Britu ekonomikai vājākā izaugsme sešos gados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lielbritānijas ekonomika pērn pieauga par nepilnu 1,5% salīdzinājumā ar 1,8% kāpumu 2017. gadā. Valsts statistikas birojs paziņojis, ka tā ir lēnākā izaugsme pēdējo sešu gadu laikā.

Lielbritānijas Centrālā banka pagājušajā nedēļā samazināja valsts ekonomikas izaugsmes prognozes arī šim un nākamajam gadam, to skaidrojot ar globālās ekonomikas pieauguma tempa palēnināšanos un gaidāmo valsts izstāšanos no Eiropas Savienības.

Ja prognozes piepildīsies, britu ekonomika piedzīvos vājāko izaugsmi pēdējo desmit gadu laikā.

KONTEKSTS:

2016. gada jūnijā 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Lielbritānijas izstāšanās no ES plānota 2019. gada 29. martā. Taču Lielbritānijas parlaments noraidīja tā saukto "Brexit" šķiršanās līgumu, kas ir teju 600 lapas garš un ir juridiski saistošs.

Ja Lielbritānija tomēr pamet bloku bez jebkāda līguma, tad jau 30. martā var iestāties vērā ņemamas sekas. Līdz ar to arī Latvijas iedzīvotāji un uzņēmēji, kas sadarbojas ar Apvienoto Karalisti, ir aicināti nopietni gatavoties šādai iespējai. Šķiršanās bez vienošanās var radīt nopietnas problēmas gan ar preču piegādi, gan ar muitas kontroli, gan ar dažādām atļaujām un licencēm, kas nebūs vairs spēkā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti