Venēcijas kinofestivāla Zelta lauvu saņem Lantimosa «Nabaga radības»

Venēcija kinofestivāla noslēguma ceremonijā sestdien ar Zelta lauvu, festivāla galveno balvu, godalgota grieķu režisora Jorgosa Lantimosa zinātniskās fantastikas melnā komēdija "Poor Things" ("Nabaga radības") ar Emmu Stounu galvenajā lomā.

Saņemot balvu, režisors sacīja, ka filma "nevarētu būt bez citas neticamas būtnes – Emmas Stounas", kas pati festivālā nevarēja piedalīties Holivudas streika dēļ.

Labākās aktrises Volpi kausu saņēma Keilija Speinija par Elvisa Preslija dzīvesbiedres atainojumu Sofijas Kopolas filmā "Priscilla".

Savukārt labākā aktiera godalgu par lomu Maikla Franko filmā "Memory" ("Atmiņa") saņēma Pīters Sarsgārds. Filmā viņš atveido ar demenci sirgstošu vīru.

Ar Sudraba lauvu – Lielo žūrijas balvu, festivāla otru prestižāko godalgu, tika apbalvota japāņu režisora Rjusukes Hamaguči filma "Evil Does Not Exist" ("Ļaunums neeksistē").

Laureātus izraudzījās žūrija, kas šogad strādāja režisora Damjēna Šazela vadībā. Žūrijas darbā piedalījās arī jaunzēlandiešu režisore Džeina Kempione un amerikāņu režisore Lora Poitrasa, kas Zelta lauvu saņēma pērn.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti