Samanta Tīna Eirovīzijas pusfinālā bija pēdējā vietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising" Eirovīzijas otrajā pusfinālā bija pēdējā – 17. – vietā, liecina dziesmu konkursa mājaslapā publicētā vērtējumu tabula.

Samanta Tīna saņēma četrus punktus žūrijas balsojumā no Moldovas žūrijas, kā arī 10 punktus skatītāju balsojumā. Piecus punktus Latvijas pārstāvei iedeva Gruzija, četrus – Lielbritānija un vienu – Igaunija.

Otrajā pusfinālā piedalījās arī Igaunija, kas ieguva 58 punktus un palika 13. vietā.

Latvijas delegācija iepriekš norādīja, ka ar Samantas Tīnas priekšnesumu ir apmierināta.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dunkans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizē 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devās arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalījās konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā, taču finālam nekvalificējās.

Eirovīzijā šogad uzvarēja Itālijas rokgrupa “Måneskin” ar dziesmu “Zitti E Buoni”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti