Premjers: Nesagaidu, ka patlaban spersim tālākus soļus Covid-19 ierobežojumu atvieglošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") nesagaida, ka valdība sēdē otrdien, 27. aprīlī, varētu pieņemt lēmumu par tālākiem soļiem Covid-19 ierobežojumu atvieglošanai, jo to neļauj saslimstības ar Covid-19 rādītāji. To premjers atzina pēc varas partiju veidojošās sadarbības sanāksmes.

Premjers sacīja, ka sadarbības sēdē pirmdien, 26. aprīlī, nav runāts par iespējamām Covid-19 ierobežojumu izmaiņām. Šo jautājumu plānots pārrunāt otrdienas valdības sēdē, vienlaikus uzklausot ekspertu informāciju par epidemioloģisko situāciju valstī.

Latvijā saslimstība ar Covid-19 turpina pieaugt, un situācija ir "nestabila un bīstama", sprieda Ministru prezidents, norādot, ka

viņš patlaban neredz pamatu būtiskām izmaiņām drošības pasākumos un ierobežojumos, kas noteikti Covid-19 saslimstības mazināšanai Latvijā.

Ministru prezidents uzskata, patlaban nav iespējami nekādi ierobežojumu atvieglojumi, kas veicinātu cilvēku pulcēšanos, tostarp nevar pieļaut restorānu āra terašu atvēršanu, ko cer panākt ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība).

"Es šobrīd neredzu, kā šādos apstākļos, kad saslimstība aug, mēs varētu pieņemt lēmumus, kas veicinātu lielāku cilvēku pulcēšanos, nekā tā šobrīd ir, jo tieši cilvēku pulcēšanās ir tā visbīstamākā lieta, ko mēs šobrīd varam darīt. Vīruss ir lipīgs un joprojām bīstams.

Tātad es nesagaidu, ka mēs rītdien spertu tālākus soļus [atvieglojumu mazināšanai], jo saslimstības rādītāji nav tam atbilstoši," teica Kariņš. 

Premjers piebilda, ka Latvijai jāizvairās no Covid-19 trešā viļņa, kas prasītu vairāk upuru, vēl noslogotāku veselības aprūpes  sistēmu un iedragātu ekonomiku.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai, kas beidzās 9. jūnijā. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinājās, ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot Lieldienu brīvdienas. Pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī saglabājušies vairāki drošības pasākumi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

 

 

 

 

 

 

Made with Flourish

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 


 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti