Nadežda Kalaus

Latvijas Televīzija

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Sākas Minhenes drošības konference
(papildināts)
Sākas Minhenes drošības konference (papildināts)
Piektdien, 15.feruārī, sākas ikgadējā Minhenes drošības konference, kas pulcē simtiem politiķu un ekspertu no visas pasaules. Gaidāms, ka trīs dienu diskusijās piedalīsies vairāk nekā 35 valdību vadītāji un valstu prezidenti, kā arī 80 ārlietu un aizsardzības ministri no desmitiem valstu.
ASV viceprezidents aicina Eiropu pastiprināt spiedienu uz Irānu
(papildināts)
ASV viceprezidents aicina Eiropu pastiprināt spiedienu uz Irānu (papildināts)
Eiropas Savienības valstīm ir jāizstājas no Irānas kodolvienošanās, ceturtdien aicināja ASV viceprezidents Maiks Penss. Varšavā notiekošajā konferencē par mieru un drošību Tuvajos Austrumos viņš apsūdzēja Eiropu par centieniem graut ASV noteiktās sankcijas pret Irānu. Eiropas valstu nostāja par kodolvienošanos gan nav mainījusies. Konferenci Varšavā sarīkoja ASV un Polija. Teherāna to kritizēja kā vērstu pret Irānas valdību, bet Vašingtona uzsvērusi, ka konferences mērķis ir apspriest Tuvo Austrumu jautājumus kopumā.
Lietuvā aiztur rekordlielu hašiša kravu
Lietuvā aiztur rekordlielu hašiša kravu
Speciālā slepenā operācijā Lietuvā aizturēta valsts vēsturē lielākā narkotiku kontrabanda – pusotra tonna hašiša. Tā no Marokas caur Lietuvu vesta uz Krieviju.
Zinātnieki ceļ trauksmi par ekosistēmas sabrukumu
Zinātnieki ceļ trauksmi par ekosistēmas sabrukumu
Zinātnieki brīdina, ka cilvēka darbība var izraisīt lielāko sugu izmiršanu vairāku miljonu gadu laikā. Ņemot vērā, ka riskam šoreiz ir pakļauti kukaiņi, kuri dabā pilda neskaitāmas funkcijas, kopējai pasaules ekosistēmai tas draud ar katastrofu.
Pekinu pārsteidz sniegs
Pekinu pārsteidz sniegs
Reta parādība Ķīnas galvaspilsētā Pekinā – otrdien, 12. februārī, tur piedzīvota snigšana, ko daudzi vietējie iedzīvotāji novērtēja kā stiprāko vairāku gadu laikā.
ASV brīdina Eiropas valstis par sadarbību ar «Huawei»
ASV brīdina Eiropas valstis par sadarbību ar «Huawei»
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, apmeklējot Eiropas valstis, brīdinājis par Ķīnas un Krievijas ietekmi Eiropā un solījis lielāku ASV iesaistīšanos, lai to apkarotu. ASV viceprezidents norādījis, ka Vašingtonai var nākties apturēt dažādus projektus Eiropā, ja valstis turpinās biznesu ar "Huawei".
Ungārijā četru un vairāk bērnu mammas atbrīvos no nodokļiem
(papildināts)
Ungārijā četru un vairāk bērnu mammas atbrīvos no nodokļiem (papildināts)
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns uzrunā par stāvokli valstī solījis aizsargāt kristīgo Eiropu pret imigrāciju, kura veicinot terorisma izplatību. Vienlaikus Orbāns ar jauniem pasākumiem cer uzlabot demogrāfisko situāciju valstī. Par spīti šīm izmaiņām iedzīvotājus un opozīciju tomēr neapmierina Ungārijas valdības izraudzītais kurss, pieprasot demokrātiskāku valsts pārvaldi.
Britu ekonomikai vājākā izaugsme sešos gados
Britu ekonomikai vājākā izaugsme sešos gados
Lielbritānijas ekonomika pērn pieauga par nepilnu 1,5% salīdzinājumā ar 1,8% kāpumu 2017. gadā. Valsts statistikas birojs paziņojis, ka tā ir lēnākā izaugsme pēdējo sešu gadu laikā.
Polijas gaļas skandāls: ES valstis dzen pēdas produkcijai, Polijas gaļas eksports – iedragāts
Polijas gaļas skandāls: ES valstis dzen pēdas produkcijai, Polijas gaļas eksports – iedragāts
Skandāls Polijas lopkautuvē, kur nakts aizsegā nelegāli kautas slimas govis, iedragājis visu valsts gaļas eksporta industriju. Valsts amatpersonas tagad dara visu, lai atgūtu zaudēto uzticību. Tikmēr desmit Eiropas Savienības valstis velta pūliņus, lai izsekotu un iznīcinātu nekvalitatīvo liellopu gaļu. Baltijas valstu patērētājus izglāba blokā funkcionējošā Ātrās brīdināšanas sistēma.
Polija eksportējusi slimu govju gaļu, kas nonākusi arī Baltijas valstīs
(papildināts)
Polija eksportējusi slimu govju gaļu, kas nonākusi arī Baltijas valstīs (papildināts)
Plašumā vēršas skandāls par slimu govju nokaušanu kādā Polijas lopkautuvē. Šī prakse vispirms atmaskota Polijas telekanāla "TVN" slēptajā filmēšanā, bet atbildīgo dienestu izmeklēšanā noskaidrots, ka liellopu gaļa no kautuves eksportēta uz 11 Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp Latvijas kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu.
Eiroparlaments atzīst Gvaido par likumīgo Venecuēlas pagaidu prezidentu
(papildināts)
Eiroparlaments atzīst Gvaido par likumīgo Venecuēlas pagaidu prezidentu (papildināts)
Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien, 31. janvārī, Venecuēlas opozīcijas līderi Huanu Gvaido atzina par likumīgo valsts pagaidu prezidentu un aicināja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis sekot piemēram. Gvaido pagājušajā nedēļā sevi pasludināja par pagaidu prezidentu, lai no amata gāztu līdzšinējo valsts līderi sociālistu Nikolasu Maduro, un pieprasa ārkārtas vēlēšanas.  
ASV sasniedzis arktiskais aukstums
ASV sasniedzis arktiskais aukstums
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vidējos rietumus sasniedzis spēcīgs sals. No Arktikas ieplūstot auksta gaisa masām, temperatūra šajā reģionā bijusi zemāka nekā dažos Antarktikas rajonos.
ASV gatavojas spēcīgam salam
ASV gatavojas spēcīgam salam
Tuvākajās dienās ASV teritoriju pārņems spēcīgs sals, no Arktikas ieplūstot auksta gaisa masām. Kā teic novērotāji, tādu salu var piedzīvot tikai reizi paaudzes laikā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd