Ziņas
Ventspilī norit forums par zaļo enerģiju (precizēta)
(papildināts)
Ventspilī norit forums par zaļo enerģiju (precizēta) (papildināts)
Ventspils šobrīd ir sarežģītā situācijā un vēlas, lai pilsētā attīstītu jaunus liela mēroga projektus, tajā skaitā vēja parku atbalsta bāzi un ūdeņraža rūpnīcu. Kurzemes biznesa forumā pilsētas vadība pauda atbalstu minētajiem projektiem, bet piekrastes biedrības norādīja, ka sabiedrībai trūkstot informācijas par projektu lietderību.
Parīze olimpisko spēļu gaidās pastiprina drošības pasākumus
Parīze olimpisko spēļu gaidās pastiprina drošības pasākumus
Grieķijā šonedēļ tika iedegta olimpiskā lāpa, kas sākusi ceļu uz Francijas galvaspilsētu Parīzi. 26. jūlijā tur notiks vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Līdz olimpisko spēļu sākumam atlikušas nu jau mazāk nekā 100 dienas, un drošības dienesti aktīvi strādā, lai masu pasākumu laikā novērstu jebkādus drošības draudus.
Valsts kontroles 2023. gada finanšu revīzijās izlabotas kļūdas 1,4 miljardu eiro vērtībā
(papildināt...
Valsts kontroles 2023. gada finanšu revīzijās izlabotas kļūdas 1,4 miljardu eiro vērtībā (papildināts)
Valsts kontroles (VK) pērn veikto finanšu revīziju rezultāti kopumā vērtējami pozitīvi – par mēnesi ātrāk nekā līdz šim var publiskot to rezultātus, pirmo reizi visi atzinumi ir bez iebildēm, un ieteikumu skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu sarucis vairāk nekā uz pusi. Revīziju laikā izlabotas aptuveni 140 kļūdas ar kopējo vērtību 1,4 miljardi eiro, informēja Valsts kontrolē.
ASV parlamenta balsojums par palīdzību Ukrainai gaidāms sestdien
ASV parlamenta balsojums par palīdzību Ukrainai gaidāms sestdien
ASV Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons trešdien beidzot izsludināja ilgi atlikto balsojumu par ASV militāro palīdzību Ukrainai, kā arī palīdzību Izraēlai. "Mēs sagaidām, ka balsojums par šo likumprojektu galīgo apstiprināšanu būs sestdienas vakarā," pavēstīja spīkers.
Ukraina ar jūras droniem medī okupantu kuģus
Ukraina ar jūras droniem medī okupantu kuģus
Par svarīgu ieroci Ukrainas Bruņoto spēku arsenālā ir kļuvuši jūras droni, ko Ukraina izmanto cīņā pret okupantu floti. Krievijas karakuģiem vieta ir jūras dzelmē – tieši tāda ir Ukrainas Aizsardzības ministrijas izlūkošanas 13. grupas vienības misija.
Saeimas komisija nonāk finiša taisnē ar alkohola aprites ierobežojumiem; nozare vēl pieļauj diskusij...
Saeimas komisija nonāk finiša taisnē ar alkohola aprites ierobežojumiem; nozare vēl pieļauj diskusijas
Saeimas atbildīgā komisija trešdien pabeidza darbu pie likuma grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā – otrajā lasījumā. Tehniski par to plānots nobalsot nākamnedēļ. Deputāti trešdien atbalstīja to, ka alkoholisko dzērienu marķējumā būs jāiekļauj informācija par dzēriena uzturvērtību un tā sastāvdaļu saraksts. Tāpat nolemts, ka alkohola cenas un atlaides reklamēt nedrīkstēs. Atbalstu neguva priekšlikums, kas attiecas uz tiesībām tirgot alkoholu pašvaldību masu pasākumu laikā. Tomēr nozare pieļauj atkārtoti virzīt priekšlikumus trešajam lasījumam.
Valsts mežziņi noveco; jaunie iet uz privāto sektoru
Valsts mežziņi noveco; jaunie iet uz privāto sektoru
Valsts mežziņu skaits Latvijā sarūk, un pašreiz strādājošie noveco, bet jaunie speciālisti interesējas par privāto sektoru, kur algas ir būtiski lielākas. Mežziņa atbildība ir ne tikai apgaitas un uzraudzība, bet arī konsultācijas.
Jauno uzņēmēju apmācību programmā «Inovāciju akadēmija» trīs gados radītas 110 biznesa idejas
Jauno uzņēmēju apmācību programmā «Inovāciju akadēmija» trīs gados radītas 110 biznesa idejas
"Riga Business School" rīkoto "Inovāciju akadēmiju" trīs gados absolvējuši 443 dalībnieki un radītas 110 biznesa idejas, informēja "Riga Business School". Komandas, kas akadēmijā piedalījās pēdējā – trešajā gadā –, trešdien savas idejas prezentēja investoriem, studentiem un citiem interesentiem, lai turpinātu veiksmīgi attīstīt savus produktus. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd