Edgars Zicāns

LSM.lv ziņu redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
FOTO: Putekļiem un tramplīniem bagātais Igaunijas WRC posms «Rally Estonia»
FOTO: Putekļiem un tramplīniem bagātais Igaunijas WRC posms «Rally Estonia»
Igaunijā Tartū apriņķī no 15. līdz 18. jūlijam norisinājās pasaules rallija čempionāta (WRC) septītais sezonas posms “Rally Estonia”. Sacensību dienas pavadīja pamatīga svelme un līdz ar to arī putekļi pēc katras trasē devušās automašīnas, kuras priecēja skatītājus, traucoties cauri Igaunijas ātrajiem ceļiem un lidojot pāri tramplīniem. Šeit iespēja ieskatīties rallija spilgtākajos kadros. 
Soms Rovanpera Igaunijas WRC posmā gūst vēsturisku uzvaru; Sesks junioru klasē finišē 3.vietā
(papil...
Soms Rovanpera Igaunijas WRC posmā gūst vēsturisku uzvaru; Sesks junioru klasē finišē 3.vietā (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Igaunijā uzvaru izcīnījis somu pilots Kalle Rovanpera ar stūrmani Jonni Haltunenu  (“Toyota Yaris”). Līdz ar to, uzvarot “Rally Estonia”, Rovanpera kļuvis par visu laiku jaunāko rallija pilotu, kurš finišējis pirmajā vietā kādā no WRC posmiem. Savukārt latviešu pilots Mārtiņš Sesks junioru ieskaitē (JWRC) ralliju noslēdza trešajā vietā. 
Rovanpera vadībā pirms noslēdzošā «Rally Estonia» etapa; Sesks savā klasē pietuvojas līderiem
Rovanpera vadībā pirms noslēdzošā «Rally Estonia» etapa; Sesks savā klasē pietuvojas līderiem
Pasaules rallija čempionāta (WRC) Igaunijas posmā pēc trešās sacensību dienas vadībā joprojām ir somu pilots Kalle Rovanpera (“Toyota Yaris”), kurš pār tuvākajiem sāncenšiem pirms noslēdzošās “Rally Estonia” dienas iekrājis pietiekami drošu pārsvaru, lai potenciāli nosargātu uzvaru. Tikmēr LMT autosporta akadēmijas rallija pilots Mārtiņš Sesks junioru klasē (JWRC) arvien ir ceturtajā vietā.
FOTO: «Rally Estonia 2021» trešā diena
FOTO: «Rally Estonia 2021» trešā diena
Pasaules rallija čempionāta (WRC) Igaunijas posmā pēc trešās sacensību dienas vadībā joprojām ir somu pilots Kalle Rovanpera (“Toyota Yaris”), kurš pār tuvākajiem sāncenšiem pirms noslēdzošās “Rally Estonia” dienas iekrājis pietiekami drošu pārsvaru, lai potenciāli nosargātu uzvaru.
Kādas ir svarīgākās nodokļu izmaiņas no 1. jūlija?
(papildināts)
Kādas ir svarīgākās nodokļu izmaiņas no 1. jūlija? (papildināts)
No šodienas, 2021. gada 1. jūlija, stājas spēkā virkne izmaiņu nodokļu jomā Latvijā, kuras Saeima pieņēma pērnā gada nogalē. Izmaiņas skars darba devējus, mikrouzņēmuma nodokļa maksātājus, saimnieciskās darbības veicējus, autoratlīdzības saņēmējus un akcīzes nodokļa maksātājus. Kādas ir svarīgākās izmaiņas? 
Latvija plāno Gruzijai ziedot Covid-19 vakcīnas
Latvija plāno Gruzijai ziedot Covid-19 vakcīnas
Latvija plāno Gruzijai ziedot vakcīnu pret Covid-19 devas, to, atrodoties vizītē Gruzijā, paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs “Jaunā Vienotība”.
Onkoloģijas plāns 2022.–2024. gadam izmaksās ap 380 miljoniem eiro; sola uz pacientu vērstu ārstēšan...
Onkoloģijas plāns 2022.–2024. gadam izmaksās ap 380 miljoniem eiro; sola uz pacientu vērstu ārstēšanu
Cilvēkam, saskaroties ar onkoloģisku slimību, ir jābūt nodrošinātai pilnīgai informācijai, savlaicīgi jāsaņem nepieciešamie diagnostikas izmeklējumi un piemērotākā ārstēšana, jāsaņem psihoemociāls atbalsts un rehabilitācija, kā arī nepieciešamības gadījumā paliatīvā aprūpe. To paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns 2022. līdz 2024. gadam. VM aplēses liecina, ka ieceru realizēšanai būs nepieciešami vismaz 380 miljoni eiro. 
Kādi Covid-19 drošības pasākumi jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām?
Kādi Covid-19 drošības pasākumi jāievēro pēc ārkārtējās situācijas beigām?
Sākot ar 7. aprīli, Latvijā beigusies Covid-19 dēļ izsludinātā ārkārtējā situācija, kas tika ieviesta pērnā gada 9. novembrī. Līdz ar valdības lēmumu nepagarināt ārkārtējo situāciju pieņemti vairāki drošības pasākumi ilgstošai sadzīvošanai ar Covid-19. Mainīta klātienes tirdzniecības norise, atļaujot strādāt visiem veikaliem. Jaunā kārtība arī paredz, ka mācībās klātienē varēs piedalīties vairāku klašu skolēni un ārtelpā tikties varēs divas mājsaimniecības. Tāpat kultūras, sporta un reliģiskās darbības veikšanas vietas varēs strādāt ilgāk.
Pavļuts: Iespēja apiet vienoto Covid-19 vakcinācijas rindu radās, jo nebija savlaicīgu organizatoris...
Pavļuts: Iespēja apiet vienoto Covid-19 vakcinācijas rindu radās, jo nebija savlaicīgu organizatorisku risinājumu 
Pagājušajā nedēļā iespēja apiet Covid-19 vakcinācijas vienoto rindu radās, jo netika noorganizēti savlaicīgi organizatoriski jautājumi, kad bija jāpieņem operatīvs lēmums sākt vakcinēt seniorus, kuri vecāki par 70 gadiem. To attālinātā preses konferencē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”).
«Brexit»: svarīgākās izmaiņas pēc 1.janvāra
«Brexit»: svarīgākās izmaiņas pēc 1.janvāra
No 2021. gada 1. janvāra starp Apvienoto Karalisti (AK) un Eiropas Savienību (ES) oficiāli stāsies spēkā jaunā vienošanās par attiecībām pēc "Brexit", kas paredz vairākas izmaiņas tirdzniecības jomā, personu kustībā starp AK un ES, kā arī vairums citas izmaiņas, kas praktiski ietekmēs Latvijas valsts iedzīvotājus un valstspiederīgos. Ārlietu ministrija, Satiksmes ministrija un Zemkopības ministrija ir apkopojusi aktuālās izmaiņas. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd