Kultūras ziņas

Atklāta izstāde "Gada NeDarbs – 2018"

Kultūras ziņas

Vai Uzvaras piemineklis apdraud garāmgājējus?

Valmierā sākušās Mākslas dienas

Valmieras Mākslas dienas šogad veltītas mākslai pilsētvidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kad pavasara saulīte tā vien vilina doties ārā, ir jābrauc uz Valmieru – tur visu aprīli norisināsies Mākslas dienas. Festivāls kļuvis par tradīciju, un šogad tā programmā ir ne tikai mākslas izstādes, bet arī koncerti, teātra izrādes, lekcijas, bezmaksas kino seansi un pat radošajai uzņēmējdarbībai veltīts forums. Īpaša uzmanība šoreiz pievērsta mākslai pilsētvidē, tāpēc arī radošajām norisēm dots vienojošs moto “Soļi. Pilsēta. Es”. 

Valmieras Mākslas dienas šogad sola ļoti daudzveidīgu programmu, kurā netrūks ne starptautisku skanējumu ieguvušu mākslas faktu, ne vietējo iniciatīvu un topošo mākslinieku aktivitāšu. 

“Programma tika balstīta mirkļbirkā “Soļi, pilsēta, es” šogad, un tas varbūt bija vairāk orientējoties tieši uz pilsētvidi un uz cilvēku iesaisti,” skaidro Valmieras kultūras projektu vadītāja Liene Jakobsone. 

Viens no pirmajiem Mākslas dienu pasākumiem - akcija “Soļi” - pirmdien piedzīvoja atklāšanu Valmieras autoostā. Akciju rīko Valmieras Dizaina un mākslas vidusskola, un tās ietvaros astoņās neparastās Valmieras vietās izstādīti mākslas skolas audzēkņu darbi. Lai tos atrastu, skatītāji var saņemt īpašu karti ar izglītojošiem uzdevumiem.  

“Pamattēma vai doma ir parādīt cilvēkiem, kādi ir mākslas veidi mākslā. Arī mūsu audzēkņiem mēs dodam iespēju redzēt, kā viņu darbs atrodas vidē, kā viņu darbs tiek vērtēts. Varētu pat teikt, kādam šī būs pirmā personālizstāde,” stāsta Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas direktore Inese Mētriņa. 

Vidusskolas audzēkne Renāte Taurīte uzsvēra – tas ir liels pagodinājums, ka skolēnu darbi tiek izstādīti plašākai publikai. Viena no mākslas skolas audzēkņu apdzīvotajām vietām ir Valmieras tirgus paviljons.

Valmieras Mākslas dienu princips ienest mākslu pilsētvidē aizsācies jau iepriekšējos gados, kā tradīcija veidot mākslinieku apgleznotus soliņus. Šogad Jura Dimitera, Elitas Patmalnieces un citu autoru soliņiem pievienosies vairāki jauni – tostarp Annas un Helēnas Heinrihsonu veidoti. Tikmēr abu mākslinieču personālizstādes būs skatāmas Valmieras muzejā. Valmieras integrētajā bibliotēkā savukārt apskatāmi Neonillas Medvedevas darbi, un tur  norisināsies arī uzņēmējdarbības forums. 

“Uzņēmējdarbība ir radošs process, un tādēļ katru gadu ir forums “māksla būt uzņēmējiem”, kurā mēs runājam par drosmīgiem uzņēmējdarbības soļiem, drosmīgiem risinājumiem un par radošumu uzņēmējdarbībā,” akcentē Valmieras bibliotēkas vadītāja Daiga Rokpelne.  

Mākslas dienas Valmierā notiks līdz 1. maijam. To ietvaros paredzēta arī bezmaksas kino programma. Iesakām nepalaist garām nesen mūžībā aizgājušās kino leģendas Anjēzes  Vardas pēdējo filmu “Sejas, ciemi”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti