Ziņas
Uzņēmums: Globālos IT traucējumus izraisīja nevis kiberuzbrukums, bet kļūda satura atjauninājumā
(pa...
Uzņēmums: Globālos IT traucējumus izraisīja nevis kiberuzbrukums, bet kļūda satura atjauninājumā (papildināts)
Haosu visā pasaulē šodien izraisīja datorsistēmu darbības pārtraukumi, kas nopietni kavēja medicīnas iestāžu, transporta sistēmu, aviokompāniju, banku un mediju darbu. Notikušā vaininieks bija kiberdrošības uzņēmums "CrowdStrike", kura radīta antivīrusa programmas atjauninājuma nepilnību dēļ no ierindas izsita miljoniem datoru ar populāro operētājsistēmu "Microsoft Windows".
Viļānu tirgū pārdotas totalitāros režīmus slavinošas preces; policijā sāk administratīvo lietu
Viļānu tirgū pārdotas totalitāros režīmus slavinošas preces; policijā sāk administratīvo lietu
Policija ierosinājusi administratīvo lietvedību pret kādu vīrieti, kurš pagājušajā svētdienā Viļānu tirgū tirgoja totalitāros režīmus slavinošas preces. Pašvaldība atzīst, ka pat kopā ar pašvaldības policiju ir grūti izsekot visiem pārdevējiem, kuru tirdzniecībai atvēlētajā teritorijā ir vairāki simti, un aicināja iedzīvotājus ziņot policijai par novērotajiem pārkāpumiem. Tikmēr vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka šis vīrietis, iespējams, jau iepriekš pārdevis mantas ar aizliegtu simboliku.
FOTO. Ādažu militārajā bāzē sagaida valsts aizsardzības dienesta trešā iesaukuma karavīrus
(papildin...
FOTO. Ādažu militārajā bāzē sagaida valsts aizsardzības dienesta trešā iesaukuma karavīrus (papildināts)
Ādažu militārajā bāzē sagaidīti valsts aizsardzības dienesta (VAD) trešā iesaukuma karavīri. Kopumā šeit ieradušies 435 Latvijas pilsoņi, no kuriem 373 ir brīvprātīgi pieteikušies – starp tiem ir arī deviņas jaunietes. Tikmēr 62 jaunieši dienestam atlasīti pēc nejaušības principa. Latvijas Radio zināms, ka 9 iesauktie neieradās, bet 6 dažādu apsvērumu dēļ dienests atcelts.
Bērnu atskurbtuves projekts turpina virzīties ļoti lēni; Rīgā nākamgad plāno sākt pilotprojektu
Bērnu atskurbtuves projekts turpina virzīties ļoti lēni; Rīgā nākamgad plāno sākt pilotprojektu
Par nepieciešamību izveidot pakalpojumu, lai palīdzētu nepilngadīgajiem, kuri nonākuši apreibinošo vielu važās, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā spriests jau kopš pērnā gada rudens. Diemžēl jautājums par atskurbināšanas vietas izveidi virzās uz priekšu ļoti lēni, par jauna risinājuma izveidi atbildīgajai Valsts kancelejai norādot uz finansējuma trūkumu un projekta sarežģītību – tajā ir daudz iesaistīto pušu. Neskatoties uz to, jaunu pakalpojumu bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem bērniem pilotprojekta veidā nākamgad ir plānots ieviest Rīgā.
Latvijas bērniem mutes dobuma veselība un higiēna neuzlabojas; sliktāka situācija – reģionos
Latvijas bērniem mutes dobuma veselība un higiēna neuzlabojas; sliktāka situācija – reģionos
Bērnu zobu veselība neuzlabojas, to apliecina gan garās rindas pie zobārsta, gan akūto pacientu daudzums. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūtā rindā ir jāgaida četrus gadus, lai tiktu uz pirmo vizīti bez maksas. Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati par 2022. gadu rāda, ka gada laikā tikai 37% bērnu ir aizvesti pie zobārsta. Daļa bijuši tikai uz vienu vizīti, un, kā norāda zobārsti, ar to ir par maz. Sliktākā situācija ir reģionos, kur tikt pie zobārsta ir grūtāk. 
Nedēļas nogalē rallija laikā Kurzemē būs slēgti vairāki ceļu posmi
Nedēļas nogalē rallija laikā Kurzemē būs slēgti vairāki ceļu posmi
Nedēļas nogalē "Tet Tet Rally Latvia" – FIA pasaules rallija čempionāta sacensības turpināsies Kurzemē, kur būs slēgti vairāki valsts autoceļu posmi. Tāpēc autovadītājiem braucienos uz Kurzemi jārēķinās ar intensīvu satiksmi un ilgāku laiku ceļā, informēja "Latvijas Valsts ceļi", aicinot autovadītājus braukt uzmanīgi, ievērot satiksmes noteikumus, nepārkāpt atļauto braukšanas ātrumu un neveikt riskantus manevrus.
Dienvideiropā turpinās karstuma vilnis 
Dienvideiropā turpinās karstuma vilnis 
Daudzās Dienvideiropas valstīs turpinās karstuma vilnis, un gaisa temperatūra pat pārsniegusi 40 grādus. Ekstremālo laika apstākļu dēļ kārtējo reizi dienas vidū slēgta Atēnu Akropole.
Parīzē nošauj uzbrucēju policistam
Parīzē nošauj uzbrucēju policistam
Francijas galvaspilsētā Parīzē ceturtdien, 18. jūlijā, nošauts vīrietis, kurš ar nazi sadūris policistu netālu no Elizejas lauku avēnijas. Šim un citiem incidentiem patlaban pievērsta pastiprināta uzmanība gaidāmo olimpisko spēļu dēļ. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd