Labrīt

Onkologu asociācijas vadītājs: Pacienti uz vēža skrīningu nāk mazāk un novēloti

Labrīt

Kalvītis: Jāsāk diskusijas, kā īstenot lēmumu par skatītāju ielaišanu hokeja čempionātā

Latvija gatava Eirovīzijas pusfinālam

Samanta Tīna pirms Eirovīzijas pusfināla: Esam strādājuši, esam gatavi, esam pozitīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdienas, 20. maija, vakarā Nīderlandes pilsētā Roterdamā norisināsies starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā piedalīsies 17 valstis. To vidū ir arī Latvija, kuru pārstāvēs dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu “The Moon Is Rising”.

Pagājušajā gadā Covid-19 pandēmijas dēļ Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Noteikumi nosaka, ka šogad starptautiskajā pasākumā var piedalīties pērnā gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar 2020. gada uzvarējušo dziesmu. Samantas Tīnas dziesmas “The Moon Is Rising” autori ir Oskars Uhaņs, Aminata Savadogo un pati dziedātāja. Latvijas Radio 5 dīdžejs un Eirovīzijas dziesmu konkursa komentētājs Toms Grēviņš uzskata, ka Tīna sniegs kvalitatīvu priekšnesumu. Turklāt dziedātājas tērps ir unikāls, kuru skatītāji atcerēsies vēl ilgus gadus.

“Latvijai šogad ir ļoti agresīvs numurs. Šī dziesma arī atšķiras uz lielu daļu pārējo dziesmu fona.

Samanta ir ļoti pārliecināta par sevi. Viņa dzied noteikti gan tīrāk, gan precīzāk, gan foršāk par virkni citām izpildītājām, kas šogad piedalās konkursā,” vērtē Grēviņš.

Tomēr Grēviņš norāda, ka Latvijai jācer uz brīnumu, jo prognozes diemžēl liecina, ka Tīna finālam nekvalificēsies, jo pusfinālā viņa sacentīsies ar konkursa favorītiem. Savukārt dziedātāja Aminata Savadogo, kura pirms sešiem gadiem Eirovīzijas finālā ieguva augsto sesto vietu, norāda, ka prognozes mēdz būt kļūdainas. Viņasprāt, jākoncentrējas tikai uz priekšnesumu: “Samanta ir ļoti harismātiska dziedātāja. Ļoti spēcīga balss.

Es domāju, ka viņa izdarīs maksimumu, un mums nebūs kauns par šo priekšnesumu.”

Arī mūziķis Artis Dvarionas atzinīgi vērtē Samantu Tīnu, piebilstot, ka pusfināla priekšnesums Latvijas izpildījumā būs uzmanības vērts. Taču Dvarionas ir bažīgs par vienu dziesmas elementu. Viņš skaidro: “Visas dziesmas garumā ir tas A-A-A-A. Tas ir tas, kas mani kā klausītāju mazliet traucē uztvert šo dziesmu, bet es ceru, ka tas nenotiks ar Eirovīzijas skatītāju.”

Mūziķis uzskata, ka Eirovīzijā dziesmas nozīmei ir sekundāra loma. Galvenais ir šovs un izpildītāju harisma. Dvarionas norāda, ka Latvijas delegācijai ir viss nepieciešamais, lai tiktu Eirovīzijas finālā. Dvarionas turpina, ka dziesmu konkursā oriģinalitāte nav tik būtiska. Eirovīziju viņš salīdzina ar šaha spēli:

“Tev ir jāsaprot, kur tu piedalies, kas ir tā auditorija. Samantas gadījumā tas viss izskatās ļoti cerīgi. ”

Dvarionas uzskata, ka Samantas Tīnas dziesma ir viena no spēcīgākajām, ar kuru Latvija jebkad uzstājās Eirovīzijā. Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš sarunā ar Latvijas Radio no Roterdamas pauž, ka pirms gaidāmā pusfināla kolektīvā valda pozitīva atmosfēra: “Mēs izvairāmies no kaut kāda papildus satraukuma. Mērķis ir vienkārši izdarīt maksimāli labāko, ko mēs varam un kā mēs esam sagatavojušies.”

“Neesmu braukusi ne cīnīties par kaut ko vai pierādīt kādam kaut ko. Mēs esam gatavi. Esam pozitīvi. Esam strādājuši. Esam sagatavojušies,” tā izsakās dziedātāja Samanta Tīna, piebilstot, ka pusfināla vakars būs emocijām bagāts, jo tāda veida pasākumi jau ilgu laiku nav organizēti.

“Visi ir izslāpuši pēc šāda veida koncertiem un pasākumiem.

Izbaudiet, vakars būs krāšņs, skanīgs un interesants, un es domāju, ka emocijām bagāts,” bilst Tīna.

Delegācijas vadītājs Gulbiņš norāda, ka pasākumā epidemioloģiskie noteikumi tiek ievēroti strikti. Katra delegācija tiek testēta reizi 48 stundās. Gulbiņš stāsta, ka Eirovīzijas pārstāvji augstu vērtē Latvijas delegācijas attieksmi pret drošības noteikumiem, norādot, ka tā ir visatbildīgākā komanda no visām.

Tomēr Covid-19 infekcija tika konstatēta Islandes un Polijas komandās.

Saskaņā ar Gulbiņa teikto, poļi pusfinālā varēs piedalīties, turpretim Islandes grupa savā “Twitter” kontā paziņoja, ka tā klātienē, visticamāk, nevarēs uzstāties. Tā vietā tiks izmantots ieraksts no mēģinājuma. No šīvakara 17 valstīm finālā tiks 10.

Iepazīsti Eirovīzijas dalībniekus

Vairāk

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizē 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devusies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti