Kultūra / Kultūrtelpa
Izskatīšanai Saeimā virza iniciatīvu Eirovīzijas naudu atdot sportam
Izskatīšanai Saeimā virza iniciatīvu Eirovīzijas naudu atdot sportam
Tālākai izskatīšanai Saeimā lemts virzīt iniciatīvu par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam. Idejai šo naudu pārdalīt sportam ir vairāk nekā 10 000 vēlētāju atbalsts, jo iniciatīvai tika vākti paraksti platformā "Manabalss.lv".
Krievijā par «ārvalstu aģenti» pasludinātā māksliniece Jūlija Cvetkova: Dzīvē ne vienmēr ir gaisma t...
Krievijā par «ārvalstu aģenti» pasludinātā māksliniece Jūlija Cvetkova: Dzīvē ne vienmēr ir gaisma tuneļa galā
"Mana dzīve ir sadalījusies – līdz krimināllietai un pēc. Tie ir divi dažādi cilvēki," saka Jūlija Cvetkova – krievu māksliniece, teātra režisore, pedagoģe, feministe un aktīviste no Komsomoļskas pie Amūras. Trīs gadus pret viņu tika vērsta kriminālizmeklēšana, viņa aizbrauca no Krievijas ārvalstu aģentes statusā un šobrīd uzturas Viļņā. Ar viņu sarunājās Rus.LSM.lv.
Pamatīgums un dižjūras spēks Emiļa Melngaiļa Dziesmu svētkos
Pamatīgums un dižjūras spēks Emiļa Melngaiļa Dziesmu svētkos
Komponistam, folkloristam, publicistam un pedagogam Emilim Melngailim šogad apritētu 150. Dienvidkurzemes novada Rucavā notika viņa atcerei veltīti Dziesmu svētki "Emilim Melngailim 150. Korsa". Visas dienas garumā ciemā norisinājās dažādas muzikālās aktivitātes, kas kulmināciju sasniedza vakara koncertā, kurā piedalījās 26 kori no visas Latvijas, kā arī deju kolektīvi un etnogrāfiskās kopas no Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada.
Latvijas Radio 2 jau devīto gadu sagaidīs saulgriežus ar «Gadsimta garāko līgodziesmu»
Latvijas Radio 2 jau devīto gadu sagaidīs saulgriežus ar «Gadsimta garāko līgodziesmu»
Vasaras saulgriežos, 21. jūnijā, Latvijas Radio 2 jau devīto gadu pēc kārtas iniciatīvā "Gadsimta garākā līgodziesma" pulcēs korus un folkloras kopas no dažādiem Latvijas reģioniem, kā arī tautiešus ārpus Latvijas robežām. Līgodziesma no saules lēkta pulksten 4.29 līdz saules rietam pulksten 22.22 ar radio ētera starpniecību vīsies cauri visai Latvijai.
Trīs mēneši kopš «Kultūršoka»: Vai Mūzikas akadēmijā kļuvis vieglāk elpot?
Trīs mēneši kopš «Kultūršoka»: Vai Mūzikas akadēmijā kļuvis vieglāk elpot?
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) vadībai trīs mēnešu laikā pēc atklātībā nonākušajām ziņām par seksuālās uzmākšanās gadījumiem ir izdevies uzlabot gaisotni mācību iestādē. Pagaidām gan viss neiet tik gludi, kā iecerēts. Pirmais mācību klasē iebūvētais drošības lodziņš ir pašu studentu izsmiets un aizlīmēts, taču mācību iestādes vadība neapstāsies un sola ieguldīt vēl lielāku jaudu visu mācību procesā iesaistīto izglītošanā par savstarpējo attiecību smalkumiem.
Kas notiks ar Latvijas kultūras nozari «X» stundā?
Kas notiks ar Latvijas kultūras nozari «X» stundā?
Kā rāda Ukrainas pieredze, kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Krievijas bruņotie spēki ir veikuši arī daudzus noziegumus pret Ukrainas kultūras mantojumu – iznīcinot muzejus, bibliotēkas, baznīcas un mošejas, kas ir Ukrainas vēstures un kultūras simboli. Militāru uzbrukumu laikā Ukrainā ir ne tikai iznīcināti vērtīgi vēsturiski artefakti, bet Krievijas militārie spēki tos arī ir nolaupījuši un izveduši no Ukrainas okupētajām teritorijām, tādējādi ne tikai iznīcinot Ukrainas kultūras mantojumu, bet arī pārkāpjot starptautiskos līgumus par kultūras vērtību aizsardzību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd