Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Sudden Lights"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Kristīni Bērziņu

Ziemassvētku vecīši būs maskās

Ziemassvētku vecīši Lielbritānijā gatavojas svētkiem pandēmijas apstākļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau laikus gatavojoties svētku sezonai, Ziemassvētku vecīši Lielbritānijā apgūst prasmes, kā strādāt sociālās distancēšanās apstākļos. Kompānijas, kas koordinē Ziemassvētku vecīšu darbu lielveikalos, darba vietās un privātos pasākumos, norāda, ka jau tagad jūtams, cik būtiski krities pieprasījums Covid-19 un pandēmijas ierobežojumu dēļ.

It kā Ziemassvētku vecīšu dzīvē un uzvedībā nekas nav mainījies -  priecīgais un skaļais “ohoho!”, košais tērps un sniegbaltā bārda, vien jaunums ir sejas aizsargi un maskas, kurās tērptiem šoreiz būs jāsastopas ar bērniem.

Britu izklaides aģentūras “Izklaides ministrija” dibinātājs Džeimss Lovels, kura kompānija jau ilgstoši apgādā lielveikalus, sabiedriskas un privātas vietas ar Ziemassvētku vecīšiem, teic, ka Covid-19 pandēmijas radītie ierobežojumi būs lielākais izaicinājums viņa biznesam 25 gadu pastāvēšanas laikā un tāpēc īpašā vasaras skolā par tiem informē arī vecīšus.

Džeimss Lovels skaidro: “Kad cilvēki ieradīsies sagaidīt Ziemassvētku vecīti, vietas izkārtojumam būs jābūt nedaudz citādākam, lai bērni un Ziemassvētku vecītis būtu metra vai divu metru attālumā viens no otra. Ziemassvētku vecīši nekad agrāk nav nēsājuši masku. Pirms Covid-19 viņi vienmēr ir bijuši ar omulīgiem, iesārtiem vaigiem.

Tagad mums no tā ir jāatsakās, un tā vietā, lai slēptu to, ka Ziemassvētku vecītis valkā masku, mēs esam izveidojuši sarkanas samta maskas ar baltu kažokādu, kas izskatās diezgan eleganti."

Vecīši maskās nebūs vienīgais jaunums. Aģentūra arī izdomājusi, ka dāvanu bērnam nepasniegs rokās, bet katram to būs iespējams pievilkt sev tuvāk ar īpašām kamaniņām. “Tas nebūs nedz mulsinoši, nedz neērti, jo bērni pie visa pierod ātri,” saka Ziemassvētku vecītis Džeimss, kurš savā arodā strādā jau teju desmit gadus.

Džeimss uzsver: “Tas būs nedaudz citādāk, bet, cerams, viņi vispār neko daudz nepamanīs, ja vien mēs turēsimies drošā attālumā, nēsāsim maskas un visu saglabāsim jauku, tīru un skaidru. Bērniem nevajadzētu pamanīt nekādas atšķirības, un maģija būtu tieši tā pati.”

Līdz Ziemassvētkiem ir atlikuši tikai četri mēneši, bet jau tagad esot jūtams, ka briti gatavojas pēc iespējas piesardzīgākām svinībām tieši sociālās distancēšanās dēļ. Tāpēc šogad neizbēgami būšot mazāk pieprasījumu pēc Ziemassvētku vecīšiem, un tas jau tagad esot jūtams.

Bet, kā paši vecīši teic, kaut arī ielās viņi būs retāk, tieši šogad viņu klātbūtnei būs vēl lielāka nozīme un jēga, jo pēc tik sarežģītiem mēnešiem un laikiem, ko cilvēki pārdzīvojuši Covid-19 dēļ, viņu uzdevums būs nest prieku un mieru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti