Māris Rīmenis

Māris Rīmenis

LTV sporta komentētājs

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Māris Rīmenis: Vēl nebijis sieviešu teniss Rīgā
Māris Rīmenis: Vēl nebijis sieviešu teniss Rīgā
Nedēļas nogalē liels notikums sieviešu tenisā ”Arēnā Rīga” – Federācijas kausa izcīņas pasaules otrās grupas spēle Latvija–Slovākija. Latvijas abas līderes sen nav spēlējušas savā dzimtenē, kur nu vēl abas kopā vienā turnīrā. Lieliska iespēja līdzjutējiem redzēt darbībā pašu mājās gan Anastasiju Sevastovu, gan Aļonu Ostapenko, tāpat visai meistarīgās Slovākijas tenisistes. Jā, viešņām nevarēs palīdzēt viņu līdere Dominika Cibulkova, bet Slovākija tāpat ir gana stipra. Abas izlases jau gatavojas un iemēģina laukuma segumu, debija valstsvienības kapteiņa lomā šonedēļ  Adrianam Žgunam.
Māris Rīmenis: Ar pacietību pret pārspēku
Māris Rīmenis: Ar pacietību pret pārspēku
Oskars Ķibermanis gandrīz vienīgais spēj cīnīties ar vāciešiem, Martins Dukurs beidzot gūst uzvaru, Lelde Priedulēna atgriežas trasē, bet atkal aiziet pēc Eiropas čempionāta. Tieši tāds varētu būt ziņu virsrakstu kopsavilkums pēc sezonas pirmās puses bobslejā un skeletonā.
Māris Rīmenis: Vācijas dominance skeletona un bobsleja sezonas sākumā
Māris Rīmenis: Vācijas dominance skeletona un bobsleja sezonas sākumā
Pirmie divi sezonas posmi bobslejā un skeletonā aizvadīti, un var izdarīt dažus secinājumus. Gan par spēku samēru pēcolimpiskajā sezonā, gan arī par Siguldas veikumu, pirmo reizi sarīkojot šādu forumu. Siguldas trase savu darbiņu paveica godam, bet ar to spēka samēru vismaz bobslejā ir tā, kā agrāk futbolā – piedalās daudzas nācijas, bet uzvar vācieši…
Māris Rīmenis: Gaidām sezonas pirmo posmu Siguldā
Māris Rīmenis: Gaidām sezonas pirmo posmu Siguldā
Jau šonedēļ Siguldas ledus trasē sākas brīvie treniņi pirms gaidāmā sezonas pirmā posma Pasaules kausā bobslejā un skeletonā. Paši mači gan vēl pēc nedēļas, tad arī pa sešiem oficiālajiem treniņiem katrā no disciplīnām. Beidzot esam sagaidījuši šo lielo notikumu Siguldā, jo solījumi par Pasaules kausa sarīkošanu no starptautiskās federācijas jau bijuši vairākus gadus, taču beidzot solītais arī iekritis makā.
Māris Rīmenis: Arī šogad tenisā neesam bešā
Māris Rīmenis: Arī šogad tenisā neesam bešā
Tenisa oficiālā sezona tūdaļ beigsies. Vēl astoņām labākajām sieviešu tenisistēm šonedēļ finālturnīrs Singapūrā, jaunnedēļ nākamās 12 veiksmīgākās, arī Anastasija Sevastova, spēlēs ”Elite Trophy” finālā Ķīnā. Vīriešiem nākamajās divās nedēļās vēl daži turnīri ATP līmenī, tad lielais fināls Londonā un ”nākamās paaudzes” labāko finālsacensības. No Latvijas trim patiesi profesionālajiem tenisistiem diviem šogad kāpums uz augšu un neliela lejupslīde tikai Aļonai Ostapenko. Anastasijai Sevastovai jauns karjeras rekords reitingā, labāko simtniekam vīriešiem atkal tuvojas Ernests Gulbis.
Māris Rīmenis: Ar prātu var tālu tikt
Māris Rīmenis: Ar prātu var tālu tikt
Aizraujošais ”US Open”  tenisa turnīrs tuvojas kulminācijai, un atkal ir iemesls priecāties arī mūsu tenisa līdzjutējiem. Šoreiz par Anastasijas Sevastovas sniegumu, kura vienspēlēs jau sasniegusi pusfinālu un tur spēlēs pret šo laiku pašu slavenāko tenisisti amerikānieti Serenu Viljamsu. Trīs gadus pēc kārtas Ņujorkā Anastasija spēlēja ceturtdaļfinālā šajā ”Grand Slam” turnīrā, un tas jau liecina par stabilitāti un meistarību, nejauši tik tālu tikt nevar. Nu sasniegts jauns rekords lielajos turnīros, un tas tik tiešām ir izcils panākums, pat neatkarīgi no tā, kā beigsies pusfināla mačs pret Serenu. Šī gada bilance Sevastovai vienspēlēs  teicama – 35 uzvaras un 16 zaudējumi.
Māris Rīmenis: Veiksmīgs sākums mūsējām, karstuma rekordi «US Open» sākumā
Māris Rīmenis: Veiksmīgs sākums mūsējām, karstuma rekordi «US Open» sākumā
Gada pēdējais ”Grand Slam” tenisa turnīrs ”US Open” Ņujorkā  sācies un turpmākajās divās nedēļās patiesībā laikam gan būs pats lielākais notikums pasaules sportā. Ar milzīgu karstumu pirmajās dienās, ko nācās izjust arī mūsu sportistēm. Abas mūsu labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova jau pārvarējušas pirmo kārtu. Smagās cīņās, tomēr gūtas uzvaras.
Māris Rīmenis: Senākais turnīrs pasaulē šogad futbola ēnā
Māris Rīmenis: Senākais turnīrs pasaulē šogad futbola ēnā
Pasaules kausa izcīņa futbolā šogad aizēnos arī vissenāko profesionālo tenisa turnīru pasaulē -  Vimbldonu. Šis tenisa turnīrs notiek jau kopš 1877. gada (pārtraukumi tikai kara gados) un allaž jūnija beigās un  jūlija sākumā ir visskatītākais globālajā TV auditorijā. Šogad futbols populārāks, šaubu nav, bet Vimbldonā toties pieaugušo turnīrā spēlēs trīs mūsējie - Aļona Ostapenko, Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis.
Māris Rīmenis: Brīdis pirms lielā izaicinājuma Parīzē
Māris Rīmenis: Brīdis pirms lielā izaicinājuma Parīzē
Jau šosvētdien Parīzē sāksies šī gada otrais ”Grand Slam” tenisa turnīrs ”French Open”. Kvalifikācija tūdaļ būs aizvadīta, pamatturnīra izloze jau  notikusi. Varam palūkoties, kāds tad varētu būt šī gada turnīrs ”Roland Garros” laukumos, un ko varam sagaidīt no mūsu abām labākajām tenisistēm.
Māris Rīmenis: Svētki pēc 25 gadiem un cerības nākotnē
Māris Rīmenis: Svētki pēc 25 gadiem un cerības nākotnē
Latvijas sieviešu tenisa panākums un iekļūšana Federācijas kausa (Fed Cup) Pasaules grupā ir milzīgs panākums tik mazai valstij. Vēl jo vairāk tāpēc, ka izšķirošajā "play-off" mačā Latvija spēja izbraukumā uzvarēt vareno Krieviju, daudzkārtējo Federācijas kausa ieguvēju, un pēc 21 gada pārtraukuma aizsūtīt Krieviju uz Eiropas/Āfrikas pirmo grupu. Latvija nu ir pasaules labāko 16 komandu skaitā.
Māris Rīmenis: Tenisa pavasaris Latvijai
Māris Rīmenis: Tenisa pavasaris Latvijai
Pavasaris dabā mūsu platuma grādos kā negrib, tā negrib īsti iestāties, bet profesionālā tenisa turnīriem tas īsti nekaitē. Tie notiek citos platuma grādos un citā klimatiskā joslā. Lielākie šonedēļ Maiami, pēc tam jau faktiski būs pāreja uz māla seguma laukumiem Eiropā un daudzviet citur.
Māris Rīmenis: Spēļu izskaņā bez medaļu akorda
Māris Rīmenis: Spēļu izskaņā bez medaļu akorda
Bobsleja četriniekos Latvija palika bez medaļām, kaut puiši cīnījās līdz galam. Kļūda otrajā virāžā sacīkšu otrajā brauciena Melbārža kvartetam tomēr maksāja pārāk daudz. Laukā kļuvis siltāks, ledus kvalitāte ne vairs tik izcila un katra kļūdiņa nu maksāja  trasē vairāk. Nav ko īpaši pārmest, galu galā Oskars Melbārdis kopā ar Jāni Strengu divniekos izcīnīja vienīgo medaļu Latvijai šajās olimpiskajās spēlēs, mūsu kaimiņiem igauņiem un lietuviešiem nav nevienas. Esam to 30 valstu skaitā, kas pie medaļām tikuši šajās ziemas spēlēs.
Māris Rīmenis: Ne tik labas sajūtas pēc pirmās dienas četriniekos
Māris Rīmenis: Ne tik labas sajūtas pēc pirmās dienas četriniekos
Sestdiena iesākās cerīgi. Laiks labs, skatītāju straumes plūst uz “Alpensia” ledus trasi, mūsējiem it kā bobsleja četriniekos cerību disciplīna. Pat daudzi ārvalstu kolēģi no BBC, Šveices publiskās televīzijas SRG nāk klāt un novēl veiksmīgu startu mūsējiem.
Māris Rīmenis: Vienā elpas vilcienā līdz Phjončhanas spēļu finišam
Māris Rīmenis: Vienā elpas vilcienā līdz Phjončhanas spēļu finišam
Nu jau vairs tikai nepilnas trīs dienas līdz Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu beigām. Rekordskaits valstu līdz piektdienai jau tikušas pie medaļām – 29, līdzšinējais rekords bija 27 valstis, kas sasniegts vairākās iepriekšējās spēlēs. Savas valsts rekords arī Vācijai, kas izcīnījuši jau 13 zelta godalgas, turklāt trīs dienas pirms beigām, tā vēl nekad nav bijis. Tikpat augstākā kaluma medaļu arī Norvēģijai. Kas zina, varbūt tiks atkārtots Kanādas iespētais Vankūverā - 14 zelta godalgas, gan vāciešiem, gan norvēģiem cerības tikt pie uzarām vēl ir. Mēs gan to negribam pieļaut bobsleja četriniekos, kaut vācieši šajā elementā bija ļoti spēcīgi visā sezonā.
Māris Rīmenis: Viena mierīga treniņu diena bobslejā
Māris Rīmenis: Viena mierīga treniņu diena bobslejā
Ceturtdien no rīta brīvāks, un atkal dodos uz bobsleja trasi. Otrā treniņu diena četriniekos, var bez steigas vēlreiz izstaigāt trasi, satikt mūsu sportistus, trenerus un mehāniķus. Trasē žurnālistu nav daudz – tikai daži desmiti fotogrāfu, rakstošo un filmējošo amatbrāļu, tostarp vairāki Latvijas žurnālisti. Atmosfēra ne tuvu tam, kāda ir sacensību braucienos. Korejieši nepārspīlē ar striktu noteikumu ievērošanu treniņos un reizēm var iekļūt arī tur, kur mediju pārstāvjiem pat nav paredzēts.
Māris Rīmenis: Mūsējie ledus sporta veidos
Māris Rīmenis: Mūsējie ledus sporta veidos
Trešdiena  salīdzinoši mierīga Phjončhanā Latvijas līdzjutējiem, no rīta starts daiļslidotājai  Diānai Ņikitinai, tāpat pirmie treniņi četriniekos bobslejā. Gatavojamies pēdējām lielajām kaujām spēļu noslēguma dienās. Šodien salīdzinošāk brīvāka diena arī man pašam, tāpēc varu nedaudz klātienē  pirmo reizi spēlēs aplūkot arī daiļslidošanu, kas salīdzinoši tuvu mediju ciematam.
Māris Rīmenis: Melbārdis un Strenga parādīja īstu vīru raksturu
Māris Rīmenis: Melbārdis un Strenga parādīja īstu vīru raksturu
Spēļu oficiālajā desmitajā dienā pie medaļām ir tikuši arī Latvijas sportisti, un ir milzīgs gandarījums par mūsu bobslejistu iespēto. Nu medaļas jau 27 valstīm šajā ziemas spēlēs, un tas ir jauns rekords. Spraigākajās bobsleja divnieku sacīkstēs olimpisko spēļu vēsturē mūsējiem bronzas godalgas, tikai piecas sekundes simtdaļas no zelta medaļām, ko dalīja Vācija un Kanāda. Grandioza cīņa par medaļām līdz pat pašam pēdējam braucienam. Zelta medaļas divniekos bija dalītas arī pirms 20 gadiem Nagano spēlēs, bet trešie toreiz atpalika diezgan daudz – 0,65 sekundes.
Māris Rīmenis: Bobslejisti kaujinieciski pirms pēdējiem braucieniem
Māris Rīmenis: Bobslejisti kaujinieciski pirms pēdējiem braucieniem
Pirmdien beigsies sacensības bobslejā divnieku ekipāžām un vismaz seši, septiņi dueti var pretendēt uz medaļām. Kopumā laba pirmā diena mūsu ekipāžām – sākums vienkārši teicams, ne tik labi otrie braucieni abiem Oskariem. Jācer, ka turpinājums atkal izdosies. Reti kurš labi veicis abus braucienus, labākais laikam arī trasē bija vācietis Niko Valters, kaut arī viņam otrajā braucienā kritiens pašā finišā. ”Jādod virsū" - tāds teiciens ir populārs mūsu bobslejistu nometnē un to puiši mēģinās īstenot pirmdien.
Māris Rīmenis: Būt labāko vidū ilgtermiņā vai tikai  reizi četros gados?
Māris Rīmenis: Būt labāko vidū ilgtermiņā vai tikai reizi četros gados?
Olimpiskajās  spēlēs pēc šīs svētdienas būs atlikusi tikai viena nedēļa. Jāteic,  vairs ne ar tik daudzu Latvijas sportistu piedalīšanos, kā līdz šim, tad atliks vien turēt īkšķus par bobsleja četriniekiem un ātrslidotāju Haraldu Silovu pašās pēdējās spēļu dienās. Toties divi interesanti notikumi jau šodien – pēdējais starts biatlonistam Andrejam Rastorgujevam, tāpat pirmie braucieni bobslejā divniekiem.
Māris Rīmenis: Bobslejisti labā noskaņojumā pirms startiem
Māris Rīmenis: Bobslejisti labā noskaņojumā pirms startiem
Sestdien notiek pēdējie oficiālie treniņi bobslejā divnieku ekipāžām Alpensija trasē. Visi jau startē pasaules reitinga secībā, kas ļauj izdarīt vismaz kaut kādus secinājumus. Otrajā treniņu dienā piektdien ļoti labi brauca Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu. Viņiem bija dienas labākais laiks divu braucienu vērtējumā. Sestdien pirmajā braucienā Melbārža duets trešais, pēdējā – piektais. Šoreiz labākie laiki kopumā kanādiešiem.
Māris Rīmenis: Kāda stāsta beigas
Māris Rīmenis: Kāda stāsta beigas
Martins joprojām kopumā ir pasaules titulētākais skeletonists, bet vienas godalgas viņam pietrūks – olimpiskā zelta. Savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs Phjončhanā viņš palika ceturtais, īsta traģēdija daudziem Latvijas līdzjutējiem un arī pašam sportistam. Zelts gan nebija reāls jau pēc pirmās dienas, taču sudrabu Martins varēja iegūt, bet kļūdījās pēdējā braucienā. Laikam gan savās pēdējās olimpiskajās spēlēs, kaut oficiāla paziņojuma par karjeras beigām vēl nav.
Māris Rīmenis: Kļūda pirmajā braucienā, cerības uz medaļu turpinājumā
Māris Rīmenis: Kļūda pirmajā braucienā, cerības uz medaļu turpinājumā
Ceturtdiena atnāca ar siltu un saulainu laiku Phjončhanā, arī bezvēju. Burvīga atmosfēra pirms skeletona vīriešiem, kas sākās jau desmitos pēc vietējā laika. Trase pārpildīta skatītajiem, visas biļetes izpārdotas, un kā nu ne – vietējais sportists ir šīs sezonas Pasaules kausa uzvarētājs un arī galvenais favorīts. Savā trasē, savu skatītāju priekšā. Pēc pirmās dienas korejietis savu līdzjutēju cerības attaisnoja, viņš ir stabils līderis, kamēr Martins trešais - ar kļūdu pirmajā braucienā.
Māris Rīmenis: Brāļu dienas Phjončhanā ir sākušās
Māris Rīmenis: Brāļu dienas Phjončhanā ir sākušās
Aizvadīta ar Latvijas sportistu startiem olimpiskajās spēlēs Phjončhanā bagātīga diena. Oficiālās sacensības, treniņi un kopumā arī labi panākumi. Protams, visaugstāk jāvērtē Haralda Silova veikums ātrslidošanā 1500 metros – ceturtā vieta ir līdz šim augstākais mūsu sasniegums Phjončhanā. Malacis, taču jācer uz ko vēl augstāku šīs nedēļas turpinājumā, galu galā šodien divnieku mači kamaniņu sportā, rīt komandu stafete, sāksies skeletons, būs turpinājums biatlonā klasiskajās distancēs.
Māris Rīmenis: Latvijas desants olimpiskajā ledus trasē
Māris Rīmenis: Latvijas desants olimpiskajā ledus trasē
Phjončhanā otrdiena atnāca ar neparasti siltu laiku. Vēl nedaudz mīnusos, bet vējš krietni mazāks un tik omulīgi vēl šeit mums nekad nav bijis aizvadītās nedēļas laikā. Notiek pat kalnu slēpošana. Rīkotāji sola, ka tik liela aukstuma vairs spēlēs nebūšot. Tāpat ziņa par pirmo dopingu šajās spēlēs – mājās aizsūtīts japāņu šorttrekists.
Māris Rīmenis: Prezidents ciemojas IBC un LTV birojā Phjončhanā
Māris Rīmenis: Prezidents ciemojas IBC un LTV birojā Phjončhanā
Starptautiskais raidorganizāciju centrs jeb IBC (International Broadcasting Center) ir visu raidošo mediju mājvieta spēļu laikā. Milzīga būve, kas pabeigta pērnā gada vasarā, netālu no ledus trases, tramplīna, tāpat biatlona un slēpošanas centra.
Māris Rīmenis: Sportistu sniegums silda sirdi aukstajā Phjončhanā
Māris Rīmenis: Sportistu sniegums silda sirdi aukstajā Phjončhanā
Pirmā no trim olimpiskajām svētdienām pienākusi. Ar zemestrīci naktī pavisam netālu no olimpiskās mājvietas, ar lielu vēju jau no paša rīta olimpiskajā reģionā. Tieši tādēļ atceltas sacensības nobraucienā vīriešiem, un laika apstākļi var ietekmēt arī dažu citu pasākumu norisi atklātā dabā. Tas attiecas uz biatlonu – starti ir vēlu vakarā, un vējš liels. Šādā kombinācijā var tikt iesniegti protesti, jo pēc sajūtām ir daudz aukstāk, nekā rāda termometra stabiņš.
Māris Rīmenis: Pēdējā diena trasē pirms olimpisko spēļu oficiālās atklāšanas
Māris Rīmenis: Pēdējā diena trasē pirms olimpisko spēļu oficiālās atklāšanas
Klusums pirms vētras – tā varētu raksturot šo ceturtdienu. Oficiāli spēles atklās piektdien, kaut daudzos veidos treniņi notiek jau tagad, turklāt kērlingā ir jau sācies arī oficiālais turnīrs. Lai vai kā, pa īstam ies vaļā piektdien, tādēļ devos uz bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta trasi. Tieši šeit trijos dažādos veidos startēs visvairāk Latvijas sportistu. Nav ko slēpt, šie arī mūsu galvenie cerību veidi uz medaļām Phjončhanā.
Māris Rīmenis: Pirmā darba diena un iespaidi Phjončhanā
Māris Rīmenis: Pirmā darba diena un iespaidi Phjončhanā
Ceļš līdz olimpiskajai Phjončhanai pievārēts, un šoreiz tas tiešām izvērtās visai garš un nogurdinošs. Reisu aizkavēšanās Maskavā lielo sniegputeņu dēļ, gaidīšana, neziņa vairāku stundu garumā. Kopā LTV komanda līdz savai mājvietai Korejā no Rīgas ceļoja 26 stundas, un tas nemaz nebija tas sliktākais iespējamais variants. Šeremetjevas lidostā nācās redzēt arī tādus pasažierus, kas lidostā pavadījuši vismaz diennakti, turklāt visas viesnīcas lidostā pārpildītas, tranzīta pasažieri bez vīzām uz pilsētu tikt nevar un viens otrs ārzemnieks jau tuvu histērijai. Tāpat arī lidostas darbinieces biļešu pārformēšanas punktos. Mēs savu ceļojumu sākām pirmdien vienos Rīgas lidostā un vēlu otrdienas vakarā tomēr līdz Phjončhanai laimīgi tikām.
Māris Rīmenis: Joprojām skaidrības nav par Krievijas sportistiem Phjončhanā
Māris Rīmenis: Joprojām skaidrības nav par Krievijas sportistiem Phjončhanā
Jo tuvāk ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, jo vairāk neskaidrību. Nav skaidrības par Krievijas sportistu dalību olimpiskajās spēlēs un arī Soču spēļu medaļu pārdalē dopinga skandālu dēļ. Atklāti sakot, visi ir nedaudz noguruši no šīs neziņas, tas attiecas arī uz mūsu pašu sportistiem. Ja, piemēram, Martins Dukurs un Oskara Melbārža bobsleja četrinieks jau skaidri zinātu, ka viņiem  tiks Soču spēļu  zelta medaļas, pašiem būtu psiholoģiski daudz vieglāk startēt Phjončhanā. Pagaidām tā nav un šī kopējā neziņa attiecas uz visiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd