Latvijā
Banka attur seniori no iekrišanas «romantiskā krāpnieka» nagos; sieviete sašutusi par konta bloķēšan...
Banka attur seniori no iekrišanas «romantiskā krāpnieka» nagos; sieviete sašutusi par konta bloķēšanu
Kāda sieviete sociālās saziņas vietnē "Facebook" iepazītam vīrietim, kurš it kā nonācis nelaimē, gatavojās samaksāt prasītos 1450 eiro par dokumentu paku, kuru šis vīrietis vēlējās viņai uzticēt, taču banka sievietei neļāva šo naudu pārskaitīt. Viņa vērsās Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" ar lūgumu palīdzēt atbloķēt kontu, taču, iedziļinoties šīs seniores problēmā, noskaidrojās, ka ir darīšana ar organizētu noziedzību, un banka Latvijā patiesībā ir izglābusi viņas naudu.
«Kustība «Par!»» Eiroparlamentā cer iegūt vienu vietu
«Kustība «Par!»» Eiroparlamentā cer iegūt vienu vietu
Partija "Kustība "Par!"" cer gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās iegūt vienu vietu, intervijā Latvijas Radio sacīja partijas valdes locekle Linda Curika, kura EP vēlēšanās kandidēs kā otrais numurs partijas sarakstā.
Lielākajā daļā Latvijas autoceļi apledo
Lielākajā daļā Latvijas autoceļi apledo
Ceturtdienas rītā sniegs un apledojums Latvijas teritorijas lielākajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.
Apzina iespējas valcēniešiem saņemt veselības aprūpi Valgā
Apzina iespējas valcēniešiem saņemt veselības aprūpi Valgā
Lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, Valkas novadā sākts pētījums par to, kā mazināt šķēršļus, lai novada iedzīvotāji šos pakalpojumus varētu saņemt blakus esošajā Igaunijas Valgā. Jau šobrīd daudzi valcēnieši izmanto Valgas slimnīcas pakalpojumus, taču ir vēl daudzi juridiskie un administratīvie šķēršļi.
Skolēni un vecāki gandarīti par Liepājas eksperimentālo Sporta klasi
Skolēni un vecāki gandarīti par Liepājas eksperimentālo Sporta klasi
Pavasarī plānots izsludināt jaunu audzēkņu uzņemšanu Liepājā izveidotajā Sporta klasē. Liepājas Raiņa vidusskolā to nodibināja šī mācību gada sākumā, uzņemot tos 7. klašu skolēnus, kuri vēlas nopietni, ar profesionālu ievirzi trenēties kādā sporta veidā, treniņus apvienojot ar mācībām. Izvērtējot sasniegtos rezultātus, secināts, ka vienotas intereses jaunajā kolektīvā radījušas labu mikroklimatu un bērni uz skolu ejot ar prieku.  
Liepājā riepu protektora reidā aiztur trīs šoferus bez tiesībām
Liepājā riepu protektora reidā aiztur trīs šoferus bez tiesībām
Liepājā un Saldū šonedēļ notikuši kārtējie reidi, kuru laikā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki sadarbībā ar Valsts policiju pārbaudīja, vai automašīnu riepām ir pieļaujamais riepu protektora dziļums. No autovadītājiem, kuri Liepājā tika aizturēti par šāda veida pārkāpumu, trīs pie stūres bija sēdušies bez vadītāja apliecības, tostarp vienam tā iepriekš atņemta par citu pārkāpumu. 
Pensiju un pabalstu saņemšanai mājās aicina noslēgt līgumu ar VSAA
Pensiju un pabalstu saņemšanai mājās aicina noslēgt līgumu ar VSAA
Sarūkot pasta nodaļu tīklam, aktuāls kļuvis jautājums par pensiju un citu pabalstu saņemšanu. Arī turpmāk Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) izmaksātās pensijas un pabalstus būs iespēja saņemt ar Latvijas Pasta starpniecību savā dzīvesvietā. Taču, ņemot vērā citu pasta pakalpojumu līdzību ar skaidras naudas piegādi dzīvesvietā, iedzīvotājus aicina pievērst uzmanību izmantotajam pakalpojumam un nepārmaksāt.
Jūrmalā plāno reorganizēt Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu; izskan arī iebildumi
Jūrmalā plāno reorganizēt Pumpuru vidusskolu un Jaundubultu pamatskolu; izskan arī iebildumi
Divu skolu vietā – viena. Jūrmalā no septembra Pumpuru vidusskolas un Jaundubultu pamatskolas vietā plāno izveidot Jūrmalas valstspilsētas Pumpuru vidusskolu. Iemesls – Jaundubultu pamatskolā, kas ir mazākumtautību, mācās maz skolēnu. Par reorganizāciju ir nobalsojusi domes atbildīgā komiteja. Lai gan gala lēmums domes sēdē vēl ir jāpieņem, domes opozicionārs un Pumpuru vidusskolas direktore pašvaldības plānā saskata riskus.
Pirms kara otrās gadadienas pieaug palīdzības apjoms Ukrainai
Pirms kara otrās gadadienas pieaug palīdzības apjoms Ukrainai
Tā nav ukraiņu fronte, tā ir mūsu fronte. Tāpēc mēs darām visu, lai to noturētu. Tā saka tie Latvijas iedzīvotāji, kuri nenogurstoši palīdz Ukrainas karavīriem. Tuvojoties Krievijas pilna apmēra iebrukuma otrajai gadadienai, pieaug arī palīdzības apjoms. Biedrības "Tavi draugi" noliktavā Ventspils ielā Rīgā rosība norimst tikai nakts stundās. Daudzi palīdzības gādātāji to arī paši ved uz kara plosīto zemi.
Krievijas meklēto saraksts varētu būt plašāks; aicina ikvienu izvērtēt došanos ārpus ES un NATO
(pap...
Krievijas meklēto saraksts varētu būt plašāks; aicina ikvienu izvērtēt došanos ārpus ES un NATO (papildināts)
Ārlietu ministrija (ĀM) Krievijas vēstniecības pilnvarotajam pagaidu lietvedim paudusi nosodījumu par Latvijas esošo un bijušo amatpersonu izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā. Vienlaikus arī plašāka sabiedrība aicināta rūpīgi izvērtēt riskus, plānojot doties ārpus Eiropas Savienības un NATO valstīm, jo nav izslēgts, ka sarakstā iekļautas vēl vairākas personas. Tikmēr prezidents Edgars Rinkēvičs norādījis, ka šis saraksts viņam nav bijis pārsteigums.
Saslimstība ar gripu Latvijā turpina pieaugt; šosezon miruši 15 slimnieki
Saslimstība ar gripu Latvijā turpina pieaugt; šosezon miruši 15 slimnieki
Latvijā turpina pieaugt saslimstība ar gripu, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Tas saņēmis informāciju par 15 mirušajiem, kuriem laboratoriski apstiprināta saslimšana ar gripu. Visiem mirušajiem bez gripas bija vairākas blakus saslimšanas, un neviens no viņiem nebija vakcinēts pret gripu šajā sezonā.
Satversmes tiesa sāk vērtēt valdības lēmumu atļaut cirst jaunākus kokus
(papildināts)
Satversmes tiesa sāk vērtēt valdības lēmumu atļaut cirst jaunākus kokus (papildināts)
Satversmes tiesa (ST) sākusi vērtēt valdības lēmumu, kas ļauj cirst jaunākus kokus. Pērn lieta ierosināta pēc Latvijas Dabas fonda, Pasaules Dabas fonda un Latvijas Ornitoloģijas biedrības pieteikuma. Vides organizāciju ieskatā, pieņemot Zemkopības ministrijas izstrādātos grozījumus, kas samazina cērtamo koku caurmēru, nav izvērtēta ietekme uz bioloģisko daudzveidību. Lietas pirmajā tiesas sēdē tika uzklausītas dažādas iesaistītās puses – gan vides organizāciju pārstāvji, gan meža nozares un valdības pārstāvji.
Vai valdībai jāatkāpjas streika vienošanās neizpildes dēļ? Saeimā vērtē pedagogu iniciatīvu
Vai valdībai jāatkāpjas streika vienošanās neizpildes dēļ? Saeimā vērtē pedagogu iniciatīvu
Saeimā turpina izskatīt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) iniciatīvu noteikt, ka streika vienošanos neizpilde nozīmētu valdības atkāpšanos. Arodbiedrība gatava diskutēt, vai obligāti būtu jāatkāpjas visai valdībai vai nozares ministram, tikmēr Izglītības ministrija, Valsts kanceleja un arī premjere nepauž atbalstu šāda nosacījuma ieviešanai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd