Gints Amoliņš

LTV ārzemju ziņu korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
VIDEO. LTV Ukrainā: Kā Dņepras upes flotile sargā Ukrainas debesis no Krievijas «Šahed» droniem
VIDEO. LTV Ukrainā: Kā Dņepras upes flotile sargā Ukrainas debesis no Krievijas «Šahed» droniem
Pagājušajā naktī Krievija atkal uzbruka Ukrainai ar trieciendroniem "Shahed", arī Kijivai. No 31 palaistā drona notriekti 30, paziņojusi Ukrainas armija. Latvijas Televīzija Kijivā pievienojās patruļai Dņepras upē uz Ukrainas Jūras spēku Upju flotiles flagmaņa, bruņukutera "Buča". Arī tas ir daļa no Kijivas pretgaisa aizsardzības sistēmas, cīnoties pret trieciendroniem, kuru uzbrukumi kļuvuši īpaši aktuāli, iestājoties ziemai.
Ukrainas prezidenta padomnieks intervijā LTV: Nedrīkstam iedot Krievijai pārliecību par uzvaru
(papi...
Ukrainas prezidenta padomnieks intervijā LTV: Nedrīkstam iedot Krievijai pārliecību par uzvaru (papildināts)
Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim vizītes laikā ASV neizdevās sagaidīt Kongresa lēmumu par turpmāku atbalstu Ukrainai, jo amerikāņu politiķi ieslīguši iekšpolitiskos strīdos. Ukrainas prezidenta administrācijas padomnieks Mihailo Podoļaks intervijā LTV uzsver, ka Rietumu vilcināšanās neapturēs Ukrainu tās cīņā pret Krievijas iebrucējiem, taču par cīņas turpināšanu ukraiņiem var nākties maksāt daudz augstāku cenu.
Ukrainas pirmā lēdija: Ja pasaule nogurs no atbalsta, mums tās būs nāves briesmas
Ukrainas pirmā lēdija: Ja pasaule nogurs no atbalsta, mums tās būs nāves briesmas
Rietumvalstu palīdzības samazināšanās Ukrainai nozīmētu "nāves briesmas", ar šādu brīdinājumu klajā nākusi Ukrainas prezidenta sieva Olena Zelenska intervijā britu raidsabiedrībai BBC. Tikmēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis turpina diplomātiskos centienus, lai gūtu militāro atbalstu cīņā pret Krievijas iebrucējiem.
Atmīnēšanas komanda «Apustuļi» atbrīvo Ukrainas zemi no okupantu mīnām
Atmīnēšanas komanda «Apustuļi» atbrīvo Ukrainas zemi no okupantu mīnām
Ukrainā karadarbības rezultātā ar mīnām un nesprāgušu munīciju ir piesārņota teritorija 174 000 kvadrātkilometru platībā, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk par Latvijas platību. Atmīnēšanas darbi var prasīt daudzus gadus, bet brīvprātīgo atmīnētāju komanda "Apustuļi" jau novākusi tūkstošiem Krievijas atstāto mīnu Hersonas un Mikolajivas apgabalā. Komandas dalībnieki apzinās, ka šajā darbā kļūdas cena var būt visaugstākā.
Cihanouska: Baltkrieviem ir svarīgi parādīt alternatīvu «krievu pasaulei»
Cihanouska: Baltkrieviem ir svarīgi parādīt alternatīvu «krievu pasaulei»
Baltkrievijā pašlaik valda staļinisks režīms un cilvēkus var aizturēt pat par nepareizu zeķu krāsu, vienlaikus notiek arī aktīva Baltkrievijas rusifikācija. Par to intervijā Latvijas Televīzijai pirmdien brīdināja Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svjatlana Cihanouska, kura ieradusies vizītē Latvijā.
Klimata pārmaiņas ietekmē eiropiešu dzīvi gan dienvidos, gan ziemeļos
Klimata pārmaiņas ietekmē eiropiešu dzīvi gan dienvidos, gan ziemeļos
Aicinājumi mazāk patērēt ūdeni tā trūkuma dēļ; apzināšanās, ka pēc pārdesmit gadiem kādā Itālijas reģionā varbūt vairs nebūs iespējams ražot labākos vīnus. Klimata pārmaiņas dažādus Eiropas reģionus ietekmē dažādi. Vieni piedzīvo sausumu un mežu ugunsgrēkus, citi lietavas un plūdus.
Hersonas lāčplēši. Ukraiņu karavīri, kas gatavi cīnīties līdz uzvarai
Hersonas lāčplēši. Ukraiņu karavīri, kas gatavi cīnīties līdz uzvarai
Ukrainas armijas karavīri, atšķirībā no okupantu karaspēka, ļoti labi zina, par ko un kādēļ viņi cīnās. Viņi cīnās par savu zemi, par savu ģimeni, par savu brīvību. Par tādiem brīžiem, kā pagājušā gada novembrī, kad atbrīvotās Hersonas pilsētas iedzīvotāji ar ziediem rokās un asarām acīs sveica savus atbrīvotājus.
Krievijā būvē Irānas trieciendronu rūpnīcu
Krievijā būvē Irānas trieciendronu rūpnīcu
Krievijā aktīvi būvē rūpnīcu, lai tajā masveidā ražotu irāņu trieciendronus "Shahed-136", kurus Krievija regulāri izmanto uzbrukumiem Ukrainai. Par rūpnīcas būvi liecina satelītattēli, ziņo ASV Zinātnes un starptautiskās drošības institūts.
Gazas lielākajā slimnīcā trūd līķi un bažas par priekšlaicīgi dzimušo bērnu pienācīgu aprūpi
(papild...
Gazas lielākajā slimnīcā trūd līķi un bažas par priekšlaicīgi dzimušo bērnu pienācīgu aprūpi (papildināts)
Gazas joslas lielākā slimnīca līdzinās kapsētai, tā situāciju  Al-Šifas slimnīcā ir raksturojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO). Slimnīcā ir iesprostoti tūkstošiem cilvēku, jo ārpusē turpinās intensīvas ielu kaujas starp teroristisko grupējumu "Hamās" un Izraēlas armiju. Arī citās medicīnas iestādēs Gazā situācija ir ļoti smaga.
Rumānijā atklāta «F-16» apmācību bāze, apmācīs arī Ukrainas pilotus
Rumānijā atklāta «F-16» apmācību bāze, apmācīs arī Ukrainas pilotus
Atturēt Krieviju un būt gataviem "pasaulei, kura kļuvusi bīstamāka un neparedzamāka" – ar šādiem vārdiem pirmdien Rumānijā tika atklāta ASV ražoto kara lidmašīnu "F-16" apmācību bāze. Tajā trenēsies gan NATO valstu, gan partnervalstu – arī Ukrainas – piloti. Kijiva iepriekš paziņojusi, ka rietumvalstis tai solījušas piegādāt vairākus desmitus "F-16" iznīcināju.
LTV no Doneckas apgabala: Krievija gatavo jaunu uzbrukuma vilni Avdijivkai
LTV no Doneckas apgabala: Krievija gatavo jaunu uzbrukuma vilni Avdijivkai
Krievija gatavo trešo plašu uzbrukuma vilni Avdijivkas pilsētai Doneckas apgabalā Ukrainā, liecina ASV Kara izpētes institūta jaunākais ziņojums. Krievijas uzbrukumi ar mērķi ieņemt šo pilsētu pastiprinājušies pēdējas nedēļās. Doneckas apgabalā patlaban atrodas arī LTV filmēšanas grupa.
LTV no Hersonas: Krievijas apšaudes prasa jaunus upurus
LTV no Hersonas: Krievijas apšaudes prasa jaunus upurus
Krievija katru dienu turpina apšaudīt Ukrainas pilsētas, un trešdien Hersonā apšaudes laikā viena sieviete gājusi bojā un vēl vairāki cilvēki ievainoti. Trešdien šo Ukrainas dienvidu pilsētu apmeklēja Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa.
Eksperti «Rīgas konferencē»: Dezinformācijas apjomi pieaug
(papildināts)
Eksperti «Rīgas konferencē»: Dezinformācijas apjomi pieaug (papildināts)
Sestdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā turpinās drošībai un starptautiskajai politikai veltītās diskusijas forumā "Rīgas konference", kur amatpersonas un eksperti spriež par aktuālajiem globālajiem izaicinājumiem, tostarp informācijas karu Krievijas izvērstā pilna mēroga kara pret Ukrainu kontekstā. Viens no galvenajiem šīs diskusijas secinājumiem: informācijas karš ne ar ko neatšķiras no konvencionālā kara, tāpēc uzvara cīņā pret dezinformāciju ir pielīdzināma uzvarai kaujas laukā. Vienlaikus eksperti atzina, ka dezinformācijas apjomi pieaug, un cīņā par informatīvās telpas kontroli iesaistās arvien vairāk spēku.
Bijusī Ukrainas aizsardzības ministra vietniece: Ukrainas armija lēni, bet sekmīgi iznīcina Krievija...
Bijusī Ukrainas aizsardzības ministra vietniece: Ukrainas armija lēni, bet sekmīgi iznīcina Krievijas armiju
Drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" ietvaros Latvijas galvaspilsētā viesojās bijusī Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara. Sarunā ar Latvijas Televīziju viņa aicināja uzticēties Ukrainas spēkiem, un tie, aizstāvot valsti pret iebrucējiem no Krievijas, izdarīšot visu, kas ir jāizdara. Maļara arī stāstīja, ka, lai gan ukraiņi uz priekšu virzās lēni, panākumi tiek gūti sīvā cīņā ar krietni spēcīgāku pretinieku.
REPORTĀŽA. Zaporižjas apgabalā frontes tuvumā zemnieki novāc saulespuķu ražu
REPORTĀŽA. Zaporižjas apgabalā frontes tuvumā zemnieki novāc saulespuķu ražu
Kamēr notiek kaujas frontē par valsts brīvību, Ukrainas zemnieki cenšas noturēt arī savu fronti, proti, turpat netālu no karadarbības zonas steidz nokult ražu. Tas ir smags un bīstams darbs, un viss ir daudz grūtāk nekā miera laikos. Arī pēc ražas novākšanas tās ceļš pie pircējiem ir ienaidnieka apdraudēts. LTV filmēšanas grupa Zaporižjas apgabalā tikās ar ukraiņu zemniekiem, kuri piefrontē steidz nokult saulespuķes.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd