Ziņas
Latvijas veikalu plauktos arvien atrodama Krievijā un Baltkrievijā ražota pārtika
Latvijas veikalu plauktos arvien atrodama Krievijā un Baltkrievijā ražota pārtika
Konfektes ar cara Pētera Pirmā foto, tēja ar nosaukumu "Krievijas impērijas kronis", arī degvīns un ikri. Krievijā un Baltkrievijā ražotus pārtikas produktus turpina tirgot gan mazos piemājas veikalos, gan plašāk zināmos veikalu tīklos. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) apkopotie dati liecina, ka pārtikas imports Latvijā no šīm valstīm kopumā samazinās, bet ne visās preču grupās vienādi. Zemkopības ministrijā (ZM) cer, – kā nākamo izdosies ierobežot Krievijas zivju produktu importu.
Eiropas Komisijas vadītāju Leienu pārvēl amatā uz vēl pieciem gadiem
(papildināts)
Eiropas Komisijas vadītāju Leienu pārvēl amatā uz vēl pieciem gadiem (papildināts)
Vairākums no 720 Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem ceturtdien atbalstīja līdzšinējās Eiropas Komisijas (EK) vadītājas pārvēlēšanu amatā uz vēl piecu gadu termiņu.  Par viņu nobalsoja 401 no kopumā 720 EP deputātiem. Pret balsoja 284 deputāti – starp viņiem arī Vilis Krištopans, 22 pēc būtības atturējās – starp viņiem 3 Latvijas deputāti -  Roberts Zīle, Rihards Kols un Reinis Pozņaks.
Kaķu čipošana Ludzā pagaidām rit gausi
Kaķu čipošana Ludzā pagaidām rit gausi
Šomēnes spēkā stājās prasība par obligātu kaķu iezīmēšanu ar mikroshēmu un reģistrēšanu datubāzē. Nozares speciālisti novērojuši, ka kaķu saimniekiem interese par jaunajiem noteikumiem ir liela, bet praksē čipošana rit gausi. Klīnikā Ludzā līdz šim čipoti tikai 12 kaķi.
4650 Krievijas pilsoņiem jāiesniedz PMLP dokumenti uzturēšanas atļaujai
4650 Krievijas pilsoņiem jāiesniedz PMLP dokumenti uzturēšanas atļaujai
Vairāk nekā 4600 Krievijas pilsoņiem līdz nākamā gada 30. jūnijam ir jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) dokumenti Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai, tostarp arī apliecinājums par sekmīgi nokārtotu valsts valodas pārbaudi.
Eiropas politiskās kopienas samitā Lielbritānija cenšas restartēt attiecības ar ES
(papildināts)
Eiropas politiskās kopienas samitā Lielbritānija cenšas restartēt attiecības ar ES (papildināts)
Gandrīz 50 valstu un organizāciju līderi ceturtdien pulcējas Oksfordas tuvumā esošajā Blenimas pilī uz ceturto Eiropas politiskās kopienas samitu. Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers ir izteicis Londonas gatavību ciešāk sadarboties ar Eiropu. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, uzrunājot līderus, brīdinājis, ka Krievija mēģinās šantažēt Eiropas valstis.
LIAA jaunā cikla inkubācijas programmā uzņemti 96 uzņēmumi
LIAA jaunā cikla inkubācijas programmā uzņemti 96 uzņēmumi
Jaunā cikla inkubācijas programmā visā Latvijā uzņemti 96 komersanti, kuru uzdevums būs trīs gadu laikā attīstīt savus inovatīvos produktus vai pakalpojumus, apliecinot to eksporta potenciālu, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Vairāk

Svarīgākais šobrīd