Sandra Freiberga

LTV redaktore, žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Latvijas Radio pret LTV -  V.I.P. labdarības spēle «Dod pieci!» mērķim
Latvijas Radio pret LTV - V.I.P. labdarības spēle «Dod pieci!» mērķim
Latvijas Televīzijas (LTV) 1. studija, 10. decembris, erudīcijas spēles "Veiksme. Intuīcija. Prāts" uzbūve un vadītājs Uģis Joksts sešiem spēles dalībniekiem vēl pirms ieraksta saka: “Mums ir mērķis, mēs ierakstīsim raidījumu, kurš nav standartnotikums un V.I.P. ikdiena, bet mēs ar savu piemēru, cerams, iedvesmosim, un mūsu uzdevums ir saglabāt pēc iespējas vairāk punktu, lai tie pārvēstos lielā labdarības balvā!”
Utičovas, Eipļu, Sondaru un Zapanu kapusvētki. Latgalē citādāki
Utičovas, Eipļu, Sondaru un Zapanu kapusvētki. Latgalē citādāki
Ja esi redzējis Jaunā Rīgas teātra režisora Alvja Hermaņa un aktieru kopdarbu "Kapusvētki", ja kaut reizi augusta pirmajā svētdienā esi bijis Alūksnes (noteikti kapusvētku galvaspilsēta Latvijā!!!) kapusvētkos, tad tev noteikti ir izveidojies savs un samērā pareizs priekšstats par kapusvētkiem Latvijā. Tu nojaut, ka kapusvētki ir ieguvuši stabilas un unikālas tradīcijas statusu, ka šī tradīcija ir jāvienādo ar latvisko identitāti un jāierindo kultūras procesu sadaļā. Tā ir visnotaļ pareiza atziņa, taču šovasar man nācās pārliecināties, ka kapusvētki Latgalē tomēr nav pilnībā vienādojami ar pārējā Latvijas teritorijā tradicionāli pieņemto svētku norisi, tie ir citādi.
Siena, zemeņu un mēslu talkas. Ciemos Latgalē
Siena, zemeņu un mēslu talkas. Ciemos Latgalē
Manas dzīves vērtīgākā talka notika, kad LTV kolektīvs iesāka sadarbību ar Kokneses fondu, sākās ceļš uz Likteņdārzu un mēs centāmies apgūt salas brikšņaino teritoriju Daugavas vidū. Noteikti šeit var pieminēt arī valstiski svarīgo dzejnieka Imanta Ziedoņa iniciatīvu atbrīvot mūsu skaistās Latvijas dižkokus, ar talku palīdzību kopt un vairot mūsu Latvijas daili. Tas nozīmē, ka kaut kur mentāli mūsos ir dzīva šī talku jeb darba vajadzība, darīt kopā, darīt priecīgi un darīt, negaidot par to atlīdzību.
Divas kāzas Latgalē. Gan lūgtie, gan nelūgtie viesi - fantastiski
Divas kāzas Latgalē. Gan lūgtie, gan nelūgtie viesi - fantastiski
Latvijas Televīzijā (LTV) vasarās vai - kā šoreiz - rudenī, ar viena gada izņēmumu, sesto gadu ēterā būs mazais raidījumu cikls "Cytaidi latviskais", kas stāsta par Latgales novadu, cilvēkiem, tradīcijām, vietējo kolorītu un, kas būtiski, skan latgaliešu dialektā ar subtitriem latviešu literārajā valodā. Šī gada četru raidījumu saturā latgaliešu godi, un sāksim mēs ar kāzām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd