijusi, ļoti daudzslānaiņa, te būs ļoti daudz ko padomāt," norāda laikraksta "Latgales Laiks" žurnāliste Linda Kilevica.

"Reizēm pat nezinu, kā reaģēt, bet patiesībā var aizdomāties par daudz ko - par savu vietu šai dzīvē, par reklāmas un masu mediju ietekmi," pauž māksliniece Inga Vasiļjeva.

Kā vēstīts, izrāde iestudēta pēc poļu rakstnieces Dorotas Maslovskas lugas "Pie mums viss ir kārtībā" motīviem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti