Par lauksaimniecības zemes neizmantošanu ražošanā turpmāk būs naudassods

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lauksaimniecības zemes īpašnieki, kuri noteiktā laikā, nebūs sākuši to izmantot lauksaimnieciskajā ražošanā, turpmāk tiks sodīti, paredz grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Grozījumi paredz, ka pēc 2014.gada 1. novembra personas, kas ir iegādājušies īpašumā lauksaimniecības zemi, jāsniedz apliecinājums, ka šī zeme tiks izmantota lauksaimnieciskajā darbībā. Tomēr likums neparedz sankcijas gadījumā, ja zeme netiek izmantota lauksaimniecības vajadzībām.

Paredzēts, ka soda apmērs būs atkarīgs no zemes platības. Ja tā ir līdz 20 hektāriem, kā soda sankcija paredzēts brīdinājums vai naudas sods - līdz 60 eiro fiziskajai personai un līdz 150 eiro juridiskajai personai. Ja zemes platība ir no 21 līdz 50 hektāriem, naudas sods fiziskajai personai paredzēts no 60 līdz 350 eiro, bet juridiskajai personai - no 150 līdz 650 eiro. Ja zemes platība ir no 51 līdz 100 hektāriem, naudas sods paredzēts attiecīgi no 350 līdz 500 eiro un no 650 līdz 1500 eiro.

Savukārt par tādu zemes īpašumu neizmantošanu lauksaimnieciskajā darbībā, kuru platība pārsniedz 100 hektārus, naudas sods būs no 500 līdz 700 eiro fiziskajai personai un no 1500 līdz 5000 eiro juridiskajai personai. Visos gadījumos, izvērtējot pārkāpuma apstākļus un smagumu, paredzēta arī iespēja izteikt brīdinājumu.

Saeima norāda, ka kodeksā ar lauksaimniecisko darbību saprot augkopību, lopkopību, iekšējo ūdeņu zivsaimniecības un dārzkopības produkcijas audzēšanu un ražošanu.

Grozījumu nolūks ir saglabāt Latvijas zemes resursu ilgtspēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti