Latvijā
Septiņgadīgās Justīnes lietā tēvu un pamāti tiesās par meitenes piekaušanu līdz nāvei
(papildināts)
Septiņgadīgās Justīnes lietā tēvu un pamāti tiesās par meitenes piekaušanu līdz nāvei (papildināts)
Latgales rajona tiesai nodota krimināllieta saistībā ar septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību, kurā pie kriminālatbildības par slepkavību pastiprinošos apstākļos un cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas, saukti meitenes tēvs un pamāte, informēja prokuratūrā.
Kara otrajā gadadienā aicina ar klusuma brīdi pieminēt Ukrainas tautas upurus
Kara otrajā gadadienā aicina ar klusuma brīdi pieminēt Ukrainas tautas upurus
Pirms diviem gadiem, 2022. gada 24. februārī, Krievija uzbruka Ukrainai, izvēršot pilna mēroga agresijas karu. Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Zaļo un Zemnieku savienība), premjere Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība" (JV))  un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) aicina visus Latvijas iedzīvotājus vienoties klusuma brīdī sestdien, 2024. gada 24. februārī, plkst. 9.00, pieminot un godinot Ukrainas tautas upurus.
Mālpils ukraiņiem kļuvusi par otrajām mājām. Divu ģimeņu pieredzes stāsti
Mālpils ukraiņiem kļuvusi par otrajām mājām. Divu ģimeņu pieredzes stāsti
Siguldas novada Mālpils pagastā patlaban dzīvo ap 80 patvēruma meklētāju no Ukrainas. Nelielajā pagastā ukraiņu ģimenes kopš kara sākumā sev radušas mājas bijušā tehnikuma kopmītnēs, kur sākotnēji uzturējās pat ap 200 cilvēku. Šo divu gadu laikā ukraiņu kopienai šeit izveidojusies cieša saikne arī ar vietējo kopienu. Kā ukraiņi savu ikdienu pavada arī nelielos Latvijas pagastos un kā raugās nākotnē?
Pabeidz izmeklēšanas par IT iepirkumiem iepriekšējās vēlēšanās
Pabeidz izmeklēšanas par IT iepirkumiem iepriekšējās vēlēšanās
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Iekšējās drošības birojs (IDB) ir pabeiguši savas izmeklēšanas par iespējamiem pārkāpumiem informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmu iegādē vairākās iepriekšējās vēlēšanās. Abas lietas, kurās iesaistīts ilggadējs vēlēšanu nodrošinātājs "SOAAR", drīzumā varētu nonākt tiesā, šovakar vēsta LTV raidījums "De facto".
Eiropas Parlamenta vēlēšanu raibie saraksti: apsūdzēto liste, zibakcijas un bēgošs deputāts
Eiropas Parlamenta vēlēšanu raibie saraksti: apsūdzēto liste, zibakcijas un bēgošs deputāts
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu saraksti ir iesniegti, numuri izlozēti, un nu sabiedrībai ir laiks līdz jūnija sākumam vērtēt 16 partiju pieteiktos 272 kandidātus. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēsta, ka starp tiem ir gan vairākas apsūdzētas personas, gan nesenie kovidskeptiķi un sazvērestības teoriju izplatītāji, gan Saeimas deputāts, kurš nekad nepiedalās debatēs un izvairās no intervijām. Vēlēšanās startē arī gandrīz zibakcijas ātrumā izveidotas politisko spēku kombinācijas. Atsevišķi kandidāti jau paguvuši izcelties ar neparastām kampaņām medijos.
Skolēnu apņēmība atbalstīt Ukrainu pārsteidz biedrību «Tavi draugi»
Skolēnu apņēmība atbalstīt Ukrainu pārsteidz biedrību «Tavi draugi»
Lai gan Ukrainas atbalstītājus, biedrības "Tavi draugi" aktīvistus, ir grūti pārsteigt, Latvijas skolu skolēniem tas ir izdevies ar uzviju. Aicinājumam gādāt preces karavīriem ierakumos atsaukušies vairāki simti skolēnu 100 Latvijas skolās. Šajās dienās uz Rīgu brauc viens auto pēc otra, vedot skolēnu saziedoto. Jau sestdien, 17. februārī, ceļā uz fronti devās pirmā palīdzības krava, kas nogādās skolēnu sagādāto pārtiku, drēbes un citas ierakumos nepieciešamās preces tajos pulkos, kuros Ukrainas neatkarību sargā arī karavīri no Latvijas.
Izdots dziesmu krājums Baltinavas izloksnē
Izdots dziesmu krājums Baltinavas izloksnē
Vairāk nekā 100 tautasdziesmu Baltinavas izloksnē pirmo reizi apkopotas dziesmu krājumā "Dzīšmu skreine". Galvenokārt tās ir dziesmas, kuras 45 gadu darbības laikā dziedājušas Baltinavas etnogrāfiskā ansambļa sievietes.
Mežaparkā plāno būvēt skolu; lielākais izaicinājums – vai valsts aizdos 13,5 miljonus eiro
Mežaparkā plāno būvēt skolu; lielākais izaicinājums – vai valsts aizdos 13,5 miljonus eiro
Mežaparkā Rīgas dome plāno būvēt sākumskolu. Galvaspilsētā tā būs pirmā jaunuzceltā skola kopš neatkarības atjaunošanas. Projekts varētu izmaksāt 13,5 miljonus eiro, kurus pašvaldība šogad cer aizņemties no valsts. Patlaban Latvijā skolu reformu laikā daudzas izglītības iestādes slēdz un apvieno. Vai Latvijā ir vēl kāda vieta, kur vajadzīga jauna skola?
«Esmu ambīciju pilna.» Dzimtajā Ludzā savu praksi atver jaunā ģimenes ārste Darja Rjutkinena
«Esmu ambīciju pilna.» Dzimtajā Ludzā savu praksi atver jaunā ģimenes ārste Darja Rjutkinena
Latvijā daudzi pieredzējuši ārsti, tostarp ģimenes ārsti, aiziet pensijā un viņu vietā nāk jauni speciālisti. Var teikt, ka pierobežas pilsētai Ludzai ir paveicies, jo pavisam nesen te savu ģimenes ārsta praksi ir atvērusi jaunā ģimenes ārste Darja Rjutkinena. Pagaidām viņai ir 1200 pacientu, kurus viņa pieņem pilsētā, taču nākotnē ārste plāno pacientus pieņemt arī laukos.
Piecu gadu ilgo Valsts aizsardzības dienestu Zemessardzē sācis 21 brīvprātīgais
Piecu gadu ilgo Valsts aizsardzības dienestu Zemessardzē sācis 21 brīvprātīgais
Valsts aizsardzības dienestā nevis 11 mēnešus, bet piecus gadus. Šādu izvēli izdarījuši septiņi jaunieši, kuri šajās dienās apgūst kaujas šaušanu "Meža Mackevičos", militārajā poligonā netālu no Daugavpils. Kopā ar 3. Latgales brigādes zemessargiem viņi apgūs pamatiemaņas un pēc tām varēs doties mājās. Tāds ir dienests nevis Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS), bet Zemessardzē, un to februārī uzsākuši pirmie brīvprātīgie. 
Kriminālprocesa izbeigšana lietā par sievietes uzbrukumu kaimiņienei raisa sašutumu; iesaistās proku...
Kriminālprocesa izbeigšana lietā par sievietes uzbrukumu kaimiņienei raisa sašutumu; iesaistās prokurors
Sašutuma vētru sociālo tīklu vietnēs izsaucis Valsts policijas (VP) lēmums izbeigt kriminālprocesu lietā par kādas sievietes uzbrukumu citai un viņas dēvēšanu par nacisti, pārmetot cietušajai, ka viņa nezina krievu valodu. Policijas lēmumā minēts, ka lietā nav noziedzīga nodarījuma sastāva, tāpēc tā jāskata administratīvā pārkāpuma procesā. Pārskatīt lēmumu aicinājušas dažādas amatpersonas, un nu jau iesaistījusies arī Ģenerālprokuratūra. Ar lietu nesaistīti juristi publicētajā video saskata naida runas pazīmes.
FOTO. Rīgā notiek gājiens palestīniešu atbalstam
(papildināts)
FOTO. Rīgā notiek gājiens palestīniešu atbalstam (papildināts)
Rīgā sestdien, 17. februārī, aizvadīts gājiens palestīniešu atbalstam. Vēl janvārī Rīgas dome piketu palestīniešu atbalstam aizliedza, taču šīs dienas pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, turklāt pašvaldībai nav informācijas, kuras dēļ gājienu varētu aizliegt.
«Uz papīra» vairs nav «speciālā». Kā dzīve rit Rozentovas pamatskolā – iestādē, kur mācījās divi aiz...
«Uz papīra» vairs nav «speciālā». Kā dzīve rit Rozentovas pamatskolā – iestādē, kur mācījās divi aizdomās turamie par dubultslepkavību Rēzeknē
Janvāra sākumā Latviju pāršalca ziņa, ka Rēzeknē trīs nepilngadīgie aizturēti aizdomās par divu vīriešu slepkavību un vēl viena cilvēka smagu savainošanu. Divi no aizdomās turētajiem mācījās Rozentovas pamatskolā Rēzeknes novada Maltā. Rozentovas pamatskola nav parasta skola – te mācās bērni ar dažāda smaguma garīgās veselības un attīstības traucējumiem. Vēl līdz janvārim tās nosaukumā bija vārds "speciālā". Šādas skolas visā valstī pēc Tiesībsarga ieteikuma tiek pārsauktas, lai mazinātu diskrimināciju un absolventu dokumenti darba tirgū būtu līdzvērtīgi vispārējo skolu beidzējiem.
«Ekstrēmākais Latvijā.» Silakroga iedzīvotāji teju 10 gadus lūdz pagalma sakārtošanu; vietvara darbu...
«Ekstrēmākais Latvijā.» Silakroga iedzīvotāji teju 10 gadus lūdz pagalma sakārtošanu; vietvara darbus sola sākt pavasarī
Gandrīz 10 gadus pašvaldība nevar savest kārtībā lietus notekūdeņu kanalizāciju Silakrogā, tāpēc divu daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji lietus un atkušņa laikā praktiski dzīvo ezera vidū. Iedzīvotāji Ropažu novada domei sūdzas jau kopš 2015. gada, bet dažādu vietvaras neizdarību dēļ problēma tā arī nav atrisināta, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Tagad pašvaldība norādījusi, ka pagalma sakārtošanu varētu sākt pavasarī.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd