Edgars Zicāns

LSM.lv ziņu redaktors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Edgars Zicāns: Vai Latviju gaida garlaicīga pasaules rallija čempionāta viesošanās?
Edgars Zicāns: Vai Latviju gaida garlaicīga pasaules rallija čempionāta viesošanās?
Pēc astoņiem mēnešiem Latvijā pirmo reizi notiks pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Autosporta piekritēji to gaidījuši gadiem. Nezinātājam, ceļojot pa Kurzemi, vērojot ātri braucošas mašīnas un sagremojot gaisā uzrautos putekļus, visticamāk, augstākā līmeņa autorallija sacīkšu debija Latvijā būs tīri baudāms pasākums. Taču tas nemaina to, ka WRC ir kļuvis vienmuļš, reizēm pat – neintriģējošs.
Centrāleiropas rallija vadību pārņem Nevils; Rovanpera pietuvojas pasaules čempiona titulam
Centrāleiropas rallija vadību pārņem Nevils; Rovanpera pietuvojas pasaules čempiona titulam
Centrāleiropas rallija vadību pirms noslēdzošās sacensību dienas pārņēmis beļģu braucējs Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"). Taču otrajā vietā atrodas Somijas pilots Kalle Rovanpera ("Toyota Gazoo Racing"), kura vienīgais konkurents cīņā par čempiontitulu sestdien piedzīvoja avāriju. Līdz ar to Rovanperam atlikuši vien 4 ātrumposmi, lai triumfētu otrajā pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonā pēc kārtas.
Centrāleiropas ralliju ar solīdu pārsvaru sāk pēc otrā pasaules čempiona titula braucošais Rovanpera
Centrāleiropas ralliju ar solīdu pārsvaru sāk pēc otrā pasaules čempiona titula braucošais Rovanpera
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas līderis Kalle Rovanpera ("Toyota Gazoo Racing") izvirzījies Centrāleiropas rallija vadībā, pēc pirmās pilnās sacīkšu dienas iekrājot solīdu 36 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Rovanperam šāds rezultāts sezonas priekšpēdējā posmā ļautu nodrošināt otro pasaules čempiona titulu pēc kārtas. 
Nebijušās sacīkstēs var izšķirties cīņa par pasaules čempiontitulu. Sākas Centrāleiropas rallijs
Nebijušās sacīkstēs var izšķirties cīņa par pasaules čempiontitulu. Sākas Centrāleiropas rallijs
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas priekšpēdējais jeb 12. posms būs unikāls ar to, ka pirmo reizi pasaules meistarsacīkšu ralliju rīkos trīs valstis kopā. Austrijas, Čehijas un Vācijas asfalta ceļi Centrāleiropas rallijā būs nezināmi visiem vadošajiem braucējiem. Šis posms gan WRC vēsturē varētu ieiet arī ar 2023. gada pasaules čempiona noskaidrošanu.
Prezidents par valsts drošību: Tuvākie 4–6 gadi būs ļoti sarežģīti
Prezidents par valsts drošību: Tuvākie 4–6 gadi būs ļoti sarežģīti
Tuvākie 4 līdz 6 gadi valsts iekšējās un ārējās drošības jomā būs ļoti sarežģīti, tā žurnālistiem pēc tikšanās ar premjerministri Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība") sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, uzsverot, ka valsts drošība ir lielākā prioritāte un tā ir jāstiprina katru dienu. 
Prezidenta Rinkēviča pirmās 100 dienas. Meistars sabiedrības uzklausīšanā, vairīgs no sašķeltības tē...
Prezidenta Rinkēviča pirmās 100 dienas. Meistars sabiedrības uzklausīšanā, vairīgs no sašķeltības tēmas
Tieši šodien, 15. oktobrī, ir Edgara Rinkēviča simtā diena Valsts prezidenta amatā. Prezidents šo laiku uztvēris kā iesildīšanos. Tikmēr izdarīts daudz – iezīmētas darba prioritātes, iesniegta pirmā likumdošanas iniciatīva un izraudzīts valdības vadītājs. Prezidentūras ievadā izgaismojušās arī vājās vietas, bet lielāko atzinību izpelnījusies Rinkēviča spēja uzklausīt sabiedrību. 
Somija un Igaunija izmeklē gāzesvada «Balticconnector» bojāšanu; Latvijā gāzes apgāde – drošībā
(pap...
Somija un Igaunija izmeklē gāzesvada «Balticconnector» bojāšanu; Latvijā gāzes apgāde – drošībā (papildināts)
Nedēļas nogalē Somu līcī konstatētie bojājumi gāzesvadā "Balticconnector", kas savieno Somiju un Igauniju, visticamāk, radušies ārēju darbību rezultātā. Tā preses konferencē paziņoja Somijas premjerministrs. Izmeklēšana turpinās un gatavību tajā palīdzēt paudusi arī NATO. Latvijas amatpersonas norādījušas, ka ziņas par iespējamu sabotāžu ir satraucošas, taču situācija Latvijā ar dabasgāzes apgādi ir droša.
Tiesa atkārtoti atzīst minimālo ienākumu slieksni par neatbilstošu Satversmei 
(papildināts)
Tiesa atkārtoti atzīst minimālo ienākumu slieksni par neatbilstošu Satversmei  (papildināts)
Satversmes tiesa (ST) par neatbilstošām Satversmei pasludinājusi normas, kas nosaka minimālo ienākumu slieksni un tā pārskatīšanas kārtību. ST jau pirms 3 gadiem garantētā minimālā ienākuma apmēru atzina par neatbilstošu Satversmei – nu mainītajās normās atkal saskatīti trūkumi. ST atzina, ka esošais minimālo ienākumu slieksnis un tā pārskatīšanas kārtība zaudēs spēku ar 2025. gadu.
Fotorecepte. Uz ugunskura gatavots medījuma gaļas borščs soli pa solim
Fotorecepte. Uz ugunskura gatavots medījuma gaļas borščs soli pa solim
Ar kārtīgu atpūtu dabā bieži vien roku rokā iet arī bagātīga maltīte, tāpēc daudzi iecienījuši lielā čuguna katlā uz ugunskura gatavotas zupas, kuru tapšanā var iesaistīt arī pārējos. LSM.lv piedāvā fotorecepti sātīgai un sildošai gaļas zupai ar marinētām bietēm un skābētiem kāpostiem.
Policijā ieilgusī ieroču atļauju pārformēšana raisa jautājumus par medību likumību
(papildināts)
Policijā ieilgusī ieroču atļauju pārformēšana raisa jautājumus par medību likumību (papildināts)
Beidzies termiņš, līdz kuram ieroču īpašniekiem, tostarp medniekiem, bija jāpārformē ieroču atļauja. Ņemot vērā, ka simtiem ieroču glabātāju Valsts policijā (VP) ar iesniegumu vērsās pēdējā brīdī, izveidojusies pamatīga pieteikumu rinda. Vairāki mednieki izpildījuši likuma prasību, iesniedzot pieteikumu atļaujas nomaiņai, bet medībās doties nedrīkst, līdz policija nebūs izsniegusi jaunu atļauju. 
Sacīkstes virs mākoņiem. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Čīlē
Sacīkstes virs mākoņiem. Sākas pasaules rallija čempionāta posms Čīlē
Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas 11. posms pēc četru gadu prombūtnes atkal notiks Čīlē. Šis rallijs WRC kalendārā atrodams vien otro reizi, tāpēc braucēji to uztver kā vēl nebijušas un nezināmas sacīkstes, kuru gaita var mainīties jebkurā līkumā. Čīles posms arī ievadīs sezonas kulmināciju cīņām par čempionu tituliem. 
Basketbolam mazāk acu? Kā IZM nesekmīgi centās sagādāt lielāku TV apraidi strikti iekārtotajā tirgū
Basketbolam mazāk acu? Kā IZM nesekmīgi centās sagādāt lielāku TV apraidi strikti iekārtotajā tirgū
Latvijas vīriešu basketbola izlases izcīnīto vēsturisko 5. vietu Pasaules kausa debijā varēja redzēt mazāk cilvēku nekā pasaules čempionātā bronzu ieguvušos hokejistus. Iemesls – likums nav tik dāsns pret basketbolu kā citām bezmaksas apraidē atspoguļojamām sporta spēlēm. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vairākkārt centusies virzīt izmaiņas, tomēr tās atdūrušās pret konkurences uzraugu iebildēm. Latvijas Basketbola savienību (LBS) interesē, lai spēles redz maksimāli daudz cilvēku Latvijā, taču vienlaikus tur apzinās, cik strikti iekārtots sporta pārraižu tirgus, noskaidroja portāls LSM.lv.
Līdz gada beigām valsts plāno mājsaimniecībām kompensēt 60% no elektroenerģijas jaudas tarifa
(papil...
Līdz gada beigām valsts plāno mājsaimniecībām kompensēt 60% no elektroenerģijas jaudas tarifa (papildināts)
No septembra līdz gada beigām valsts mājsaimniecībām plāno kompensēt 60% no "Sadales tīkla" tarifā noteiktās fiksētās maksas par jaudu. To paredz otrdien, 19. septembrī, valdībā atbalstītie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā. Lai valsts atbalsts stātos spēkā, likuma izmaiņas vēl jāapstiprina Saeimai.
Jaunās un labi zināmās sejas: kas ir Evikas Siliņas valdības ministri
Jaunās un labi zināmās sejas: kas ir Evikas Siliņas valdības ministri
Saeimā piektdien, 15. septembrī, apstiprināts Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") vadītais un trīs partiju veidotais Ministru kabinets, kurā no 14 ministriem astoņi būs bez iepriekšējas pieredzes valdības darbā. Lielākajai daļai pārējo ministru gan sakrājusies pieklājīga pieredze izpildvarā. Kas ir Siliņas valdības ministri? 
Kaspars Melnis – no Klimata un enerģētikas ministrijas pretinieka par iespējamo vadītāju dažu mēnešu...
Kaspars Melnis – no Klimata un enerģētikas ministrijas pretinieka par iespējamo vadītāju dažu mēnešu laikā
Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") topošās valdības potenciālais klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (Zaļo un Zemnieku savienība) vēl pērn decembrī sociālajos tīklos dižojās ar to, ka ZZS Saeimas frakcija balsoja pret Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izveidi un tādējādi valsts budžeta līdzekļu izšķērdēšanu. Tagad Melnis uzsver, ka situācija ir mainījusies, tāpēc ZZS piekrita resoru vadīt. 
Burtniekā izpeldējies lācis; ezera apkaimē ķepaiņus mana bieži
Burtniekā izpeldējies lācis; ezera apkaimē ķepaiņus mana bieži
Pagājušās nedēļas izskaņā Valmieras novada Burtnieka ezerā makšķernieks manījis lāci. Vietējie iedzīvotāji stāstīja, ka šis ir pirmais gadījums, kad lācis redzēts ūdenī, taču kopumā ezera apkaimē ķepaiņi manīti bieži. Lāču pētnieks norādīja – visticamāk, dzīvnieks mīt ezera apkārtnes mežos un vienkārši devies rīta peldē, lai atvēsinātos pēc siltajām vasaras dienām. 
Vilnis Ķirsis kļūst par Rīgas mēru
Vilnis Ķirsis kļūst par Rīgas mēru
Rīgas mēra amatā ceturtdien, 17. augustā, ievēlēts līdzšinējais vicemērs un domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība").

Vairāk

Svarīgākais šobrīd