Norit sarunas ar vairākiem potenciālajiem «Liepājas metalurga» investoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdības piesaistītais konsultants „Prudentia Advisers” šobrīd runā ar vairākiem potenciālajiem finanšu grūtībās nonākušā „Liepājas metalurga” (LM) investoriem. To pēc iepazīšanās valdības slēgtajā sēdē ar situāciju „Liepājas metalurgā” atzina Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

„Darbs šodien notiek vairākos virzienos, no kuriem būtiskākais ir tiesiskās aizsardzības ietvaros, lai sagatavotu plānu uzņēmuma restrukturizācijai un gatavotos investoru piesaistei. Valdību un kreditoru klubu šajā gadījmā pārstāv „Prudentia Advisers”, kuri ir saņēmuši interesi no vairākiem investoriem, noslēgtas arī konfidencialitātes vienošanās. Protams, jāapzinās, ka investoru interesi ievērojami ietekmē fakts, ka pašreizējie uzņēmuma akcionāri neizrāda pietiekamu vēlmi sadarboties un vēlmi uzņēmuma problēmas risināt, kas ir ļoti skumji un bezatbildīgi no viņu puses. Šīs akcionāru bezdarbības, zināmā mērā pat pretdarbības rezultātā valdība arī nav pārlieku motivēta no savas puses veikt aktīvas darbības,” norādīja Pūce.

Viņš sacīja, ka vienlaikus norit darbs pie uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plāna, kam jābūt gatavam 26.jūlijā. Tad kreditoriem būs jāizlemj par turpmāko.

Sarunas turpināšoties līdz pēdējam brīdim. Proti, jau pieminētajam 26. jūlijam, kas ir Tiesiskās aizsardzības plāna apstiprināšanas termiņš. Ja apstiprinājuma nebūs, kreditoriem ir tiesības vai nu termiņu pagarināt vēl par mēnesi, vai arī prasīt uzņēmuma maksātnespēju. „Prudentia” pārstāvis Ivars Pinkulis otrdien atzina - ja redzēs, ka sarunām nav jēgas, maksātnespējas pieprasīšana nav izslēgta.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pēc valdības sēdes uzsvēra, ka optimālākais scenārijs „Liepājas metalurga” gadījumā joprojām ir tiesiskās aizsardzības plāna apstiprināšana un kompānijas restrukturizācija. Nav izslēgts, ka tiesiskā aizsardzības plāna izstrāde par mēnesi tiks pagarināta. Tāpat nav izslēgta metalurģijas kompānijas maksātnespēja. Valdība iepazinās arī ar Iekšlietu ministrijas sniegto jaunāko informāciju par policijas darbībām ierosinātajā kriminālprocesā, kas nesen sākts par iespējamu „Liepājas metalurga” vadības noziedzīgu rīcību. Plašāki komentāri par policijas darbībām pēc valdības sēdes netika sniegti konfidencialitātes dēļ.

Ziņots, ka „Liepājas metalurgs” jau vairākus mēnešus cīnās ar smagām finanšu grūtībām. Sākotnēji uzņēmuma vadība prasīja valsts atbalstu, taču saņēma atteikumu. Situāciju vēl vairāk saasina nesaskaņas LM akcionāru vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti