Ziņas
Eiropas Komisijas vadītāju Leienu pārvēl amatā uz vēl pieciem gadiem
(papildināts)
Eiropas Komisijas vadītāju Leienu pārvēl amatā uz vēl pieciem gadiem (papildināts)
Vairākums no 720 Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem ceturtdien atbalstīja līdzšinējās Eiropas Komisijas (EK) vadītājas pārvēlēšanu amatā uz vēl piecu gadu termiņu.  Par viņu nobalsoja 401 no kopumā 720 EP deputātiem. Pret balsoja 284 deputāti – starp viņiem arī Vilis Krištopans, 22 pēc būtības atturējās – starp viņiem 3 Latvijas deputāti -  Roberts Zīle, Rihards Kols un Reinis Pozņaks.
Domā par iespējām veidot nacionālu infrastruktūru kvantu datu pārraidei
(papildināts)
Domā par iespējām veidot nacionālu infrastruktūru kvantu datu pārraidei (papildināts)
Memorandam par sadarbību kvantu tehnoloģiju attīstībā Latvijā pievienojusies Ārlietu ministrija un Elektronikas un datorzinātņu institūts. Tas ļaus ne tikai Latvijā attīstīt kvantu tehnoloģijas, bet arī sniegs iespēju Ārlietu ministrijai veicināt Latvijas panākumu atpazīstamību starptautiskā mērogā. Tikmēr Latvijā tiek domāts arī par iespējām veidot nacionālu infrastruktūru kvantu datu pārraidei.
Baidens inficējies ar Covid-19
(papildināts)
Baidens inficējies ar Covid-19 (papildināts)
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens inficējies ar Covid-19, un viņam ir viegli slimības simptomi. Tas vairo iespēju, ka viņš varētu izstāties no cīņas par atkārtotu ievēlēšanu augstajā amatā.
Liepājas šosejas posma auditā konstatē redzamībai traucējošus apaugumus
Liepājas šosejas posma auditā konstatē redzamībai traucējošus apaugumus
Pārbaudot Liepājas šosejas posmu, kurā šovasar notikušas vairākas traģiskas avārijas ar bojāgājušajiem, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) konstatējusi zāles un krūmu apaugumus, kas samazina redzamību, vadītājam uzsākot apdzīšanas manevru, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" pastāstīja CSDD valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks.
Eiropa piedzīvo tūrisma uzplaukumu, bet daudzi nav apmierināti ar tūristu pieplūdumu
Eiropa piedzīvo tūrisma uzplaukumu, bet daudzi nav apmierināti ar tūristu pieplūdumu
Eiropas Savienības (ES) ekonomikai nozīmīgā tūrisma nozare piedzīvo uzplaukumu pēc straujā krituma Covid-19 pandēmijas gados. Arvien vairāk cilvēku izvēlas apceļot savu mītnes zemi vai doties braucienos uz citām Eiropas valstīm. Eiropa joprojām ir iekārojams galamērķis arī miljoniem ceļotāju no citiem kontinentiem. Taču daudzās tūristu iecienītās vietās iedzīvotāji nav mierā ar atpūtnieku lielo pieplūdumu.
Kas ir rezidents – students, nodarbinātais vai tomēr abi
Kas ir rezidents – students, nodarbinātais vai tomēr abi
Šobrīd Latvijā, tāpat kā daudzviet Eiropā, rezidentam ir gan studenta, gan nodarbinātā statuss. Tomēr Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Zinātniskā institūta direktors prof. Dainis Krieviņš uzskata, ka jāiet uz priekšu un šis statuss ir jāmaina. Pret to iebilst Rīgas Stradiņa universitāte (RSU). Savukārt rezidenti norāda, ka ir jārisina daudz aktuālāki jautājumi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd