Rīta Panorāma

Izcelta nogrimušā prāmja "Estonia" priekšgala rampa

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Šā gada Venēcijas kinofestivāla konkursā 23 filmas

«Priscilla», «Suņcilvēks», «Slepkava» – Venēcijas kinofestivāla konkursā atlasītas 23 filmas

Šā gada starptautiskā Venēcijas kinofestivāla oficiālajā konkursā piedalīsies 23 filmas. Viens no pasaules nozīmīgākajiem kino forumiem notiks no 30. augusta līdz 9. septembrim.

Kino kritiķi īpašu uzmanību pievērsa Sofijas Kopolas lentei "Priscilla" par Elvisa Preslija sievu, Lika Besona "Suņcilvēkam", Deivida Finčera trillerim "Slepkava" un Jorgosa Lantimosa "Nabaga lietām", kur Emma Stouna atveido sava veida sievieti–Frankenšteinu.

Lielu interesi varētu raisīt arī Maikla Manna, Pablo Lorēna un vairāku citu režisoru darbi. Savukārt ārpus konkursa demonstrēs jaunās Vudija Allena, Romāna Polaņska, Vesa Andersona un Lilianas Kavani filmas.

Kinofestivāla direktors Alberto Barbera, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, informēja, ka patlaban notiekošais ASV un visas pasaules kinoindustrijas centra – Holivudas – aktieru un scenāristu streiks būtiski neietekmēs pasākuma norisi. Atlikta vienas filmas izrādīšana, un pa sarkano paklāju, iespējams, defilēs mazāk ārvalstu zvaigznes. Tomēr festivāls notikšot ar tādu pašu vērienu un vitalitāti kā iepriekšējos gados.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti