Ziņas
Gaidāms ASV Kongresa apakšpalātas balsojums par atbalsta piešķiršanu Ukrainai
(papildināts)
Gaidāms ASV Kongresa apakšpalātas balsojums par atbalsta piešķiršanu Ukrainai (papildināts)
ASV Kongresa apakšpalātā sestdienas, 20. aprīļa, vakarā paredzēts balsojums par palīdzību Ukrainai. Palīdzība Krievijas agresijas skartajai valstij veido daļu no likumprojektiem, kurā ir ietverta arī Savienoto Valstu palīdzība Izraēlai un Taivānai. Tomēr nevienprātība par likumprojekta atbalstu republikāņu vairākuma vidū liek apakšpalātas spīkeram Maikam Džonsonam meklēt atbalstu demokrātu partijas deputātu vidū.
Federācija: Veterinārārstu trūkums Eiropā kļūst arvien satraucošāks
Federācija: Veterinārārstu trūkums Eiropā kļūst arvien satraucošāks
Veterinārijā visā Eiropā trūkst ārstu, – tā liecina Eiropas Veterinārārstu federācijas jaunākais ziņojums. Lai gan detalizētu datu par veterināriju Eiropā nav, federācijas apkopotā informācija no dalībvalstīm rāda, ka gandrīz visās valstīs darbaspēka trūkums kļūst arvien satraucošāks, jo īpaši kritiskajās jomās, piemēram, lauku un mazapdzīvotu vietu, mājlopu un valsts veterinārijas praksēs.
Laulību līgumi, testamenti un personas kodi «Latvijas Vēstnesī»: cik likumīga ir šādu datu publiskoš...
Laulību līgumi, testamenti un personas kodi «Latvijas Vēstnesī»: cik likumīga ir šādu datu publiskošana
Personas kods, telefona numurs, adrese, tautība un pat partijas piederība – tie ir dati, kas ir ne tikai mūsu, bet arī valsts rīcībā. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" vērsās kāda skatītāja, kura ir neizpratnē, kāpēc masu medijos izskan brīdinājumi nenodot nevienam savus personas datus, bet tajā pašā laikā izdevums "Latvijas Vēstnesis" drīkst publicēt informāciju ar konkrētu cilvēku vārdiem, uzvārdiem un personas kodiem, piemēram, par laulāto mantiskajām attiecībām.
Pēc 2 gadiem ieviesīs digitālo maku – ar naudu gan tas nebūs saistīts
Pēc 2 gadiem ieviesīs digitālo maku – ar naudu gan tas nebūs saistīts
Pieaugot pieprasījumam pēc digitālajiem pakalpojumiem, visā Eiropā, tostarp Latvijā, plānots ieviest digitālo maku, kas atvieglošot iedzīvotāju ikdienu. Jaunā lietotne kalpošot kā identifikācijas līdzeklis, un tā ļaušot saņemt dažādus pakalpojumus. Ar naudu gan tam nav nekāda sakara. 
Vidzemes lībiskā kultūrtelpa aicina saglabāt Pāles pamatskolu
Vidzemes lībiskā kultūrtelpa aicina saglabāt Pāles pamatskolu
Ne visu var izmērīt naudā, uzsver Pāles iedzīvotāji, aicinot saglabāt sava pagasta pamatskolu. Atklātajā vēstulē valsts augstākajām amatpersonām to aicina arī Vidzemes lībiskās kultūrtelpas pārstāvji, jo uzskata – šīs skolas slēgšana apdraud Vidzemes lībiskā kultūras mantojuma izpēti un saglabāšanu. Pašvaldība nevēlas slēgt skolu, bet norāda – ir vajadzīgs valsts atbalsts. 
Drošības politikas eksperte: ASV atbalsts Ukrainai nav pietiekams, bet var kļūt arī sliktāk
Drošības politikas eksperte: ASV atbalsts Ukrainai nav pietiekams, bet var kļūt arī sliktāk
No ASV puses Ukraina šobrīd netiek atbalstīta tā, kā tas būtu nepieciešams. Joprojām nav vienošanās par militāro un finansiālo atbalstu, arī palīdzība no vairākām Eiropas valstīm kavējas. Vienlaikus, lai gan prezidenta Baidena administrācija šobrīd nedara pietiekami, ja novembrī pie varas nāks Tramps, iespējams, būs vēl sliktāk, Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" vērtēja Vācijas Māršala fonda Ziemeļu novirziena vadītāja un drošības politikas pētniece Kristīne Bērziņa.
IZM pastiprināti gatavos skolotājus runāt par seksuālo veselību ar bērniem
IZM pastiprināti gatavos skolotājus runāt par seksuālo veselību ar bērniem
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) no rudens visiem skolotājiem rīkos kursus, lai viņi ar saviem skolēniem profesionālāk spētu runāt par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem. Ministrija uzskata, ka ar šīm sarunām dažādu priekšmetu ietvaros vajadzētu pietikt un veselības mācība skolās kā atsevišķs priekšmets nav jāatjauno. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Veselības institūta direktorei Anda Ķīvīte-Urtāne nespēj saprast, kāpēc drāmas stundas ir svarīgākas par veselības mācību, jo pasaules pieredze liecina, ka sabiedrības veselības rādītāji ir tieši saistīti ar veselības izglītības līmeni skolās.
Mediju eksperti: Nogurums no kara Ukrainā ir ļoti būtisks Krievijas propagandas ierocis
Mediju eksperti: Nogurums no kara Ukrainā ir ļoti būtisks Krievijas propagandas ierocis
Ko darīt laikos, kad sabiedrība nogurst no ziņām par Ukrainu un kļūst arvien grūtāk noturēt cilvēku uzmanību? Šo jautājumu sev un kolēģiem uzdod daudzi pasaules žurnālisti, kuri regulāri ziņo par Krievijas sākto karu Ukrainā. Džošua Jafa no ASV par Ukrainu regulāri raksta izdevumam "The New Yorker" un atzīst – viņa vienīgā recepte pret nogurumu ir turpināt darbu par spīti visam.
Prezidents: Pierobežā trūkst informācijas un koordinācijas
Prezidents: Pierobežā trūkst informācijas un koordinācijas
Maksimāli stiprināt Latvijas austrumu robežas infrastruktūru, atbalstīt regulāru militāro mācību norisi, kā arī veicināt sabiedrības un pašvaldību izpratni par to nozīmīgumu. Tā piektdien vizītē Zemessardzes 3. Latgales brigādē uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš arī norādīja, ka jābūt gataviem jebkuram scenārijam, tāpēc pierobežas pašvaldību vadītājiem kritiski svarīga ir pielaide valsts noslēpumam. Lielākās raizes šobrīd ir par komunikācijas trūkumu starp dažādām institūcijām civilmilitāros jautājumos.
Rēzeknē uz Eiropas čempionātu pulcējas muitas kinologi no 12 valstīm
Rēzeknē uz Eiropas čempionātu pulcējas muitas kinologi no 12 valstīm
Vairāk nekā 20 suņi un viņu saimnieki no 12 valstīm četras dienas Rēzeknē un tās apkārtnē piedalījās Eiropas atklātajā čempionātā muitas kinologiem ar dienesta suņiem. Uzvarētāji tika noteikti spraigās sacensībās, veicot trīs pamatdisciplīnas aizliegto vielu un skaidras naudas meklēšanā, kā arī vērtējot suņa paklausību un kontroli. Komandu kopvērtējumā un narkotisko vielu meklēšanā pirmā vieta – Beļģijai, savukārt skaidras naudas meklēšanā pirmā vieta Latvijas Muitas pārvaldei – Andrejam Ogolerovam ar suni Bono.
Braukšanas ātruma reids: Ulbrokas ielā Rīgā neilgā laikā pieķer 3 pārkāpējus
Braukšanas ātruma reids: Ulbrokas ielā Rīgā neilgā laikā pieķer 3 pārkāpējus
Šonedēļ Eiropas Savienības dalībvalstīs notiek atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa "Roadpol". Tās laikā policija visā Eiropas Savienībā pastiprināti uzrauga ātruma ievērošanu, taču pievērš uzmanību arī, vai transportlīdzekļiem ir tehniskā apskate un civiltiesiskā apdrošināšana. Arī piektdien policisti devās uzraudzīt satiksmes kārtību un kopā ar viņiem – LTV filmēšanas grupa.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd