Edgars Zicāns

LSM.lv ziņu redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Ragu medības»: vieniem brangas peļņas avots, citiem briežu populācijas pētīšana un vaļasprieks
«Ragu medības»: vieniem brangas peļņas avots, citiem briežu populācijas pētīšana un vaļasprieks
Tuvojoties pavasarim, laikā no marta sākuma līdz pat aprīļa beigām staltbriežu buļļi atvadās no savām galvas rotām – nomet ragus, un mednieki, entuziasti un zinātāji steidz dabā, lai tos meklētu. Vieniem ragu meklēšana ir vaļasprieks, daži to izmanto, lai sekotu līdzi un pētītu staltbriežu populāciju, bet citiem tā dēvētās "ragu medības" ir arī ienesīga nodarbošanās, pret kuru attiecas kā pret parastu darbu.
Ožjē uzvar skarbajā Meksikas rallijā un kļūst par šī pasaules čempionāta posma titulētāko pilotu
Ožjē uzvar skarbajā Meksikas rallijā un kļūst par šī pasaules čempionāta posma titulētāko pilotu
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas trešajā posmā Meksikā pirmajā vietā finišējis astoņkārtējais pasaules čempions Sebastjens Ožjē ("Toyota Gazoo Racing"), tādējādi kļūstot par uzvarām bagātāko pilotu Meksikas rallija vēsturē. Šoreiz Meksikas posms izrādījās pārbaudījumiem bagāts tehnikai, tāpat tas nepiedeva arī braucēju pieļautās kļūdas. 
Izaicinājums tehnikai un braucējiem. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Meksikā 
(papildināts)
Izaicinājums tehnikai un braucējiem. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Meksikā  (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona ar trešo posmu turpinās Meksikā, kur sagaidāmas gan tehnikai, gan braucējiem pārbaudījumiem bagātas sacensības. Apslēptiem akmeņiem piepildītie ceļi augstajos kalnos un gaidāmais lielais karstums būs izaicinājums ne tikai rallija spēkratiem, bet arī sportistu manevrētspējai, jo pagājuši pāris gadi kopš pēdējās reizes, kad Meksikas posms iekļauts WRC kalendārā. 
Saeima visu nakti lemj par 2023. gada valsts budžetu; saīsināts deputātu debašu laiks
(papildināts)
Saeima visu nakti lemj par 2023. gada valsts budžetu; saīsināts deputātu debašu laiks (papildināts)
Saeima trešdienas, 8. marta, vakarā sāka izskatīt likumu par valsts budžetu 2023. gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam. Likumprojektam iesniegti 206 priekšlikumi, kuru realizēšanai būtu nepieciešami vēl 2 miljardi eiro, aplēsusi Finanšu ministrija. Priekšlikumu izskatīšanu pavada garas debates, tāpēc parlamentārieši darbu pie valsts budžeta likumprojekta turpina arī ceturtdienas rītā. 
Sapnis sportam, ieguvums ekonomikai un valstij. Ko Latvijai nozīmēs pasaules čempionāta posms rallij...
Sapnis sportam, ieguvums ekonomikai un valstij. Ko Latvijai nozīmēs pasaules čempionāta posms rallijā?
Sapnis, kas pārtapis par realitāti, jeb pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Latvijā, ko plāno 2024. gadā, nenoliedzami būs vērienīgs sporta notikums, taču nedrīkst aizmirst arī par to, kā pasākums ietekmēs valsts atpazīstamību pasaulē un ekonomiskos ieguvumus. Latvijas WRC posma izziņošanas pasākumā izskanēja dažādi viedokļi par to, kas varētu būt gaidāms no pasaules autorallija elites viesošanās Kurzemē. 
Rallijā «Sarma» pēc vadošās latviešu ekipāžas diskvalificēšanas uzvar igaunis Korge (precizēts)
(pap...
Rallijā «Sarma» pēc vadošās latviešu ekipāžas diskvalificēšanas uzvar igaunis Korge (precizēts) (papildināts)
Sestdien, 11. februārī, notikušajā Latvijas rallija čempionāta sezonas pirmajā posmā – rallijā "Sarma" – uzvarēja igauņa Timmu Korges ("Mitsubishi Lancer Evo X") ekipāža, kas pie uzvaras tika pēc latviešu ekipāžas Emīls Blūms/Ralfs Lipstoks ("Mitsubishi Lancer Evo IX") diskvalificēšanas, liecina sacensību oficiālie rezultāti.
Ožjē pirms pasaules rallija čempionāta Montekarlo posma pēdējās dienas pārliecināts par uzvaru
Ožjē pirms pasaules rallija čempionāta Montekarlo posma pēdējās dienas pārliecināts par uzvaru
Pirms pēdējās pasaules rallija čempionāta (WRC) Montekarlo posma dienas līderpozīciju saglabā franču rallija pilots Sebastjens Ožjē ("Toyota Gazoo Racing"), kurš čempionāta rīkotājiem pauda pārliecību, ka viņa iekrātais pārsvars ir pietiekams, lai nosargātu uzvaru. Nu astoņkārtējam pasaules čempionam Ožjē palikuši vien četri svētdienas ātrumposmi, lai nosargātu uzvaru un pārrakstītu Montekarlo rallija vēsturi. 
Pasaules rallija čempionāta sezona startē Montekarlo; lietpratēji uzsver komandas lomu cīņā par uzva...
Pasaules rallija čempionāta sezona startē Montekarlo; lietpratēji uzsver komandas lomu cīņā par uzvaru (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunā sezona startējusi ar allaž neparedzamo Montekarlo ralliju, kas līdz 22. janvārim norisināsies Francijas Alpu kalnu ceļos. Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem līderpozīcijā izvirzījies Sebastjens Ožjē ("Toyota Gazoo Racing"), bet galvenā cīņa vēl tikai priekšā. Portāla LSM.lv uzrunātie autosportisti – rallija pilots Mārtiņš Sesks un vēsturisko auto ieskaitē Montekarlo startējušais Krišjānis Caune – uzsvēra, ka šajās sacīkstēs īpaši nozīmīga loma cīņā par uzvaru ir visas komandas sadarbībai.
Pasaules rallija čempionāta 2023. gada sezona: Jauns posms, izmaiņas komandu sastāvā un trīs līderi
Pasaules rallija čempionāta 2023. gada sezona: Jauns posms, izmaiņas komandu sastāvā un trīs līderi
Pasaules rallija čempionāta (WRC) 2023. gada sezona, iespējams, atnākusi krietni klusāk nekā aizvadītā gada sezona, kad WRC ar hibrīdauto ēras sākumu atzīmēja 50. jubileju. Tomēr tas nenozīmē, ka šogad čempionāts startēs bez izmaiņām. Jaunajai sezonai sākoties jau nākamndēļ, pasaulē augstākā līmeņa autorallijs atgriezīsies ar kādu laiku sezonas kalendārā neredzētiem un ar vēl nebijušiem posmiem, kā arī ar pamatīgām rotācijām komandu sastāvos, kas iezīmējušas trīs līderus. 
Japānas WRC posmā pēc spraiga rallija līderu dueļa vadību pārņem Nevils 
Japānas WRC posmā pēc spraiga rallija līderu dueļa vadību pārņem Nevils 
Pasaules rallija čempionāta (WRC) Japānas posmā pēc sestdien aizvadītajiem ātrumposmiem rallija vadību pārņēmis beļģis Tjerī Nevils (“Hyundai Shell Mobis”), kurš spraigu dueli visas dienas garumā aizvadīja ar iepriekšējo rallija līderi – britu Elfinu Evansu (“Toyota Gazoo Racing”).
Sezonas noslēgums sen neredzētā vietā. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Japānā
(papildināts)
Sezonas noslēgums sen neredzētā vietā. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Japānā (papildināts)
Pēc 12 aizvadītiem 2022. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas posmiem, kas palīdzēja gan kronēt jaunu pasaules ātrāko rallistu, gan noskaidrot labāko rūpnīcas komandu, pienācis laiks sezonas noslēdzošajam rallijam Japānā. WRC posms Uzlecošās saules zemē atgriežas čempionāta kalendārā pēc 12 gadu pārtraukuma un ar pilnīgi jaunu formātu sezonas izskaņā centīsies braucējiem sagādāt kārtējo pārbaudījumu. 
Precīzas braukšanas pārbaudījums. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Spānijā
(papildināts)
Precīzas braukšanas pārbaudījums. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Spānijā (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona ar priekšpēdējo posmu turpināsies Spānijā – Katalonijas rallijā. Par pasaules rallija čempionu šosezon jau priekšlaicīgi kronēts soms Kalle Rovanpera ("Toyota Gazoo Racing"). Tiesa vēl turpinās cīņa komandu ieskaitē, kur uz pasaulē labākās rallija vienības godu pretendē "Toyota Gazoo Racing" un "Hyundai Shell Mobis". Spānijas rallija asfaltētie ceļi no sportistiem prasa precīzu, prātīgu un ātru braukšanu, lai iekļautos ātrākajās trajektorijās un vienlaikus nekļūdītos. 
Soms Rovanpera kļūst par jaunāko pasaules rallija čempionu vēsturē
Soms Rovanpera kļūst par jaunāko pasaules rallija čempionu vēsturē
Somijas autosportists Kalle Rovanpera ("Toyota Gazoo Racing") ar uzvaru 2022. gada Jaunzēlandes rallijā pirmo reizi karjerā triumfējis pasaules rallija čempionātā (WRC), kļūstot par jaunāko pasaules čempionu vēsturē. Rovanpera panākumu izcīnīja kopā ar stūrmani Jonni Haltunenu.
Šai rallistu paaudzei liels nezināmais. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Jaunzēlandē
(papildi...
Šai rallistu paaudzei liels nezināmais. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Jaunzēlandē (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas vienpadsmitais posms šajā nedēļas nogalē labākos pasaules rallistus pēc 10 gadu pārtraukuma pulcēs Jaunzēlandē. Līdzīgi kā aizvadītajos divos rallijos uzmanības centrā būs sezonas līderis, soms Kalle Rovanpera (“Toyota Gazoo Racing”), kuram šajās sacensībās būs trešā iespēja pēc kārtas priekšlaicīgi kļūt par jaunāko pasaules rallija čempionu vēsturē. Taču Jaunzēlandē, kā allaž rallijā, ir kāds liels nezināmais, kas šoreiz būs – lielākajai daļai no pasaulē labākajiem pilotiem šis būs pirmais starts šajā rallijā.
Skarbā Grieķijas WRC posma priekšpēdējā dienā izstājas vairākas ekipāžas; vadību pārņem Nevils
(papi...
Skarbā Grieķijas WRC posma priekšpēdējā dienā izstājas vairākas ekipāžas; vadību pārņem Nevils (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) Grieķijas posmā – Akropoles rallijā – pirms noslēdzošās sacensību dienas vadību pārņēmis beļģu sportists Tjerī Nevils (“Hyundai Shell Mobis”), kurš līderpozīcijā izvirzījās sestdienas rītā, kad nepilnas stundas laikā vairākus tā brīža sacīkšu līderus piemeklēja neveiksmes. Kopumā sestdienu piepildīja vairāku rallistu izstāšanās. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd