Ekonomika
Latvijā lielāko banku klientiem pērn izkrāpti 12,7 miljoni eiro; novērstas zādzības 9,2 miljonu vērt...
Latvijā lielāko banku klientiem pērn izkrāpti 12,7 miljoni eiro; novērstas zādzības 9,2 miljonu vērtībā (papildināts)
Latvijas iedzīvotāji aizvien turpina uzķerties uz dažādajām finanšu krāpnieku shēmām un tādā veidā zaudē ievērojamas naudas summas. Tā pērn četru Latvijā lielāko komercbanku klientiem izkrāpti līdzekļi 12,7 miljonu eiro apmērā, savukārt novērsto gadījumu apmērs sasniedz 9,2 miljonus eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) apkopotie dati.
Kokrūpnieki līdz šim bijuši veiksmīgi eksportētāji, bet ne tik veiksmīgi inovatori
Kokrūpnieki līdz šim bijuši veiksmīgi eksportētāji, bet ne tik veiksmīgi inovatori
Meža nozare, kas līdz šim sevi veiksmīgi pierādījusi kā eksportspējīga joma, šobrīd saskaras ar daudziem izaicinājumiem. Pieprasījums pēc koksnes krities, līdz ar to samazinājušās arī cenas un uzņēmēju peļņa. Pagājušā nedēļā kokrūpniecības konferencē nozares pārstāvji diskutēja par turpmāko attīstību un inovāciju ieviešanu nozarē, kas ļautu radīt produktus ar augstāku pievienoto vērtību.
Lopkopības saimniecībām sausuma postu kompensē ar atbalstu – līdzvērtīgu pusrullim siena uz liellopu
Lopkopības saimniecībām sausuma postu kompensē ar atbalstu – līdzvērtīgu pusrullim siena uz liellopu
Aizvadītajā nedēļā lopkopības saimniecības beidzot saņēma ilgi gaidītās kompensācijas gan par straujo piena cenu kritumu iepriekšējā ziemā, gan ārkārtējo sausumu, kas neļāva sagatavot dzīvniekiem barību ziemai. Atbalsts izmaksāts par divām trešdaļām reģistrēto dzīvnieku, bet, skatoties uz saimniecībām, tā ir ceturtā daļa. Tomēr, kā noskaidrojis LTV radījums "de facto", kompensācijas apmērs par vienu liellopu ir 19 eiro, kas ir līdzvērtīgs pusrullim siena.
Arābu investors Alabbars līdzīgus projektus Andrejsalā solītajam īsteno arī Serbijā un Putinam lojāl...
Arābu investors Alabbars līdzīgus projektus Andrejsalā solītajam īsteno arī Serbijā un Putinam lojālajā Baltkrievijā
Pēdējos mēnešos jau vairākkārt Rīgā ar amatpersonām ticies nekustamo īpašumu projektu attīstītājs no Apvienotajiem Arābu Emirātiem Mohameds Ali Alabbars. Gada sākumā viņš ar Rīgas mēru Vilni Ķirsi no "Jaunās Vienotības" parakstīja memorandu, kurā plānots Andrejsalas attīstībai piesaistīt Latvijas mērogiem milzīgu naudas summu – vairāk nekā 2,5 miljardus eiro. Rīgas pašvaldības paziņojumā par to tika uzskaitītas 10 valstis, kurās Alabbara uzņēmums attīsta projektus, taču izlaista Baltkrievija, kurā Alabbars jau pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ticies ar diktatoru Aleksandru Lukašenko, vēsta LTV raidījums "de facto". Vai tas Latvijai rada kādus drošības riskus, šobrīd vērtē Valsts drošības dienests.
Uz VID «Attaisnoto izdevumu» lietotni «Android» lietotājiem labāk nepaļauties
Uz VID «Attaisnoto izdevumu» lietotni «Android» lietotājiem labāk nepaļauties
Tuvojoties 1.martam, kad sāksies iedzīvotāju ienākumu deklarāciju brīvprātīgā iesniegšana, cilvēki sāk atcerēties par attaisnoto izdevumu čekiem par tēriņiem izglītībai un veselības aprūpei, par ko var saņemt nodokļu atmaksu. Taču tiem, kuri raduši šos čekus iesniegt ar viedtālruņa "Attaisnoto izdevumu" lietotni, šogad jābūt īpaši vērīgiem, jo ne visos telefonos šī lietotne darbojas korekti.
Starp Rīgas lidostu un centru plāno atklāt komercautobusu satiksmi; pārvadātājiem bažas par maršruta...
Starp Rīgas lidostu un centru plāno atklāt komercautobusu satiksmi; pārvadātājiem bažas par maršruta statusu
Starp Rīgas lidostu un galvaspilsētas centru tuvākā pusgada laikā varētu sākt kursēt autobusi, kas piestātu tikai atsevišķās pieturās. Tādējādi brauciens uz lidostu un atpakaļ uz centru būs ātrāks nekā ar "Rīgas satiksmes" autobusu. Tāds plāns ir lidostai, kur norāda, ka jaunie pārvadājumi būs komerciālie, – biļešu cenu noteiks komersants, kas segs arī visas izmaksas. Lidostas plāns Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijā raisa bažas.  
Kas notiks, kad Ukraina iestāsies ES? Intervija ar Latvijas lauksaimnieku organizācijas vadītāju Gun...
Kas notiks, kad Ukraina iestāsies ES? Intervija ar Latvijas lauksaimnieku organizācijas vadītāju Gunti Gūtmani
Vairākās Eiropas valstīs norit lauksaimnieku protesti. Zemnieki ir neapmierināti ar vietējo vai Eiropas Savienības (ES) līmeņa noteikumu ieviešanu, kā arī lielo konkurenci, tostarp ar Ukrainas produkciju. Par to, kāda ir Latvijas un arī citu dalībvalstu lauksaimniecības nākotne, ar kādiem konkurences izaicinājumiem zemnieki saskaras jau šobrīd un kā nākotnes tirgu ietekmēs Ukrainas dalība Eiropas Savienībā, Latvijas Radio intervija ar Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes vadītāju Gunti Gūtmani.
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja: Globālā spriedze ir jaunā norma
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja: Globālā spriedze ir jaunā norma
Globālā spriedze, pieaugošā konkurence, klimata katastrofas ir kļuvušas par jauno normu, kurā eiropiešiem jāmācās izdzīvot. Tā saka Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena. Viņa uzsver, ka enerģētika un mākslīgā intelekta izmantošana Eiropas konkurētspējas stiprināšanā ir atbilde uz šiem izaicinājumiem.
Eiropu pārņēmuši lauksaimnieku protesti pret jauniem nodokļiem un negodīgu konkurenci
Eiropu pārņēmuši lauksaimnieku protesti pret jauniem nodokļiem un negodīgu konkurenci
Vairākas Eiropas valstis pārņēmis lauksaimnieku protestu vilnis, kas joprojām negrasās norimt. Protesti turpinās Francijā, Polijā un citviet. Pierimuši tie ir Lietuvā un Vācijā, taču par iziešanu ielās domā lauksaimnieki vēl vairākās valstīs. Zemnieki ir neapmierināti ar vietējo vai bloka līmeņa noteikumu vai nodokļu ieviešanu, kā arī lielo konkurenci, tostarp ar Ukrainas produkciju.
Kā skolotāju algu finansēšanas maiņa ietekmēs skolu tīklu? Politiķi diskutē, bet sola vienotu lēmumu
Kā skolotāju algu finansēšanas maiņa ietekmēs skolu tīklu? Politiķi diskutē, bet sola vienotu lēmumu
Pašvaldības jauno skolotāju algu finansēšanas modeli, kas paredz valsts finansējumu piešķirt tām skolām, kas atbilst noteiktiem klašu lieluma kritērijiem, kritizē, sakot, ka tas būtiski ietekmēs skolu skaitu novados, turklāt dažādās vietās redzami arī iedzīvotāju protesti pret mazo skolu slēgšanu. Kā noskaidroja Latvijas Radio, politiķiem atšķiras domas par to, kā jaunais modelis ietekmēs izglītības pieejamību, tomēr deputāti sola rast vienotu risinājumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd