Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar aktieri Andri Keišu

Intervija ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktori Māru Lāci

Nacionālā Mākslas muzeja apmeklējumam vairs nevar pieteikties tiešsaistē; telefoniski – joprojām var

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vairs nevar tiešsaistē reģistrēt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” apmeklējumu, kas Kultūras ministrijas rosinātajā pilotprojektā drošai kultūrvietu publiskās darbības atsākšanai tika atvērta no 21. aprīļa līdz 4. maijam. Pieteikšanās uz brīvajiem datumiem un laikiem turpinās tikai telefoniski, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja muzeja direktore Māra Lāce.

Lielās apmeklētāju intereses dēļ teju visi pieejami apmeklējuma laiki līdz 4. maijam ir aizņemti, taču brīvus laikus grafikā iespējams meklēt, zvanot uz muzeju, skaidroja Māra Lāce. Viņa norādīja, ka apmeklējumu grafiks, kopš izziņots par izstādes atvēršanu, aizpildījies ļoti strauji.

Pēc Lāces vārdiem, muzejs 9. aprīlī vērsies Kultūras ministrijā ar aicinājumu rast iespēju veikt šādu pilotprojektu, jo vērienīgo Baltijas valstu simtgades kopprojekta izstādi, kas Rīgā tika atklāta 2020. gada 21. novembrī un par kuru muzejā novērota liela apmeklētāju interese, vairs neesot bijis iespējams pagarināt.

Vērtējot pirmās pilotprojekta dienas, Lāce atzīmēja, ka apmeklētāju plūsma muzejā ir vienmērīga un apmeklētāji ir ļoti atsaucīgi, ieinteresēti sadarboties un ievēro visus noteikumus.

Pēc 4. maija, kad noslēgsies pilotprojekts, izstādi “Nepieradinātas dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” apskatīt vairs nevarēs. Lāce arī skaidroja – tas, kad tik pieņemti lēmumi par plašāku muzeju atvēršanu, vēl nav zināms, jo atkarīgs no saslimstības rādītājiem valstīm.

Taču neklātienē piedzīvot izstādi “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” būs iespējams, sākot no 6. maija, kad pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas dokumentālā filma, kas ipazīstinās ar 19./20. gadsimta laiku Latvijas kultūrā un simbolisma rašanos Eiropā, kā arī sniegs iespēju ielūkoties smalkākajās izstādes mākslas darbu detaļās un ieraudzīt jau zināmus darbus jaunā kontekstā.

KONTEKSTS:

No 2021. gada 21. aprīļa līdz 4. maijam Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) tiek īstenots pirmais Kultūras ministrijas rosinātais pilotprojekts drošai kultūrvietu publiskās darbības atsākšanai. Izstādi “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” iespējams apmeklēt, iepriekš reģistrējoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti