IZM piešķir teju 1,6 miljonus eiro papildu skolēnu konsultācijām un mācību atbalstam Covid-19 apstāk...
IZM piešķir teju 1,6 miljonus eiro papildu skolēnu konsultācijām un mācību atbalstam Covid-19 apstākļos
Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) piešķirti gandrīz 1,6 miljoni eiro, lai sniegtu atbalstu skolēniem, mazinot Covid-19 pandēmijas radīto seku ietekmi uz mācību satura apguvi un iesaisti izglītībā. Piešķirtais finansējums ļaus nodrošināt papildu individuālas konsultācijas un atbalstīt bērnu individuālās kompetences, informēja ministrijā.
Jautājumi un atbildes – ikmēneša 20 eiro pabalsts pret Covid-19 vakcinētajiem senioriem
Jautājumi un atbildes – ikmēneša 20 eiro pabalsts pret Covid-19 vakcinētajiem senioriem
Latvijā dzīvojošiem un pret Covid-19 vakcinētajiem iedzīvotājiem virs 60 gadu vecuma no šī gada novembra līdz 2022. gada marta beigām maksās ikmēneša pabalstu 20 eiro mēnesī, lai Covid-19 izplatības laikā valstī veicinātu vakcinēšanos pret saslimšanu ar šīs infekcijas izraisītu slimību. Labklājības ministrija ir apkopojusi būtiskākos sabiedrības jautājumus par šo pabalstu un kopā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA) ir sagatavojusi uz tiem atbildes.
RSU profesore: «Moderna» un «Pfizer» vakcīnas – abas labas. Vai viena tomēr labāka?
RSU profesore: «Moderna» un «Pfizer» vakcīnas – abas labas. Vai viena tomēr labāka?
Jo ilgāks laiks paiet kopš tā brīža, kad augsta riska grupu pārstāvji (medicīnas darbinieki, seniori utt.), kā arī citas sabiedrības grupas dažādās pasaules valstīs pabeidza pilnu vakcinācijas kursu, jo lielāka rodas interese par to, cik tad ilgstoša ir vakcīnu sniegtā aizsardzība un cik efektīvas tās ir ilgtermiņā. Īpaša uzmanība tiek pievērsta jaunajām jeb ziņneša/informācijas RNS – iRNS (no angļu valodas mesendžera RNS – mRNS vai mRNA) vakcīnām, ar kurām kā speciālisti, tā sabiedrība saistīja īpašas cerības. Tieši šī iemesla dēļ, ka "Pfizer/BioNTech" un "Moderna" vakcīnu pamatā ir viena un tā pati ‘mRNA platforma’ un arī sākotnējie klīniskie pētījumi uzrādīja ļoti līdzīgu efektivitāti pret simptomātisku Covid-19 norisi: 95% – "Pfizer/BioNTech", 94% – "Moderna", tās tika uzskatītas par vairāk vai mazāk ekvivalentām.
Rumānijā vakcināciju pret Covid-19 sarīko diskocentrā
Rumānijā vakcināciju pret Covid-19 sarīko diskocentrā
Vakcinācija pret Covid-19 pie elektroniskās mūzikas ritmiem un naktskluba gaismās. Šāda vakcinācijas diskocentra ideja aizvadītajā nedēļas nogalē tika realizēta kādā Rumānijas pilsētā, lai pusaudžus un jauniešus piesaistītu saņemt poti ballītes atmosfērā.
Saņemti vairāk nekā 500 iesniegumi par brīvprātīgo darbu slimnīcās
Saņemti vairāk nekā 500 iesniegumi par brīvprātīgo darbu slimnīcās
Par brīvprātīgo darbu slimnīcās Veselības ministrija pašlaik vērē vairāk nekā 500 iesniegumus, kas saņemti no cilvēkiem ar medicīnisku izglītību. Par to intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāmā” pastāstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”).
Novembris, 2021
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12