Ja apmeklētāji neievēros distancēšanos, kultūras pasākumus varēs pārtraukt pavisam
Ja apmeklētāji neievēros distancēšanos, kultūras pasākumus varēs pārtraukt pavisam
Kultūras ministrija sadarbībā ar Latvijas Pasākumu producentu apvienību, Latvijas Pasākumu norišu vietu asociāciju un Latvijas Producentu savienību izstrādājusi un ar Veselības ministriju saskaņojusi vadlīnijas, kas palīdzēs publisku un arī slēgtu pasākumu organizatoriem droši, ievērojot ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, organizēt kultūras pasākumus, informēja Kultūras ministrijā. Vadlīnijas paredz, ka, atkarībā no situācijas un iespējas nodrošināt distancēšanos, ja apmeklētāji neievēro distancēšanos, pasākuma rīkotāja atbildīgā persona par ierobežojumu ievērošanu pārtrauc pasākumu uz īsu brīdi, uz garāku laika posmu vai pavisam.
Pirmizrādi piedzīvos LTV dokumentālā filma par Covid-19 pandēmiju
Pirmizrādi piedzīvos LTV dokumentālā filma par Covid-19 pandēmiju
Latvijas Televīzijas dokumentālā filma “Vīruss aptur pasauli” aptver 2020. gadu, kas ieies pasaules vēsturē kā Covid-19 pandēmijas laiks. Filmas autori Odita Krenberga, Gundars Rēders un Uģis Kronbergs dokumentē cilvēku gaitas ārkārtas situācijas laikā un pēc tās.
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida: Kad kultūra runā, tauta seko
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida: Kad kultūra runā, tauta seko
"Jo vairāk radošie visā pasaulē apvienosies un ļaus sevi sadzirdēt to vārdā, kuri tagad cīnās par savām demokrātiskajām un cilvēktiesībām pastāvēt un paust savu viedokli, jo labāk mums visiem," augusta izskaņā notikušas Tallinas Mūzikas nedēļas (“Tallinn Music Week”) diskusijā uzsvēra Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida.
Ziemassvētku vecīši Lielbritānijā gatavojas svētkiem pandēmijas apstākļos
Ziemassvētku vecīši Lielbritānijā gatavojas svētkiem pandēmijas apstākļos
Jau laikus gatavojoties svētku sezonai, Ziemassvētku vecīši Lielbritānijā apgūst prasmes, kā strādāt sociālās distancēšanās apstākļos. Kompānijas, kas koordinē Ziemassvētku vecīšu darbu lielveikalos, darba vietās un privātos pasākumos, norāda, ka jau tagad jūtams, cik būtiski krities pieprasījums Covid-19 un pandēmijas ierobežojumu dēļ.
Darbu atsāk Covid-19 dēļ uz laiku slēgtais Britu muzejs
Darbu atsāk Covid-19 dēļ uz laiku slēgtais Britu muzejs
Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā 27. augustā apmeklētājiem durvis ver Covid-19 pandēmijas dēļ uz laiku slēgtais Britu muzejs. Tā pārstāvji uzsver, ka krīzes periods ne tikai radīja sarežģījumus un problēmas, bet arī lika pārvērtēt daudzus muzeja darbības aspektus.
«Gora» vadītāja: Ierobežojumu mīkstinājumi finansiālo situāciju neatrisina, bet mūsu virsmērķis nav...
«Gora» vadītāja: Ierobežojumu mīkstinājumi finansiālo situāciju neatrisina, bet mūsu virsmērķis nav naudas plūsma
Ierobežojuma mīkstinājumi attiecībā uz distances ievērošanu kultūrvietās līdz 1000 cilvēkiem, nosakot vismaz viena metra distances ievērošanu, ļauj cerīgāk skatīties uz pasākumu norises iespējamību un plašāku kultūras klāsta piedāvājumu, atzīst Latgales vēstniecības “Gors” vadītāja Diāna Zirniņa. Mīkstinājumi gan neatrisinot koncertzāles sarežģīto finansiālo situāciju.
Nevalstiskajām organizācijām palielina EEZ grantu līdzfinansējumu bērnu un jauniešu kultūras projekt...
Nevalstiskajām organizācijām palielina EEZ grantu līdzfinansējumu bērnu un jauniešu kultūras projektiem
Lai mazinātu Covid-19 radītās sekas kultūras jomā un radītu nozarei pielāgotu atbalstu esošās krīzes pārvarēšanai, valdība 18. augustā nolēma palielināt līdzfinansējuma atbalsta intensitāti nevalstiskajām organizācijām no 90% uz 100% Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) grantu līdzfinansētās programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atklātajā konkursā "Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai", informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.