Sākas Venēcijas kinofestivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

1. septembra vakarā Venēcijā pirmizrādi piedzīvos itāļu režisora Andrea Segres dokumentālais stāsts “Molekula” par Venēciju karantīnas režīma laikā. Filmas pirmizrāde vienlaikus būs neoficiālais 77. Venēcijas kinofestivāla atklāšanas seanss.

Bet jau 2. septembrī paredzēta Venēcijas biennāles kino svētku oficiālā atklāšana. Līdz 12. septembrim kinomīļiem būs iespēja skatīties Venēcijas kinofestivāla programmas filmas – vairāk nekā 60 kinodarbus.

No tiem 18 vērtēs festivāla žūrija, lai 12. septembrī oficiālajā apbalvošanas ceremonijā labākajai filmai pasniegtu “Zelta lauvu”.

Diemžēl Venēcijas kinofestivāla norisē savas korekcijas ir ieviesusi Covid-19 pandēmija. Šogad tas nebūs tik žilbinoši spožs, jo neieradīsies virkne Holivudas slavenību, bet filmas izrādīs, ievērojot sociālo distancēšanos, un visās festivāla norises vietās cilvēkiem jānēsā sejas maskas.

Tas būs pirmais pasaules mēroga kultūras forums kopš  Covid-19 pandēmijas sākuma. Festivāla direktors Alberto Barbera pauda cerību, ka tas kļūs par paraugu citiem līdzīgu pasākumu  rīkotājiem. 

“Mēs apzināmies atbildību, jo esam pirmie. Venēcijas festivāls būs pārbaudījums visiem un sava veida laboratorija. Mēs daudz strādājām, lai izstrādātu stingru drošības pasākumu plānu un līdz pasākuma beigām nodrošinātu visu apmeklētāju drošību. Ja viss izdosies kā plānots, visi varēs mācīties no mūsu pieredzes,” sacīja Barbera.

Šogad uz festivālu neieradīsies vairākas Holivudas slavenības. Visās pasākuma norises vietās apmeklētājiem būs jāizmanto sejas maskas un jāievēro sociālās distancēšanās noteikumi.

Atceltas festivāla atklāšanas un noslēguma ballītes, bet vairāki aktieri un režisori ar savām filmām iepazīstinās videokonferencēs. Tomēr tas nemazina kino gardēžu interesi, jo pasākumā būs plaši pārstāvēti daudzi pazīstami filmu veidotāji.

Kinofestivāla oficiālajā programmā šogad iekļautas 63 filmas, un 18 no tām pretendēs uz festivāla galveno balvu -  “Zelta lauvu”.

Jau otrdien skatītāji varēja vērot itāļu režisora Andreas Segres dokumentālo filmu “Moleckula”, kur iemūžināta Venēcija karantīnas režīma laikā. Festivāla žūriju vadīs pazīstamā aktrise Keita Blanšeta, un viņa pasākumu nodēvēja par provokatīviem un iedvesmojošiem kino svētkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti