LSM.lv Ziņu redakcija


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Indijā gaidāmas pasaulē vērienīgākās un dārgākās vēlēšanas
Indijā gaidāmas pasaulē vērienīgākās un dārgākās vēlēšanas
Vispārējām vēlēšanām gatavojas pasaulē apdzīvotākā valsts – Indija. Vēlēšanas ilgs sešas nedēļas – no 19. aprīļa līdz 1. jūnijam, un teju miljardam cilvēku būs iespēja nobalsot. Sabiedriskās domas aptaujās vadībā ir nu jau desmit gadus valdījušā premjerministra Narendras Modi Indijas Tautas partija, kas cer pie varas palikt uz vēl pieciem gadiem. Ne visi ir apmierināti – opozīcija apgalvo, ka pret to vērsta politiska vajāšana un nav bijusi iespēja pienācīgi sagatavoties vēlēšanām. 
Pusstundas laikā aizpilda vietas 39 atvērtajās vasaras nometnēs Rīgā
Pusstundas laikā aizpilda vietas 39 atvērtajās vasaras nometnēs Rīgā
No ceturtdienas, 18. aprīļa, bērnus attālināti iespējams pieteikt Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu organizētajām atvērtajām nometnēm, un gandrīz visas vietas 39 piedāvātajās nometnēs aizpildītas jau pusstundas laikā kopš reģistrācijas atvēršanas, Latvijas Radio raidījumā "Pusdiena" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas vadītājs Dmitrijs Zverevs.
Par «Latvijas gada monētu 2023» atzīta monēta «Zvaigžņu putekļi»
Par «Latvijas gada monētu 2023» atzīta monēta «Zvaigžņu putekļi»
Gadskārtējā sabiedrības aptaujā par "Latvijas gada monētu 2023" atzīta monēta "Zvaigžņu putekļi", kas veltīta izcilajam latviešu kultūras darbiniekam Imantam Ziedonim. Latvijas Bankas un portāla "Delfi.lv" rīkotajā sabiedrības aptaujā ikvienam no 19. marta līdz 4. aprīlim bija iespēja nobalsot par izcilāko 2023. gadā izlaisto kolekcijas monētu. Šajā gadā aptaujā saņemts vairāk nekā 31 000 balsu, un "Zvaigžņu putekļi" ieguva vairāk nekā 6700 balsu, informēja Latvijas Bankas preses dienests.
Tiesībsargs: Uzturlīdzekļi jānodrošina arī ārvalstīs studējošiem jauniešiem
Tiesībsargs: Uzturlīdzekļi jānodrošina arī ārvalstīs studējošiem jauniešiem
Tiesībām saņemt uzturlīdzekļus jābūt arī tiem jauniešiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta joprojām ir Latvijā, bet izglītību iegūst ārvalstīs, atzinumā norādījis tiesībsargs, kurš līdz 31. jūlijam Saeimu aicina koriģēt Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumu, lai novērstu pastāvošo nevienlīdzīgo attieksmi. 
Valsts kontroles 2023. gada finanšu revīzijās izlabotas kļūdas 1,4 miljardu eiro vērtībā
(papildināt...
Valsts kontroles 2023. gada finanšu revīzijās izlabotas kļūdas 1,4 miljardu eiro vērtībā (papildināts)
Valsts kontroles (VK) pērn veikto finanšu revīziju rezultāti kopumā vērtējami pozitīvi – par mēnesi ātrāk nekā līdz šim var publiskot to rezultātus, pirmo reizi visi atzinumi ir bez iebildēm, un ieteikumu skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu sarucis vairāk nekā uz pusi. Revīziju laikā izlabotas aptuveni 140 kļūdas ar kopējo vērtību 1,4 miljardi eiro, informēja Valsts kontrolē.
Krievijas raķešu uzbrukumā Černihivai nogalināti vismaz 17 cilvēki
(papildināts)
Krievijas raķešu uzbrukumā Černihivai nogalināti vismaz 17 cilvēki (papildināts)
Krievija trešdienas rītā uz blīvi apdzīvoto rajonu Černihivā raidīja trīs raķetes "Iskander". Bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 17, ievainoti vismaz 60, arī bērni. Smagi izpostītas ir vairākas daudzstāvu ēkas, bojājumi nodarīti slimnīcai un civilās infrastuktūras objektiem. Jau no paša rīta pilsētā sākās glābšanas darbi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd