Kas notiek ar priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā?

Jānis Siksnis, Leila Rasima, Edvīns Šnore, Vjašeslavs Dombrovskis, Sigita Roķe, Māris Baltiņš, Ina Druviete. Dalībnieku saraksts tiek papildināts.

Jānis Domburs 22.maijs, trešdiena 21:15
Raksti
«Politiķi grib, lai ukraiņi brauc prom?» – «Gribu palīdzēt bēgļiem» vadītāja sašutusi, Judins taisno...
«Politiķi grib, lai ukraiņi brauc prom?» – «Gribu palīdzēt bēgļiem» vadītāja sašutusi, Judins taisnojas: Nebijām tiesīgi lemt
Kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" jau kopš vasaras uzrunā politiķus, aicinot valdību un Saeimu nekavējoties lemt par primārā atbalsta – izmitināšanas un ēdināšanas – nodrošinājuma pagarināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tādējādi viešot kara bēgļiem skaidrību par to, kāds atbalsts būs pieejams pēc 2022. gada 31. decembra. Taču ukraiņu interešu aizstāvji nav sadzirdēti joprojām – aizejošā Saeima un valdība par šī jautājuma risināšanu nav lēmuši. Andrejs Judins no "Jaunās Vienotības", kurš ir ievēlēts arī 14. Saeimā, raidījuma "Kas notiek Latvijā?" 26. oktobra diskusijā sacīja, ka 13. Saeima nebija tiesīga lemt par nākamā gada tēriņiem. Savukārt "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Linda Jākobsone retoriski jautā, vai politiķi, nespējot izlemt šo jautājumu, grib, lai ukraiņi brauc prom no Latvijas?
Politiķiem algu celšana vispirms, citiem septiņi gadi «ieviešanai» – vai 13.Saeimas grozījumi atlīdz...
Politiķiem algu celšana vispirms, citiem septiņi gadi «ieviešanai» – vai 13.Saeimas grozījumi atlīdzības likumā nebija brāķis?
Līdzšinējās pozīcijas pārstāvji – Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") un Andrejs Judins ("Jaunā Vienotība") nenoliedz Saeimai veltīto Valsts kontroles (VK) kritiku par ilgstošu nespēju sakārtot valsts un pašvaldību institūciju atlīdzības sistēmu, taču apgalvo – pakāpeniski septiņu gadu laikā sistēma tiks reformēta.  Turpretim Valērijs Agešins ("Saskaņa") diskusijā "Kas notiek Latvijā?" pieļāva iespēju, ka rosinās iesaldēt algu palielinājumu valsts augstākajām amatpersonām, kam atalgojums būtiski pieaugs jau nākamgad. 
Vienprātība nemainīt reformas, par imigrāciju, veselību, uzņēmumiem biržā – vēl ne: kādu progresu pa...
Vienprātība nemainīt reformas, par imigrāciju, veselību, uzņēmumiem biržā – vēl ne: kādu progresu panākušas JV, NA un AS
Lai arī par vairākiem jautājumiem, kur potenciālajiem nākamās valdības veidotājiem varētu būt atšķirīgi viedokļi, divpusējo sarunu un darba grupu ietvaros ir izdevies nonākt pie kopsaucēja, dažos jautājumos politisko spēku pozīcijas arvien ir atšķirīgas, izriet no "Jaunās Vienotības" (JV), "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) politiķu teiktā otrdien diskusijā ""Kādai jābūt nākamajai valdībai?" Kas notiek "Jaunās Vienotības" un potenciālo partneru tematiskajās sarunas?".
Izeja no stūra, ostīšanās un  sarkankrūtīši: ko «Jaunās Vienotības» piedāvājumā pieņems, ko noraidīs...
Izeja no stūra, ostīšanās un sarkankrūtīši: ko «Jaunās Vienotības» piedāvājumā pieņems, ko noraidīs potenciālie partneri?
Divas lappuses garajā memorandā par koalīcijas veidošanas principiem, kuru "Jaunā Vienotība" piedāvā jau šonedēļ parakstīt "Apvienotajam sarakstam" un Nacionālajai apvienībai, ietverti tikai būtiskākie "pieturas punkti", savukārt plašāks izvērsums par jaunās valdības mērķiem un uzdevumiem tiks iekļauts valdības deklarācijā. To otrdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?" uzsvēra "Jaunās Vienotības" valdes loceklis Arvils Ašeradens. Tikmēr potenciālo koalīcijas partneru pārstāvji neslēpa – gan Nacionālā apvienība, gan "Apvienotais saraksts" vēlas "Jaunās Vienotības" memorandam pievienot savus papildinājumus.
Valsts mērķi un astoņas vai vienpadsmit tēmas – kā valdības veidotāji «kristalizēja», par ko jārunā
Valsts mērķi un astoņas vai vienpadsmit tēmas – kā valdības veidotāji «kristalizēja», par ko jārunā
Vairāk labi apmaksātu darbavietu – tā, atbildot uz raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītāja Jāņa Dombura jautājumu, topošās valdības mērķi ekonomikā definē viena no valdības veidošanas sarunās iesaistītajām "Jaunās Vienotības" politiķēm Evika Siliņa. Tikmēr "Apvienotā saraksta" politiķis, bijušais valdības vadītājs Māris Kučinskis uzsver – jādomā par inovatīvu uzņēmumu piesaisti.
Izvēles tiesības un skaidras atbildes – tiesībsarga vietniece Piļāne uzskaita trūkumus Valsts aizsar...
Izvēles tiesības un skaidras atbildes – tiesībsarga vietniece Piļāne uzskaita trūkumus Valsts aizsardzības dienesta likumā
Būtiskākie Tiesībsarga iebildumi pret Valsts aizsardzības dienesta likuma projektu ir saistīti ar to, ka, lai arī likumprojekts paredz valsts civilā dienesta ieviešanu, tas nevieš nekādu skaidrību par to, kāds šis dienests būs un kā darbosies. Tiesībsarga ieskatā, tādējādi tiek ierobežotas iedzīvotāju izvēles tiesības un tas, savukārt, palielina cilvēktiesību pārkāpumu riskus, trešdien "Kas notiek Latvijā?" pauda tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne.
«Man nepieciešams gads, lai atrastu sevi. Armijā atradīsiet!» Latkovskis par obligātā dienesta bonus...
«Man nepieciešams gads, lai atrastu sevi. Armijā atradīsiet!» Latkovskis par obligātā dienesta bonusiem jauniešiem
Valsts aizsardzības dienestam (VAD) "jāiet kopā" ar bonusu sistēmu tiem, kuri šo dienestu būs izpildījuši, piemēram, nodrošinot bezmaksas studijas pēc dienesta. To trešdien, 19. oktobrī, diskutējot par VAD likuma tālāko likteni, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" sacīja Latvijas studentu apvienības prezidents Rūdolfs Aleksandrs Strods.  Bonusu sistēmu atbalsta arī Mārtiņš Vērdiņš, militārā bloga "varabungas.camp" autors, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves kapteinis.
Mums palīdzēs, ja pretī būs apmācīti cilvēki – Garisons un Vērdiņš pamato Valsts aizsardzības dienes...
Mums palīdzēs, ja pretī būs apmācīti cilvēki – Garisons un Vērdiņš pamato Valsts aizsardzības dienesta jēgu
Latvijai jāveido Valsts aizsardzības dienests (VAD), lai aizpildītu robus līdz galam nenokomplektētajās armijas vienībās un padarītu tās gatavas ātri reaģēt.  To trešdien, 19. oktobrī, diskutējot par VAD likuma tālāko likteni, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" uzsvēra amatpersonas un militāro jautājumu lietpratēji. Tas, vai VAD īstenošanas rezultātā izdosies izveidot aptuveni 50  tūkstošu militārpersonu lielas armijas rezerves, lielā mērā būs atkarīgs no finansējuma, kam dienesta ieviešanas gadījumā vajadzētu pārsniegt 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP).
Aptauja: JV vēlētāji vairāk par četru, AS un NA – triju politisko spēku koalīciju, bet 35% atbalsta...
Aptauja: JV vēlētāji vairāk par četru, AS un NA – triju politisko spēku koalīciju, bet 35% atbalsta citu tās sastāvu
35,3% aptaujāto par labāko nākamās valdības koalīcijas sastāvu uzskata politisko spēku koalīciju citā sastāvā, liecina raidījuma "Kas notiek Latvijā?" pasūtītā un SKDS veiktā aptauja divas nedēļas pēc 14. Saeimas vēlēšanām. Savukārt četras partijas – "Jauno Vienotību", Nacionālo apvienību (NA), "Apvienoto sarakstu" un "Progresīvos" – par jaunās valdības koalīcijas labāko sastāvu uzskata 29,5% aptaujāto.
Ekspremjers Kučinskis – Kariņam drusciņ jāpamaina savs stils; Siliņa – vēlētājs ir novērtējis Kariņu
Ekspremjers Kučinskis – Kariņam drusciņ jāpamaina savs stils; Siliņa – vēlētājs ir novērtējis Kariņu
Pašreizējam Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība"), kam Valsts prezidents Egils Levits uzdevis vadīt 14. Saeimā ievēlēto politisko spēku konsultācijas par jaunās valdības izveidi, būtu "drusciņ jāpamaina savs stils – no komentēšanas uz darbiem". To otrdien "Kas notiek Latvijā?" cikla "Kādai jābūt nākamajai valdībai?" kārtējā raidījumā pauda bijušais valdības vadītājs, "Apvienotā saraksta" valdes loceklis Māris Kučinskis. Kariņa pārstāvētās "Jaunās Vienotības" politiķes Evika Siliņa un Inga Bērziņa tam nepiekrīt, uzsverot, ka vēlētāji 14. Saeimas vēlēšanās ir novērtējuši Kariņa paveikto krīžu pārvarēšanā.