Latvijā
Skolotāju pārslodzi risinās, nosakot maksimālo stundu skaitu
(papildināts)
Skolotāju pārslodzi risinās, nosakot maksimālo stundu skaitu (papildināts)
Katrs trešais pedagogs Latvijā strādā vairāk nekā vienu slodzi un ir pārstrādājies, 41% strādā vismaz pusslodzi vai pilnas slodzes darbu un vēl 25% skolu pedagogu nesavāc pat pusslodzi. Tātad strādā un saņem maz. Dati par skolotāju slodzēm parāda ļoti raibu ainu, secināts Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), kas izstrādājusi priekšlikumus pedagogu slodžu balansēšanai.
Likumsargi atklāj vērienīgu marihuānas audzētavu ar miljonu eiro vērtu aprīkojumu
Likumsargi atklāj vērienīgu marihuānas audzētavu ar miljonu eiro vērtu aprīkojumu
Likumsargi aizturējuši organizētu grupu par neatļautu narkotisko vielu sēšanu, audzēšanu un apriti. Izņemtā aprīkojuma summa – aptuveni viens miljons eiro, informēja policijā. Tāpat atsavinātas vairākas automašīnas, skaidra nauda, degviela un zelta izstrādājumi, video novērošanas un apsardzes iekārtas. Visām iesaistītajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.
Bērnu atskurbtuves izveides projekts tomēr nevirzās uz priekšu
Bērnu atskurbtuves izveides projekts tomēr nevirzās uz priekšu
Vairāk nekā mēneša laikā jautājums par nepilngadīgo atskurbtuves izveidi Latvijā īsti nav pavirzījies uz priekšu, šodien atzina Saeimas atbildīgajā komisijā. Par projektu atbildīgā Valsts kanceleja aizbildinās, ka turpmākie darbi ir saplānoti, bet izskan bažas, vai pusgada garumā diskutēto ieceri varētu iekļaut nākamā gada valsts budžeta plānā. Valsts kanceleja pieļāva, ka iesākumā pilotprojektu no sava maka varētu finansēt Rīgas dome. Par tādu pieļāvumu galvaspilsētas domnieki gan ir sašutuši.
Pēc varmākas tuvošanās lieguma atcelšanas prasa izvērtēt tiesneša Muižnieka profesionalitāti
Pēc varmākas tuvošanās lieguma atcelšanas prasa izvērtēt tiesneša Muižnieka profesionalitāti
Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs rosinājis veikt Zemgales rajona tiesas tiesneša Valda Muižnieka profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu, jo konstatētas tiesneša nepietiekamas zināšanas no ģimenes tiesībām izrietošos strīdos. Pārbaude sākās pēc Muižnieka lēmuma, ar kuru atcelta pagaidu aizsardzība sievietei, kuru apdraudējis vardarbīgs vīrs, informēja Augstākā tiesa (AT).
Rēzeknes dome pēc ministres Bērziņas aicinājuma vēlēs jaunu mēru
Rēzeknes dome pēc ministres Bērziņas aicinājuma vēlēs jaunu mēru
Saņemot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres Ingas Bērziņas ("Jaunā Vienotība") vēstuli ar aicinājumu nekavējoties lemt par pašvaldības domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, Rēzeknes dome ceturtdien, 7. martā, vēlēs jaunu mēru, liecina domes sēdes darba kārtība.
Doles salā atrasts maisos ievietots cilvēka līķis; aizturēti divi vīrieši
Doles salā atrasts maisos ievietots cilvēka līķis; aizturēti divi vīrieši
Februāra sākumā Salaspils novadā, Doles salā, atrasts maisos ievietots vīrieša līķis, informēja Valsts policija (VP). Aizdomās par slepkavību un līķa apgānīšanu aizturēti divi vīrieši. Bojāgājušais, visticamāk, nogalināts jau 1. janvārī, un sākumā līķis turēts uz balkona daudzdzīvokļu mājā Rīgā, Āgenskalnā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.
Jūrmalā sāks pārbūvēt Dzintaru dzelzceļa pārvadu, ierobežos satiksmi
Jūrmalā sāks pārbūvēt Dzintaru dzelzceļa pārvadu, ierobežos satiksmi
Jūrmalā pirmdien, 11. martā, uzsāks ar Dzintaru dzelzceļa pārvada pārbūvi saistītos darbus – izvietos satiksmes organizāciju ierobežojošās ceļa zīmes, norobežos būvdarbu zonu, ierīkos būvvietu. Autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, informēja pašvaldībā.
Ziņojums policijai par Leonam Rusiņam līdzīgu personu beidzas ar likumsargu «neveiksmīgu komunikācij...
Ziņojums policijai par Leonam Rusiņam līdzīgu personu beidzas ar likumsargu «neveiksmīgu komunikāciju»
Pēc pusotra mēneša – aprīļa vidū – būs pagājis gads, kopš Jēkabpils novadā Leons Rusiņš sava bērna priekšā ar cirvi nogalināja viņa māti. Slepkava joprojām ir uz brīvām kājām, jo likuma sargiem nav izdevies viņu atrast un aizturēt. Valsts policija (VP) ne reizi vien ir aicinājusi iedzīvotājus ziņot, ja ir zināma Rusiņa atrašanās vieta. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās skatītājs, kurš pamanījis Rusiņam līdzīgu vīrieti, zvanījis policijai, taču saņēmis izsmejošu attieksmi. Policijā atzina, ka notikusi neveiksmīga komunikācija.
Policijas ieskatā Daugavpilī petaržu šāvēji Ukrainas atbalsta pasākumā izklaidējušies; rīkotāja vērš...
Policijas ieskatā Daugavpilī petaržu šāvēji Ukrainas atbalsta pasākumā izklaidējušies; rīkotāja vēršas Drošības dienestā
Valsts policija noskaidrojusi, ka Ukrainas atbalsta pasākuma laikā Daugavpilī petardes šāva četri jaunieši, un guvusi pārliecību, ka tas darīts, lai izklaidētos. Jaunieši brīvdienā ieradušies no Preiļiem, iegādājušies mazjaudas petardes un izšāvuši tās vismaz četrās pilsētas vietās, pārsvarā tās izmetot no automašīnas. Par to, ka tas noticis pasākumā laikā, tostarp brīdī, kad ieturēts klusuma brīdis, policija norādīja – sakritība. Pasākuma organizatore vērusies Valsts drošības dienestā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd