Stājas spēkā jaunie pulcēšanās noteikumi kultūras pasākumos. Kas jāzina apmeklētājiem?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 17. augusta un turpmāk kultūras pasākumos telpās var pulcēties līdz 1 000 cilvēku, savukārt kultūras norišu vietas strādāt ilgāk – no pulksten 06.00 līdz 02.00; izņēmums būs izklaides vietas, tai skaitā diskotēkas, kurās darbs būs jābeidz ne vēlāk kā pulksten 24.00, informēja Kultūras ministrijā.

ĪSUMĀ:

  • Jaunie noteikumi: iekštelpās drīkst pulcēties līdz 1000 cilvēku, kultūras norišu vietas drīkst strādāt līdz pulksten 02.00.
  • Joprojām spēkā: ārtelpās drīkst pulcēties līdz 3000 cilvēku.
  • Joprojām spēkā: atrodoties personalizētās sēdvietās, kopā drīkst sēdēt divas personas, kas nav no vienas mājsaimniecības, bet četras personas, kas ir no vienas mājsaimniecības.
  • Joprojām spēkā: starp sēdvietu grupām jābūt 1 metra distancei.

Attiecībā uz kultūras pasākumiem, kas notiek ārtelpās, arī pēc 16. augusta tiek saglabāts līdzšinējais maksimālais apmeklētāju skaits – ne vairāk kā 3000 personas.

Veselības ministrijas pārstāve Jana Feldmane par ierobežojumu mīkstināšanu
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Tāpat kā līdz šim, arī pēc 17. augusta kultūras pasākumu organizatoriem un kultūrvietu saimniekiem būs jānodrošina, lai telpās vienuviet atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pasākuma norises vai kultūras pakalpojuma sniegšanas vietas platība un infrastruktūra, katram apmeklētājam nodrošinot 3 m² platību līdzšinējo 4m² vietā, kā arī nodrošinot publiski pieejamu informāciju par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu konkrētajā vietā.

Gadījumos, kad pasākuma organizators vai kultūrvietas saimnieks var nodalīt klātesošo personu grupu plūsmas, nepārsniedzot 300 personu katrā grupā un nepieļaujot to savstarpēju sastapšanos, pasākumi un kultūrtelpas varēs pulcēt arī vairāk apmeklētāju nekā 50% no kultūrvietas kapacitātes.

Visos kultūras pasākumos un kultūrvietās, kur vienuviet var uzturēties vairāk nekā 500 personas, pasākuma organizatoram būs jāizstrādā piesardzības pasākumu plāns distancēšanās nodrošināšanai.

Tāpat kā līdz šim muzejos, bibliotēkās, kultūras centros, izstāžu zālēs, brīvdabas estrādēs, teātru ēkās, koncertzālēs, kinoteātros un šo kultūrvietu ārtelpā notiekošo pasākumu apmeklētāji, atrodoties fiksētās, personalizētās sēdvietās, varēs sēdēt kopā pa divi, ja personas nav vienas mājsaimniecības pārstāvji; vienas mājsaimniecības locekļi varēs sēdēt ne vairāk kā četru personu grupā.

Starp katrām divām aizpildītajām sēdvietu grupām pasākuma rīkotājam būs jānodrošina 1 metra distances ievērošana vai aizsargbarjeras uzstādīšana. Pametot savu sēdvietu, pasākumu apmeklētājiem būs jāturpina ievērot savstarpēja 2 metru distance.

Tāpat valdība lēmusi, ka no 17. augusta arī dziedātāji, tai skaitā amatiermākslas, interešu izglītības, profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības kolektīvos, mēģinājumu, nodarbību un pasākumu laikā vienas grupas ietvaros savstarpēji varēs neievērot 2 metru distanci.

Savukārt attiecībā uz aktieru, baleta mākslinieku, dejotāju un orķestra mūziķu darbību distancēšanās prasības varēs neievērot arī profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības programmu apguves ietvaros. Amatiermākslas koru un ansambļu dalībnieki turpinās darbu līdzšinējā kārtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti